Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Rihards Bukarts: "Tik daudz rikošetu savā karjerā nebiju redzējis"

Rihards Bukarts: "Tik daudz rikošetu savā karjerā nebiju redzējis"
Rihards Bukarts ar komandas biedriem svin vārtu guvumu. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sākusi ar pagarinājuma uzvaru – 5:4 pret Poliju. Pamatlaikā vadības grožus izdevās iegūt tikai vienu reizi, ar skaistiem vārtiem izceļoties Rihardam Bukartam. Viņš uzsvēra, cik sarežģīts bijis mačs un cik daudz spēka prasījusi atspēlēšanās.

"Jebkuru turnīru sākt ar uzvaru ir svarīgi. Jebkura pirmā spēle ir smagnēja un nervoza – nav svarīgi, pretī nāk Kanāda vai Polija. Redzējāt, ka negāja viegli. Pretī bija laba komanda, un veiksme bija viņu pusē. Pirmās 50 minūtes – tik daudz rikošetu savā karjerā nebiju redzējis. Labi, ka tā ir tikai pirmā spēle. Prieks par džekiem – parādījām raksturu, parādījām, ka mums ir gribasspēks. Spēle bija nežēlīgi smaga. Poļi rādīja labu hokeju. Izanalizēsim kļūdas un uzlabosim sniegumu," pēc divu punktu izcīnīšanas stāstīja Rihards Bukarts.

"Domāju, ka poļi savus rikošetus nopelnīja. Nekas nenotiek tāpat vien. Viņi spēlēja labi. Negribu teikt, ka nebijām gatavi, jo zinājām, ka viņi labi tur ripu, labi kustina. Kaut kādos momentos viņiem bija viena papildus piespēle, ko mēs negaidījām," teica Bukarts.

"Jāsaprot, ka viņi ir Polijas līgas labākie džeki. Viņi māk spēlēt hokeju. Viņi spēlē ar pārliecību. Viņi ir labākie džeki savās komandās, un varēja just pārliecību un aukstasinību. Beigās mūsu raksturs, mūsu līmenis bija labāks. Nebija viegli, bet tā ir tikai pirmā spēle. Būs laiks ieskrieties un iespēlēties. Rīt jauna diena un jauna spēle," norādīja Latvijas izlases uzbrucējs.

Viņš izcēlās piecas minūtes līdz pamatlaika beigām un divas ar pusi minūtes pēc Kaspara Daugaviņa vārtiem, pirmo reizi dodot Latvijai vadības grožus. "Nav būtiski, cik skaisti ir vārti. Mums tobrīd bija vajadzīgi vārti. Paldies maiņas partneriem. Par jebkuru golu esmu priecīgs – neatkarīgi no tā, skaists vai darba gols," pauda Rihards Bukarts, kurš bronzas pasaules čempionātā bija rezultatīvākais Latvijas izlasē.

"Mums visiem latviešiem ir spēcīgi raksturi. Daudz ko dzīvē esam pārdzīvojuši. Latviešu rakstura stiprums uzvarēja. Tas mums palīdzēs turpinājumā. Paldies faniem, kas turēja īkšķus hallē un pie televizoriem. Validola spēle. Ir daudz vieglāk, ja esi vadībā. Ja dzenies pakaļ, spēka patēriņš ir divreiz lielāks."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
SPORTLAND faktu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA


Slēpts komentārs: Chelubejs
Slēpts komentārs: Eriksrudzitis
, 2024-05-11 23:46, pirms 2 nedēļām
Domāju,ka tie rikoseti jūs vienkārši nobeidza,bet viss beidzås laimīgi.
, 2024-05-12 00:26, pirms 2 nedēļām
Ir, ir starpība starp gūtajiem vārtiem. Mums bija "tīrāki". Bet jāņem vērā vecais teiciens, - ja nemetīsi tad nebūs. Galvenais ka melnais ripulis ir vārtos, met tīri vai netīri, met kā gribi. Te gandrīz izskatījās ka poļu čaļi speciāli trenējušies uz leņķiem un trajektorijām. 😁
, 2024-05-12 08:50, pirms 2 nedēļām
..kādi rikošeti..????...TAD KO TU VISPĀR MŪŽĀ ESI REDZĒJIS..hokejā tā notiek ,ka met pa vārtiem un kā viņa ir vārtos,tas ir vienalga...tas ir arguments sliktai spēlei un vārtsarga slikta spēle...jums vēkl negodīgu golu ieskaitija..Mamčičam ari bija rikošets..pēlē labāk un nebūs jābrīnās par pašsaprotamām lietām...
, 2024-05-12 09:31, pirms 2 nedēļām
cesinieks777 rakstīja: ..kādi rikošeti..????...TAD KO TU VISPĀR MŪŽĀ ESI REDZĒJIS..hokejā tā notiek ,ka met pa vārtiem un kā viņa ir vārtos,tas ir vienalga...tas ir arguments sliktai spēlei un vārtsarga slikta spēle...jums vēkl negodīgu golu ieskaitija..Mamčičam ari bija rikošets..pēlē labāk un nebūs jābrīnās par pašsaprotamām lietām...
Tevi māte bērnībā nometa vai Tu jau piedzimi atpalicis?

Pasaki kurus vārtus Elvim bija jāņem? Un kur bija negodīgi vārti? Tur kur Daugaviņš ārpus vārtsarga laukuma cīnījās un kur Ābolu iestūma vārtsarga laukumā? Tu par tiem? Duraks goda vārds!
, 2024-05-12 10:24, pirms 2 nedēļām
Janoss1989 rakstīja: Tevi māte bērnībā nometa vai Tu jau piedzimi atpalicis?

Pasaki kurus vārtus Elvim bija jāņem? Un kur bija negodīgi vārti? Tur kur Daugaviņš ārpus vārtsarga laukuma cīnījās un kur Ābolu iestūma vārtsarga laukumā? Tu par tiem? Duraks goda vārds!
...āksts ,kurš prot vemstīties...Ābols ar visām četrām bija vārts.laukumā,nevis iegrūda ,bet pats nokrita vēl ar nūju sitot pa kājsargu polim..nerij plastmasu ,bet skaties hokeju
, 2024-05-12 10:48, pirms 2 nedēļām
Ja godīgi tad es pat nezinu kam vairāk paveicās šeit - poļiem vai mums.
Poļu rikošetvārti protams bija krimināli bet abi noignorētie Ābola izgājieni (kad ieskaitīja tomēr golu un pa ķirbi strīpainajam ielika) ir liela veiksme, varēja smagi apgriezties viss un ničas vietā 5-7 mins līdz beigām varēja būt -1 un mazākums, plus Ābols nost pēc tā sitiena.

Spēle galīgi nebaudāma un cerams ka tāda paliks vienīgā, šī spēle bija murgs reālā dzīvē.
, 2024-05-12 10:52, pirms 2 nedēļām
Par laimīgiem rikošetiem tiešām vajadzētu stāvēt klusu, tie tikai parāda cik pozicionāli nepareizi Latvijas izlase spēlē.
, 2024-05-12 11:59, pirms 2 nedēļām
Tieši šitam Bukartam ir zvaigzne jeb cars galvā, tas laikam no fātera.
Vecākais bračka stipri sakarīgāks.
Kanādas hokeja izlase. Foto: SIPA/Scanpix

Četrās ceturtdaļfināla cīņās noskaidrosies PČ2024 pusfinālisti

Šodien plkst. 17:20 un 21:20 četros ceturtdaļfināla dueļos noskaidrosies 2024. gada pasaules čempionāta hokejā pusfinālisti. Kā pirmie laukumā dosies Kanādas un Slovākijas, kā arī Šveices un Vācijas izlases, bet vakara spēlēs Zviedrija cīnīsies pret Somiju, kamēr ASV pret Čehiju.
Foto: IIHF
19

Latvijas hokeja izlase Rīgā ielidos šovakar, sagaidīšanas pasākuma rīt tomēr nebūs

Latvijas hokeja izlase vakar ar devīto vietu noslēdza savu dalību 2024. gada pasaules čempionātā un Rīgā atgriezīsies šovakar, atklājusi Latvijas Hokeja federācija.
Kristers Gudļevskis. Foto: IIHF
22

PČ statistika: Gudļevskis sestajā vietā, Latvijai visvairāk sodu un briesmīgs vairākums

LETA. Latvijas vīriešu hokeja izlases vārtsargs Kristers Gudļevskis pēc pasaules čempionāta grupu turnīra Čehijā ieņem sesto vietu atvairītajos metienos, liecina turnīra organizatoru apkopotā statistika.