Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Latvijas iespējas paņemt trīs punktus pret ASV vērtē ar 11% iespējamību

Rolands Eliņš

Latvijas iespējas paņemt trīs punktus pret ASV vērtē ar 11% iespējamību
ASV izlases spēlētāji. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokeja izlase rītvakar spēkosies pret ASV valstsvienību, un situācija turnīra tabulā izvērtusies tāda, ka Latvijai spēlē pret vienu no turnīra galvenajām favorītēm derēs tikai visi trīs punkti, turklāt iekļūšanai izslēgšanas spēlēs var nepietikt arī ar to. "Pafbet" bukmeikers Toms Bergmanis paskaidroja, ka šeit savelkamas paralēles ar PČ2023 situāciju.

"Latvijai spēlē pret ASV der tikai uzvara pamatlaikā, un šāda iespējamība pagaidām ir izteikta 11% iespējamību (koef. 8.50). Bet ASV šajā spēlē, kā jau ierasts, ir izteikta favorīte un ASV uzvara pamatlaikā tiek vērtēta ar 80% iespējamību (koef. 1.24)," pirmsspēles prognozes skaidroja "Pafbet" hokeja eksperts Toms Bergmanis.

Latvijas izlasei šobrīd turnīra tabulā ir deviņi punkti, kas ir par trim punktiem mazāk nekā Vācijai un Slovākijai. Vācija jau vietu ceturtdaļfinālā garantējusi, kamēr slovāki gan vēl var palikt aiz Latvijas, ja tā pamanās iegūt trīs punktus pret ASV. Slovākijai gan tik un tā būs iespēja otrdienas vakara vēlajā spēlē vēl labot situāciju sev par labu, aizvadot spēli pret Zviedriju. Ja Slovākija šajā spēlē gūst kaut punktu, tad arī Latvijas uzvara pār ASV mums vietu izslēgšanas spēlēs nenesīs.

ASV izlase jau pirms turnīra tika izlikta kā viena no trim galvenajām favorītēm kopā ar Zviedriju un Kanādu. Čempionāta sākumā ASV ar 2:5 piekāpās Zviedrijai, pēc tam zaudēja arī Slovākijai papildlaikā, taču pārējās spēlēs gūtas uzvaras, turklāt ļoti rezultatīvas. Sešās spēlēs ASV izlase guvusi 31 vārtus, kas ir labākais rādītājs šajā grupā. Tiesa, runājot par ASV izredzēm uz zelta medaļām, vērts atminēties, ka par pasaules čempioni ASV nav kļuvusi jau 64 gadus.

"ASV katru gadu ir starp tām TOP6 komandām, kas pretendē uz zelta medaļām, lai gan jau daudzus gadus nav uzvarējusi PČ," bukmeikeru prognozes skaidroja Bergmanis. "Kā jau hokeja lielvalsts, ASV katru gadu var nokomplektēt bīstamu sastāvu, pat ja dažreiz uz PČ sanāk sūtīt vairāk jauniešus nekā pieredzējušos spēlētājus. Tas arī ir būtiskākais faktors, kādēļ ASV joprojām ir "Top" komanda, kas pretendē uz zeltu, lai gan ilgstoši pie augstākās godalgas nav tikuši. Šobrīd ASV iespējas uzvarēt PČ tiek vērtētas ar 20% iespējamību (koef. 5.00)."

Slovākija un Latvija par vietu ceturtdaļfinālā cīnījās arī pagājušajā gadā pasaules čempionātā Rīgā, taču toreiz situācija bija pretēja. Pirms grupu turnīra pēdējās dienas Latvija bija priekšā Slovākijai par trim punktiem, un Slovākijai bija jāuzvara savā spēlē, kas arī tika izdarīts (4:1 pret Norvēģiju), kamēr Latvijai vēl palika vakara vēlā spēle pret grupas līdervienību Šveici, kurā Latvijai vajadzēja vismaz punktu. Toreiz Latvija slovāku cerības dzēsa ar uzvaru papildlaikā pār Šveici, kurai vairs tabulā neko nevajadzēja un tā savus līderus pietaupīja.

"Slovākijai ir līdzīga situācija kā Latvijai pirms gada, kad jāspēlē ar komandu, kurai vairs neko nevajag," norādīja "Pafbet" eksperts. "Ja pirms gada Latvijas un Šveices spēlē Šveice bija salīdzinoši nelielas favorītes statusā (Šveices uzvara pamatlaikā koef. 1.90), tad Slovākijas - Zviedrijas spēlē zviedri tomēr ir izteiktāki favorīti (zviedru uzvara pamatlaikā 1.50). Zviedrijai šajā spēlē it kā vairs neko nevajag, līdz ar to viņi mazāk varētu iesaistīties spēka spēlē un pasaudzēt savus līderus, bet, neskatoties uz to viņus, tāpat būs grūti pārspēt."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -2 [+] [-]

, 2024-05-20 20:09, pirms mēneša
Kalkulatori atkal izvilklti

     [+] [-]

, 2024-05-20 20:15, pirms mēneša
Procentu šobrīd maz
Bet nebiedē tas Tamaz
Un jaudīgu stavku viņš liek
Pie pārdesmit tūkstošiem tiek✌️💪💶💵🍾

  -2 [+] [-]

, 2024-05-20 21:00, pirms mēneša
Donam arī bija 15% tikšanai uz finālu.

     [+] [-]

, 2024-05-21 01:45, pirms mēneša
Rūjienas Stiprais rakstīja: Procentu šobrīd maz
Bet nebiedē tas Tamaz
Un jaudīgu stavku viņš liek
Pie pārdesmit tūkstošiem tiek✌️💪💶💵🍾
Kāds tur Tamaz? Iemet vēl vairāk - varbūt Kamaz sāks rēgoties...

     [+] [-]

, 2024-05-21 05:02, pirms mēneša
krokodilumednieks rakstīja: Kāds tur Tamaz? Iemet vēl vairāk - varbūt Kamaz sāks rēgoties...
Liepājas Tamaz

     [+] [-]

, 2024-05-21 05:03, pirms mēneša
kapteiniz rakstīja: Donam arī bija 15% tikšanai uz finālu.
Zilais kostīms deva papildus jaudu
Būtu svārkos, tad varbūt vēl kādu vietu augstāk virs 16