Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Tralmaks: "Beidzot saprotu, kāda ir sajūta uzvarēt lielu spēli Latvijas izlasē"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tralmaks: "Beidzot saprotu, kāda ir sajūta uzvarēt lielu spēli Latvijas izlasē"
Eduards Tralmaks un Kristers Gudļevskis. Foto: LHF/Guntis Lazdāns

Cīņu par pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu turpina Latvijas izlase, kas svētdienas vēlajā spēlē ar 3:2 bullīšos pieveica tiešo konkurenti Slovākiju. Lāčplēša cepuri ģērbtuvēs saņēma Eduards Tralmaks, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com pēc fināla svilpes stāstīja par emocijām.

"Nereāls mačs. Šī ir pirmā tāda uzvara, par kuru ir liels prieks. Pirmo reizi spēlēju Latvijas izlasē, un beidzot saprotu, kāda ir sajūta uzvarēt lielu spēli, cīnīties citam par citu. Gribas šo izbaudīt un uztaisīt vēl vienu," teica 27 gadus vecais debitants Eduards Tralmaks.

Latvijas izlase pirmo reizi šajā pasaules čempionātā guva vārtus pirmajā periodā un pārtraukumā devās ar vadību, kaut slovāki pa Kristera Gudļevska sargātajiem vārtiem bija izdarījuši 20 metienus. "Zinājām un savā starpā runājām, ka slovākiem ir traki fani. Pārbaudes spēlē Slovākijā bija tas pats. Viņi pirmajā periodā skrien, fani dzen uz priekšu, bet mēs zinājām – ja atsitīsim pirmajā periodā, tad viss aizies tā, kā gribam mēs," teica Tralmaks.

"Protams, beigās spēle varēja aiziet uz abām pusēm, bet mēs parādījām cīņassparu. Mēs bijām pelnījuši šo uzvaru," pauda Tralmaks. Pateicoties diviem punktiem, Latvija vēl var iekļūt ceturtdaļfināla, bet grupas noslēdzošajā spēlē vajadzīga uzvara pret ASV, kā arī Slovākijas zaudējums pamatlaikā pret zviedriem.

Tralmaks laukumā pavadīja 15:33 minūtes, izdarot divus metienus pa sāncenšu vārtiem. Trešajā periodā Latvijas izlase pēc Haralda Egles savainojuma pārgāja uz spēli trīs maiņās.

"Tas bija liels mīnuss komandai, mūsu maiņai, man, jo esmu spēlējis kopā tikai ar viņu. Pārejot uz trīs maiņām, galvenais bija nepazemināt tempu, cīnīties līdz galam. Mēs jau arī sākām just, ka slovāki sāk pagurt. Labi, ka beigās ielikām golu. Godīgi sakot, tobrīd nezināju, ka mums tas der."

Tralmaks, kurš pēc desmit gadiem Ziemeļamerikā atgriezās Eiropā un aizvadīja rezultatīvu sezonu Čehijas Ekstralīgā, Latvijas izlasē veidojis ceturto maiņu kopā ar Egli un vēl vienu debitantu Fēliksu Gavaru.

"Esmu jau ieaudzis ceturtajā maiņā. Tāds Metjū Tkačaka, Breidija Tkačaka spēles stils. Patīk palīst pretiniekiem zem ādas, parunāties. Tāda ir mana loma komandā. Tā ir izlase, šeit jebkuru lomu ņemšu ar lielāko prieku. Jā, ceturtā maiņa, bet mums tāpat ir iespējas. Vienīgi žēl, ka nevaru iemest," smīnēja Tralmaks, kurš solīja atzīmēties pret amerikāņiem, kad pretī stāsies jaunākais no brāļiem Tkačakiem.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA