Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Protams, ir sāpīgi zaudēt ar lielu rezultātu, bet tas ir tikai zaudējums"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Protams, ir sāpīgi zaudēt ar lielu rezultātu, bet tas ir tikai zaudējums"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāka ar trīs uzvarām un septiņiem punktiem, bet šovakar piedzīvots smags zaudējums – 1:8 pret Vāciju, kas ir konkurente par vietu ceturtdaļfinālā. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzina – lai kāds būtu rezultāts, vācieši viennozīmīgi bijuši pārāki.

"Uz karstām pēdām grūti pateikt, kāpēc tā. Visi gatavojās, visi gribēja, skrēja un cīnījās. Viss sākas no mazām detaļām, no niansēm. Ļoti daudz zaudējām divcīņās, sevišķi aizsardzības zonā. Kaut kur pārturējām ripu, nedabūjām ārā, divcīņas vārtu priekšā, viena kļūda, otrā un trešā, un tā spēle aizgāja," rezumēja Harijs Vītoliņš.

"Viņi viennozīmīgi bija ātrāki. Pirms spēles teicām, ka Vācija ir ātra komanda. Teicām, ka viņi ātri griezīs ripu pretējā virzienā, tāpēc vajag ripu nogādāt dziļumā. Sanāca, ka viņi mūs ļoti daudz noķēra uz pretuzbrukumiem, kur nedabūjām ripu zonā," teica Latvijas izlases galvenais treneris.

"Var spriedelēt – varējām tur iemest, varēja kādu noķert. Bet – Vācija viennozīmīgi bija labāka. Ar kādu rezultātu, tas jau ir otršķirīgi. Mums vajadzēja sākt no mazām detaļām. Nianses, divcīņas. Vienmēr saku – kurš uzvar divcīņas, tas kontrolē spēli. Un mēs zaudējām," pēc lielās neveiksmes atzīmēja Vītoliņš.

"Vārtsargi mūs vilka iepriekšējās trīs spēlēs. Mēs zaudējām visi kopā. Ne aizsargi, uzbrucēji vai vārtsargi. Mēs visi kopā uzvaram un visi kopā zaudējam," pēc astoņu ripu ielaišanas teica Vītoliņš.

"Mums ir divas dienas laika. Apdomāsim. Puiši atjaunos spēkus. Čempionāts turpinās. Vienmēr ir jāmāk piecelties no zaudējumiem. Tur parādās komandas raksturs un komandas gars. Tagad svarīgi, lai katrs saprot, kāpēc mēs esam šeit ieradušies. Protams, ir sāpīgi zaudēt ar lielu rezultātu, bet tas ir tikai zaudējums. Nākamā spēle sākas no nulles. Mums jābūt gataviem saprast, kas pietrūka šajā spēlē un kas mums jāparāda, lai varētu nākamajā spēlē sasniegt labu rezultātu."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 21:49, pirms 4 nedēļām
Arī vītols salīdzinājumā ar ozolu ir tikai koķelis...

  +2 [+] [-]

, 2024-05-15 22:13, pirms 4 nedēļām
Noķeršana uz pretuzbrukumiem ir prelūdija, bet spēlētāju nesadalīšana, neprecizitātes, kuras izraisīja tehnika un fiziskā sagatavotība ir cēlonis galam !

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 22:51, pirms 4 nedēļām
Zaudēt Vācijai nav kauns un negods. Kā piemērs : Kanāda vakar tikai pagarinājumā Austriju vinnēja.Tur, lūk, ir kauns. Nu neaizgāja kaut kas šodien līdz galam. Un sūdurallā, vēl 3 spēles priekšā.

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 22:54, pirms 4 nedēļām
Kauns drīzāk par komentētājiem. Fani, kuri ātri spēj pārmest kreklu uz otru pusi.

  +4 [+] [-]

, 2024-05-15 23:02, pirms 4 nedēļām
Bonzoo rakstīja: Zaudēt Vācijai nav kauns un negods. Kā piemērs : Kanāda vakar tikai pagarinājumā Austriju vinnēja.Tur, lūk, ir kauns. Nu neaizgāja kaut kas šodien līdz galam. Un sūdurallā, vēl 3 spēles priekšā.
Zaudēt ir viens, zaudēt ar 1:8 ir pavisam kaut kas cits. Vai tiešām to ir grūti saprast?

  -1 [+] [-]

, 2024-05-15 23:07, pirms 4 nedēļām
Šad un tad gadās kārtīgs pēriens. Visiem. Domāju ka vakar Kanāda arī saņēma līdzīgu pērienu no Austrijas. Nu labi, papildlaikā vinnēja.

  +3 [+] [-]

, 2024-05-15 23:48, pirms 4 nedēļām
Kāds sakars te ar Kanādu?

  +1 [+] [-]

, 2024-05-16 06:23, pirms 4 nedēļām
Virsrakstā izteiktais citāts parasti ir raksturīgs sezonas spēlei, kur tā ir tikai viena no ntajām spēlēm.

     [+] [-]

, 2024-05-16 09:30, pirms 4 nedēļām
kaut kas interesants tur bija starp Merzlikinu un Irbi,tada sajuta ,ka Merzlikins negribeja iet uz nomainu,ko Irbe...

     [+] [-]

, 2024-05-16 09:52, pirms 4 nedēļām
Drausmīgs uzbrukums.K.kādas izspēles kombinācijas....nulle.Tā23 gada " nirvāna".jaaizmirst .Par padsmitajām vietām cīnīsimies.Šitos visus bubuļus un omuļus uz LČ .Vēl galīgi zaļi priekš PČ.

     [+] [-]

, 2024-05-16 12:23, pirms 4 nedēļām
Pofig, ja ar 1-8 zaudētu lielvalstīm hokejā, bet Vācijai, tas ir pzdc. Labi ja tur būtu 1-4, 2-5, kas tāpat ir smags zāģis.. Bet pret mums vienkārši noslaucija kājas līdzīga līmeņa komanda.

     [+] [-]

, 2024-05-16 19:50, pirms 4 nedēļām
AMBALS rakstīja: Drausmīgs uzbrukums.K.kādas izspēles kombinācijas....nulle.Tā23 gada " nirvāna".jaaizmirst .Par padsmitajām vietām cīnīsimies.Šitos visus bubuļus un omuļus uz LČ .Vēl galīgi zaļi priekš PČ.
tu cerēji uz medaļām šogad?