Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Batņa: "Nebiju dusmīgs, tikai gribēju paprovocēt, bet trāpīju neveiksmīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Batņa: "Nebiju dusmīgs, tikai gribēju paprovocēt, bet trāpīju neveiksmīgi"
Oskars Batņa. Foto: LHF

Pasaules čempionāta duelis pret Franciju jau pirmās trešdaļas beigās noslēdzās Latvijas izlases centra uzbrucējam Oskaram Batņam, kurš par dūrienu ar nūju saņēma 5+20 soda minūtes. Pēc šodien aizvadītā treniņa centra uzbrucējs stāstīja par incidentu un bija pateicīgs komandas biedriem par uzvaru.

"Manuprāt, emocijās vienmēr liekas citādi. Likās, ka neko neizdarīju, bet nūjas gals tomēr bija uzgriezts. Mēs zinām, ka pasaules čempionātos strikti skatās šos dūrienus. Noraidījums bija. Tajā brīdī iegāzu čaļus," par notikušo stāstīja Oskars Batņa, kurš aizvada piekto pasaules čempionātu, bet noraidījumu līdz spēles beigām nopelnīja pirmo reizi.

Pēc Batņas noteikumu pārkāpuma Latvijas izlase palika trijatā un duelī pret Franciju nonāca iedzinējos ar 0:1. Pateicoties Kaspara Daugaviņa vārtiem pagarinājuma pēdējā sekundē, izdevās izcīnīt uzvaru ar 3:2 un iegūt vēl divus punktus. "Viņš ir mūsu kapteinis, viņš ir mūsu līderis, un viņš to parāda spēlēs," teica Batņa.

"Godīgi sakot, man nebija nekādu emociju, nebiju dusmīgs. Gribēju paprovocēt, bet neveiksmīgi trāpīju, un tas arī viss," par lielo sodu teica centra uzbrucējs. "Man pašam vairāk likās, ka aizķeksēju, nevis iedūru, bet tiesnešu lēmums bija tāds, un neko vairs izmainīt nevarēju."

"Sākumā nelikās, ka būs lielais sods. Kad viņi sanāca kopā barā, tad sapratu, ka grib izskatīt momentu. Tad jau gaidīju, ka būs tāds lēmums. Protams, nevienā brīdī nav bijusi doma iegāzt komandu un atstāt lielajā mazākumā. Varu tikai pateikties čaļiem," teica Batņa.

Viņš ātri pārģērbies un devies pie mačam nepieteiktajiem komandas biedriem, lai spēli vērotu no tribīnēm. "Vienmēr esmu teicis un teikšu, ka skatīties no malas ir daudz grūtāk. Kad esi spēlē, nav laika domāt par nervozitāti. Augšā tribīnēs ļoti nervozēju. Gribas palīdzēt, bet nevari. Vari tikai skatīties, kā čaļi paveic darbu."

Izkrītot Batņam, Latvijas izlase pazaudēja ne tikai otrās maiņas centru, bet arī vienu no labākajiem cīnītājiem iemetienos. Latvijas izlase uzvarēja tikai 37% iemetienu. Īpaši izpaudās NHL spēlējošais Francijas centrs Pjērs Eduārds Belmārs, kurš uzvarēja 80% iemetienu.

"Tam apakšā ir visādi apstākļi un sakritības. Ērtās un neērtās puses. Ar Rodrigo parunāju, un viņam visu laiku sanāca pret Belmāru iet sev neērtajā pusē. Ir visādas lietas. Reizēm noķer iemetienu sajūtu, un tad vairs nevari zaudēt. Mēs pirms spēles skatījāmies un analizējām, kā viņu centriņi ņem iemetienus. Viņi bija labāki," skaidroja Batņa.

Latvijas Hokeja federācija saņēmusi informāciju, ka Batņam netiks piespriesta diskvalifikācija un ka viņš drīkstēs rīt doties laukumā pret Kazahstānu.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

Slēpts komentārs: jeepis59
Slēpts komentārs: Snole

     [+] [-]

, 2024-05-13 15:35, pirms nedēļas
nu nezinu gan vai tā bija nevainīga paprovicēšana. Manā skatījumā Batņa komandai tagad 1 punktu parādā 😁

     [+] [-]

, 2024-05-13 19:12, pirms nedēļas
Šlakatvāvere rakstīja: nu nezinu gan vai tā bija nevainīga paprovicēšana. Manā skatījumā Batņa komandai tagad 1 punktu parādā 😁
Batņa vainīgs, ka 5 minūšu vairākumā nevar iemest? Ka 5 minūšu vairākumā Bukarts savā zonā atdod pretiniekam ripu, ka vidusszonā iedod pretiniekam izgājienu?
Ja izlasei beidzot būtu kaut kāds sakarīgs vairākums, kurš ja tā objektīvi skatās nav jau vismaz 5 gadus (tas, ka kaut kas iekrīt vai vairākumā individuāli iziet un iemet, nav vairākums vai vairākuma izspēle), tad abās spēlēs būtu 3 punkti. Un arī turpmāk būtu cerīgāks skats uz dzīvi....

     [+] [-]

, 2024-05-13 19:38, pirms nedēļas
Subjektīvais rakstīja: Batņa vainīgs, ka 5 minūšu vairākumā nevar iemest? Ka 5 minūšu vairākumā Bukarts savā zonā atdod pretiniekam ripu, ka vidusszonā iedod pretiniekam izgājienu?
Ja izlasei beidzot būtu kaut kāds sakarīgs vairākums, kurš ja tā objektīvi skatās nav jau vismaz 5 gadus (tas, ka kaut kas iekrīt vai vairākumā individuāli iziet un iemet, nav vairākums vai vairākuma izspēle), tad abās spēlēs būtu 3 punkti. Un arī turpmāk būtu cerīgāks skats uz dzīvi....
Tavuprāt, šobrīd, skats ir bezcerīgs?

     [+] [-]

, 2024-05-13 20:03, pirms nedēļas
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Tavuprāt, šobrīd, skats ir bezcerīgs?
Par vairākumu - JĀ!