Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vītoliņš: "Pirmā prioritāte būs noturēt zviedru agresīvo spēli mača sākumā"

Vītoliņš: "Pirmā prioritāte būs noturēt zviedru agresīvo spēli mača sākumā"
Harijs Vītoliņš pie Latvijas izlases stūres. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pēc šodienas treniņa sarunā ar medijiem ieskicēja noskaņojumu komandā, kas cīņu par vietu ceturtdaļfinālā rītdien turpinās ar maču pret Zviedriju.

"Komandas brīvdiena tika pavadīta bez treniņa. Bija kopīgas vakariņas, šodien tad tāds kārtīgs treniņš, ņemot vērā, ka pret Zviedriju jau agrā spēle," sacīja Harijs Vītoliņš. "Protams, ka noskaņojums ir kaujniecisks - mums jau nav, ko zaudēt. Kā katru spēli, tā arī rītdien dosimies laukumā ar mērķi uzvarēt. Tā tam jābūt jebkurā momentā. Parādījām puišiem, kas iepriekšējās spēlēs iztrūka un pie kā jāpieliek, arī izanalizējām zviedrus mazlietiņ."

Zviedrijas izlase čempionāta ievadā uzvarējusi pamatlaikā visās četrās spēlēs, iekrājot vārtu statistiku 19:5. Vītoliņš gan norādīja, ka pretinieku skautošanas rezultātā uztaustīti daži punkti, kuros Latvijas izlasei varētu būt priekšrocības: "Protams, zviedru meistarības līmenis ir ļoti augsts. Bet tajā pašā laikā ir arī pozīcijas, kurās mēs varam vinnēt."

"Pašaizliedzība šajā sarakstā būs pirmajā vietā," turpināja Latvijas izlases galvenais treneris. "Metienu uz mūsu vārtiem būs daudz, ar to jārēķinās. Mēs redzam, ka katrā spēlē Zviedrijai ir 30-40 metieni, un mēs spēlēsim pašaizliedzīgi un mēģināsim ātri pāriet pretuzbrukumos, tajā pašā laikā sasienot viņus uzbrukuma zonā, nedot viņiem to brīvību, ko deva iepriekšējās komandas - Vācija, Kazahstāna. Ja tiek dota šāda brīvība, tad paši nogurstam, spēlējot pret to. Šodien treniņā patrenējām aktīvāku spēli, mēģinot īsākā laikā atņemt viņiem ripu. Vai tas izdosies? To spēle rādīs."

Vītoliņš pastāstīja, ka hokejistiem no neveiksmīgās spēles pret Vāciju (1:8) tika parādīti momenti, kuros vajadzēja nospēlēt citādi: "Bet tagad mums pretim stāsies pavisam cita komanda. Šobrīd domāt par jau aizvadīto spēli - to nedarām. Tas viss ir pagājis, tagad jāgatavojas nākamajai spēlei."

"Vārtsargu plāns, protams, ir," Vītoliņš pasmējās par ierasti aktuālo jautājumu, kurš rītdien sargās Latvijas izlases vārtus. Viņš arī šoreiz pamatvārtsargu nenosauca, to pamatojot ar to, ka Zviedrija un pārējās izlases arī aktīvi izpēta pretiniekus un, ja pretinieku vārtsargs zināms jau laicīgi, tad šī izpēte tiek atvieglota. "Tagad zviedriem jāgatavojas 2-3 vārtsargiem, jo mums Lauris dara tieši to pašu. Viņš skauto pretinieku vārtsargus un skatās uz 2-3, jo nezina, kurš īsti. Koncentrēties uz vairākiem pretinieku vārtsargiem, nevis vienu konkrētu, šajā ziņā ir daudz grūtāk. Tā ka vārtsargu neatklāšana noteikti nav nekas pret medijiem vai tamlīdzīgi, tas ir tāpēc, lai pretinieki nezinātu."

Vītoliņš arī atzīmēja, ka īpaša uzmanība tiks pievērsta sekmīgam spēles sākumam pret favorīti Zviedriju: "Nepieciešams uzreiz no sākuma būt maksimālā koncentrēšanās līmenī un noturēties. Ja izejam vadībā, vispār ideāli. Kā jau redzējām vakar, Zviedrija dominēja, bet rezultāts ilgi bija tikai 1:0. Pret spēcīgām komandām ir ļoti svarīgi noturēt to pirmo spiedienu. Arī mēs, kad esam favorītu statusā, liekam akcentu uz to, lai uztaisītu rezultātu jau pirmajā trešdaļā, lai pēc tam vieglāks mačs. Tā ka pirmā prioritāte rītdien būs noturēt zviedru agresīvo spēli mača sākumā."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


, 2024-05-17 16:19, pirms 2 nedēļām
Zaudēt var ar godu
Zaudēt var godu
😎
Kaspars Daugaviņš. Foto: Guntis Lazdāns
39

Latvijas izlase nākamajā pasaules čempionātā spēlēs Stokholmas grupā

Svētdien noslēdzās 2024. gada pasaules čempionāts hokejā, kas norisinājās Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Nākamo turnīru uzņems Zviedrija un Dānija, un šodien IIHF apstiprinājusi, ka Latvijas valstsvienība spēlēs Stokholmas apakšgrupā.
Kevins Fiala. Foto: IIHF
1

2024. gada PČ vērtīgākā spēlētāja balva ceļo pie vicečempiona Fialas

Par 2024. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgāko spēlētāju pēc svētdien notikušās finālspēles tika atzīts vicečempiones Šveices uzbrucējs Kevins Fiala.
Mirklis pēc Davida Pastrņāka vārtu guvuma. Foto: Andrea Branca/Justpictures.ch/Imago Images/Scanpix
40

Pastrņāks ienaglo uzvaras ripu, čehi sarūpē valstij pāris brīvdienas

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi mājiniece Čehija, finālspēlē ar 2:0 pieveicot Šveices valstsvienību, kurai šajā gadsimtā trešais zaudējums trijos finālos.