Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: "Nekļūsim alkatīgi – cienīsim jebkuru uzvaru"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dārziņš: "Nekļūsim alkatīgi – cienīsim jebkuru uzvaru"
Lauris Dārziņš. Foto: LHF

Latvijas hokeja valstsvienība turpina gatavošanos pasaules čempionāta otrajai spēlei, kurā pulksten 17:20 pretī stāsies Francija. Pēc rīta treniņa galvenā trenera Harija Vītoliņa asistents Lauris Dārziņš sarunā ar Latvijas medijiem komentēja uzvaru pret Poliju un Francijas spēles stilu.

"Vakar atstājām daudz enerģijas, bet – visi ir atjaunojušies," teica Lauris Dārziņš. Viņš norādīja, ka hokejistiem ir zilumi un sasitumi, taču savainojumu nav, līdz ar to visi būs gatavi duelim pret Franciju.

"Kļūdas bija. Paši esam latiņu uzstādījuši diezgan augstu, un ir standarts, zem kura negribam nolaisties. Vakar epizodiski sanāca. Izlaidām daudz trīs pret divi pretuzbrukumus. Vienai spēlei – ļoti daudz. Ar labākiem lēmumiem ar ripu uzbrukuma zonā mēģināsim iegūt vairāk minūtes uzbrukuma zonā. Gribētos tikt pie lielāka vairākuma laika. Gribas piespiest pretiniekus skriet pakaļ un ķeksēt," komentēja Dārziņš.

"Vairākumā labi kustinājām ripu, bet hokejs brīžiem ir milimetru spēle. Viens rikošets uz to vai šo pusi var izšķirt spēles likteni. Kopumā man patika vairākuma izspēles. Zonā veiksmīgi palaidām ripu pa perimetru. Kad pretinieks mēģināja uzlikt spiedienu, atrisinājām situācijas un izvedām spēlētājus līdz metieniem. Pagaidām vairākums ir 0%, bet tie ir tikai divi vairākumi. Cerams, ka nākamie divi būs iekšā, un tad jau tie ir 50%," cerību pauda Dārziņš.

Viņš norādīja, ka Latvija rēķinās ar citu pretspēli gan vairākumā, gan vienādos sastāvos. "Francija ir aktīva komanda. Ja poļiem bija doma noparkot autobusu viduszonā, tad Francija bija daudz aktīvāka gan pārbaudes spēlēs, gan vakar pret Kazahstānu. Jābūt gataviem, ka pēc zaudējuma viņu taktika varētu mainīties. Rīta sapulcē jau pieskārāmies viņu tendencēm. Aizsargiem jābūt gataviem, ka vienam vai otram ies virsū, un mūsu uzbrucējam būs jāpalīdz tikt ārā no zonas," nianses iezīmēja Dārziņš.

Viņš sacīja, ka Latvijas treneru korpuss regulāri atsvaidzinājis IIHF mājaslapu, tur cerot neieraudzīt lēmumu par Rodrigo Ābola sitienu līnijtiesnesim. "Par laimi viņa mīlīgā bilde ar līnijtiesnesi nav atvērusies. Mums par pārsteigumu. Rodrigo labi reaģēja uz situāciju, un ceru – ja kāds pētīja, tad ieraudzīja, ka tas bija cilvēcisks force majeure."

"Nekļūsim alkatīgi – cienīsim jebkuru uzvaru. Uzvara paliek uzvara," noskaņojumu valstsvienībā rezumēja Dārziņš, kurš pieskārās arī pirmsspēles rituālu tēmai. "Pa visiem šiem gadiem katrs pasaules čempionāta dalībnieks ir apaudzis ar saviem rituāliem. Es vakar pēc treniņa uz viesnīcu gāju ar kājām. Sanāca 55 minūtes. Domāju, ka šodien tas ir jāatkārto."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 13:26, pirms 2 nedēļām
Visi alkāni beigās kļūst alkatīgi !

     [+] [-]

, 2024-05-12 13:45, pirms 2 nedēļām
Ļoti saprātigas domas Dārziņam. Jācer, ka mums aug labs jaunās paaudzes treneris.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-12 14:05, pirms 2 nedēļām
Ir jābūt alkatīgiem citādi nekas nebūs

  -1 [+] [-]

, 2024-05-12 15:12, pirms 2 nedēļām
Ja šitwas viss penteris jāsaka par uzvaru pār Poliju tad skaidrs kur izlase atradīsies pēc nākamām 6ām spēlēm.

     [+] [-]

, 2024-05-12 15:27, pirms 2 nedēļām
heh rakstīja: Ja šitwas viss penteris jāsaka par uzvaru pār Poliju tad skaidrs kur izlase atradīsies pēc nākamām 6ām spēlēm.
Pajoliņiem.arī pagajušogad pe
ēc pirmajam divām spēlēm viss bija skaidrs