Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Merzļikina pievienošanās Latvijas izlasei vēl nav garantēta

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Merzļikina pievienošanās Latvijas izlasei vēl nav garantēta
Elvis Merzļikins. Foto: Columbus Blue Jackets

LETA. Šobrīd nav skaidrības par to, vai Latvijas vīriešu hokeja izlasei gaidāmajā pasaules čempionātā varēs pievienoties Rūdolfs Balcers, sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Neskatoties uz to, ka vairāki Eiropā spēlējošie Latvijas hokejisti ir devuši piekrišanu šajā pavasarī palīdzēt izlasei, kā ierasts, lielākās neskaidrības ir par tiem, kuri ikdienā spēlē Ziemeļamerikas līgās.

Vītoliņš norādīja, ka visvairāk neskaidrības šobrīd ir par Rūdolfu Balceru, kuru pēc savainojuma gūšanas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Tampabejas "Lightning" nosūtīja uz fārmklubu Sirakjūzas "Crunch" Amerikas hokeja līgā (AHL).

"Rūdolfam nav īstas skaidrības, kādi ir Tampabejas organizācijas plāni attiecībā uz viņu," teica Vītoliņš, piebilstot, ka vienā no variantiem Balcers var tikt izsaukts uz NHL vienību, lai būtu kā rezervists, kurš nepieciešamības gadījumā varētu aizstāt savainotos spēlētājus.

"Nav izslēgts arī variants, ka Rūdolfam piedāvā izdevīgu līgumu Eiropā un viņš piekrīt aizbraukt no Ziemeļamerikas," viņš turpināja.

Vītoliņš atklāja, ka ir runājis ar NHL debitējušā vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētās AHL komandas Ebotsfordas "Canucks" treneri, kurš piekritis palaist Latvijas vārtsargu uz pasaules čempionātu, ja Ebotsfordas komanda no "play-off" izstāsies pirmajā kārtā.

Savukārt Elvja Merzļikina pārstāvētā NHL vienība Kolumbusas "Blue Jackets" nespēlēs izslēgšanas spēlēs, taču vārtsarga pievienošanās izlasei vēl nav garantēta. Par vietu Stenlija kausa izcīņā vēl cīnās Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", bet Teodora Bļugera pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" ir Rietumu konferences līdere, kas spēkosies arī izslēgšanas cīņās.

Kopā valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauti 53 hokejisti.

Pasaules čempionāts hokejā, kuru kopīgi rīkos Tampere Somijā un Rīga Latvijā, norisināsies no 2023. gada 12. līdz 28. maijam.

Rīgā norisināsies vienas grupas spēles, kurās spēkus mēros Kanāda, Čehija, Šveice, Slovākija, Latvija, Norvēģija, Kazahstāna un Slovēnija, kā arī divi ceturtdaļfināla mači.

1 2 36 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2023-03-31 09:26, pirms gada
Stipri šaubos, ka mums vajadzīgs, lai atpūšās starpsezonā, sakārto galvu un tad jau gaidīsim uz nākamajiem PČ, pašlaik ir svarīgi, lai Šilovs atbrauc.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-31 09:34, pirms gada
Ar vai bez Balcera un Merzļikina, tāpat ir skaidrs, ka būsim kaut kur starp 8-12. vietu. Augstāk tikt nespējam un izkrist nevaram. Jau kurais PČ bez intrigas no LV izlases viedokļa.
Slēpts komentārs: MachimoI

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 09:45, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Stipri šaubos, ka mums vajadzīgs, lai atpūšās starpsezonā, sakārto galvu un tad jau gaidīsim uz nākamajiem PČ, pašlaik ir svarīgi, lai Šilovs atbrauc.
Kā reiz tagad noderētu Latvijai tāds Merzļikins PČ Rīgā. Šilovs spēlēs AHL play off. Punnenovs būs cienīgs otrais vārtsargs, vai pat pirmais, ja nu kaut kas atgadās.

     [+] [-]

, 2023-03-31 09:46, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Stipri šaubos, ka mums vajadzīgs, lai atpūšās starpsezonā, sakārto galvu un tad jau gaidīsim uz nākamajiem PČ, pašlaik ir svarīgi, lai Šilovs atbrauc.
Šogad varbūt kā Nr2 vai 3. Izlasei vajadzīgs kaut vai uz soliņa un tās tuvumā.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 09:46, pirms gada
Interesanti, ko Balcers ieplānojis par savas karjeras attīstību. Vai pats vispār vēlas cīnīties un kļūt par stabilu NHL spēlētāju?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 09:46, pirms gada
Es domāju, lai Elvis atpūšas! Iztiksim bez viņa, ja būs Punnenovs.... Šilovs visdrīzākais arī ka nebūs, ja AHL kanaki tiks tālu, bet viņi var tikt vismaz līdz otrai kārtai, jo "plovos" jau ir iekšā... bet ja arī izlidos ta Šilovs un Punnenovs būs gana solīda vārtsargu līnija!

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 09:47, pirms gada
MachimoI rakstīja: Pilnīgas muļķības, Merzļikins ir 1. vārtsargs
Alfabētā ir augstāk, taisnība!

     [+] [-]

, 2023-03-31 09:49, pirms gada
archy0 rakstīja: Kā reiz tagad noderētu Latvijai tāds Merzļikins PČ Rīgā. Šilovs spēlēs AHL play off. Punnenovs būs cienīgs otrais vārtsargs, vai pat pirmais, ja nu kaut kas atgadās.
Mums ir Gudļevskis, monstruāli stati šosezon

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 09:57, pirms gada
Ja pēc neveiksmīgām sezonām citu vārtsargu gadījumā es teiktu, ka vajag braukt uz čempi, dabūt jaunas un labas emocijas, tad par Merzļikinu noteikti var teikt, ka jādod džekam pauzi, lai sakārto sevi.

     [+] [-]

, 2023-03-31 10:02, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Mums ir Gudļevskis, monstruāli stati šosezon
Allsvenskan līgā tas. Kā trešais vārtsargs būs labs.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 10:02, pirms gada
D-Mob augšāmcēlies rakstīja: Stipri šaubos, ka mums vajadzīgs, lai atpūšās starpsezonā, sakārto galvu un tad jau gaidīsim uz nākamajiem PČ, pašlaik ir svarīgi, lai Šilovs atbrauc.
Piekrītu, Elvim vajadzētu izvēdīnāt galvu un sagatavoties nākamajai sezonai

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 10:12, pirms gada
Domāju,ar vienu no NHL večiem varam rēķināties,ja minētā informācija ir pareiza,kad Girgensons bija teicis jā vārdu gadījumā ,ja Buffalo netiks plovos.To ,ka viņi tur netiks man šaubu nav.Labi vismaz,ka cīnās.Būs Zemgus labākā tonusā.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 10:49, pirms gada
Kādu pauzi Elvim? Viņam visa sezona ir bijusi pauze. Lai atgūst pārliecību čempī un kārtīgi spēlē

     [+] [-]

, 2023-03-31 11:26, pirms gada
alguns rakstīja: Domāju,ar vienu no NHL večiem varam rēķināties,ja minētā informācija ir pareiza,kad Girgensons bija teicis jā vārdu gadījumā ,ja Buffalo netiks plovos.To ,ka viņi tur netiks man šaubu nav.Labi vismaz,ka cīnās.Būs Zemgus labākā tonusā.
ceru uz bufalo playoff tomēr.
tas ir daudz vertīgāk nekā atkal nograbēt čempī!

     [+] [-]

, 2023-03-31 11:53, pirms gada
archy0 rakstīja: Interesanti, ko Balcers ieplānojis par savas karjeras attīstību. Vai pats vispār vēlas cīnīties un kļūt par stabilu NHL spēlētāju?
Par stabilu NHL spēlētāju jā, bet par stabilu lifteri, doši vien, ka nē
Tāpēc arī apdomā variantus Eiropā

  +7 [+] [-]

, 2023-03-31 12:10, pirms gada
Gudis pavilks, pagaidam nekas iznemot NHL pierakstu neliecina par Merzlikina atbilstibu nr 1 vartsargam.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 12:25, pirms gada
archy0 rakstīja: Kā reiz tagad noderētu Latvijai tāds Merzļikins PČ Rīgā. Šilovs spēlēs AHL play off. Punnenovs būs cienīgs otrais vārtsargs, vai pat pirmais, ja nu kaut kas atgadās.
punenovs ir traumatisks

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 12:46, pirms gada
cobham rakstīja: Kādu pauzi Elvim? Viņam visa sezona ir bijusi pauze. Lai atgūst pārliecību čempī un kārtīgi spēlē
Risks ir , ja vins ari cempi nolaiz udenus, tad vins morali vispar bus iznicinats.

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 13:11, pirms gada
Uzskatu, ka šosezon Elvim ir jāizcīna vieta sastāvā. Jāpiedalās pārbaudes spēlēs un jāpierāda sava gatavība. Nedrīkst dot atlaides ne uz pagātnes sasniegumu rēķina, ne skatoties uz lielo līgumu prestižā līgā. Elvim šī ir bēdīga sezona un PČ nav vieta, kur eksperimentēt un dot kādam iespēju mēģināt atgriezties uz viļņa

  +3 [+] [-]

, 2023-03-31 13:17, pirms gada
MachimoI rakstīja: Pilnīgas muļķības, Merzļikins ir 1. vārtsargs
Kas notiek ar Tralmaku? Tu solīji, ka ap šo laiku jau slidos iekš enhāela

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 13:36, pirms gada
marazms rakstīja: Uzskatu, ka šosezon Elvim ir jāizcīna vieta sastāvā. Jāpiedalās pārbaudes spēlēs un jāpierāda sava gatavība. Nedrīkst dot atlaides ne uz pagātnes sasniegumu rēķina, ne skatoties uz lielo līgumu prestižā līgā. Elvim šī ir bēdīga sezona un PČ nav vieta, kur eksperimentēt un dot kādam iespēju mēģināt atgriezties uz viļņa
Laiki pienākuši, ka spēlētājam ar NHL pierakstu vēl kaut kas ir jāpierāda. Es domāju, ka Elvim nekas vairs nav nevienam jāpierāda, ja ir izlasē, tad spēlē. Ja treneris neņem, tad cita lieta.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-31 14:14, pirms gada
Cerams, ka viņu turēs tālāk no izlases. Nu nav viņs nekāds superstārs. pietiek ka pagājušo gadu viņs jau izlasē sūdus vārija + vēl izlases mikroklimatu sapisa , bet kā jau viņš teica ka viņs ir topošā leģenda tad tas ir piedodams.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-31 14:38, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: ceru uz bufalo playoff tomēr.
tas ir daudz vertīgāk nekā atkal nograbēt čempī!
Cerēt jau protams var.Man arī nekas nebūtu pretī,ja viņi iekļūtu plovos.Tomēr šogad vēl viņi tur netiks.Es pat uz to 1 eiro neliktu.Tas protams mans subjektīvais vērtējums un pārliecība.Tas viens.Otrais,ko nozīmē teikums nograbēt čempī?Vai domājat izkrišanu no elites?Tādā gadījumā šim apgalvojumam piekristu.Cīņa par 9-12 vietu? Tā arī ir mūsu vieta,jo iekļūšana 1/4 finālā būtu liela veiksme.Man nav argumentu,kāpēc mums būtu jāatstāj ārpus borta Kanādu, Čehiju, Šveici vai Slovākiju.Tiesa,šosezon slovāki tāpat kā latvieši atstās aiz borta KHL spēlējušos hokejistus.Slovākijas izlase no tā cietīs vairāk kā Latvijas.Tas varētu būt pusarguments un vēl,ka spēlēsim mājās.Tas arī viss.Bez tam,tiekot galā ar slovākiem jāpieveic vēl norvēģi,kazahi ar visiem saviem aizdīķa leģionāriem un arī Slovēnija.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 14:55, pirms gada
Merzļikins- paša rādītu problēmu kamols jau apm. 2 gadu garumā ar pasliktināšanās tendeci vismaz pagaidām

     [+] [-]

, 2023-03-31 15:57, pirms gada
Mums visi vārtu sargi ir sakarīgi, tāpēc panikai nav vietas. Tāpat paliksim savā vietā ap desmito, jo iekļūšana 1/4 finālā būtu nereāla veiksme. Merzļikinam drīzāk vajadzētu atiet no briesmīgās sezonas un dot sev atpūtu.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-31 16:21, pirms gada
Par cik absolūti nesekoju Merzļikina gaitām NHL, tad atļaušos pajautāt-kura sezona iekš NHL viņam ir bijusi vismaz laba?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 16:51, pirms gada
Ipasi negaidu Elvi labak lai galvu sakarto un pec paris gadiem lai megina, lai Silovs spele

     [+] [-]

, 2023-03-31 17:09, pirms gada
lai labak atpusas,sakopo domas un normali atjaunojas pec sis sezonas,lai aktivi strada zale pie fizo un nakamo sezonu ta teikt ar jaunu lapu sava gramata iesak.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 17:39, pirms gada
crushader rakstīja: Ipasi negaidu Elvi labak lai galvu sakarto un pec paris gadiem lai megina, lai Silovs spele
Palasi komentārus. Liela iespējamība, ka Šilovs nemaz netiks uz PČ.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-31 18:03, pirms gada
Ivars Zvirgzdiņš rakstīja: Par cik absolūti nesekoju Merzļikina gaitām NHL, tad atļaušos pajautāt-kura sezona iekš NHL viņam ir bijusi vismaz laba?
Vismaz laba? Jebkura, izņemot šo. Pati pirmā - ļoti augstā līmenī, jo bija starp top5 Vezinas kandidātiem.

     [+] [-]

, 2023-03-31 19:06, pirms gada
Esmu par to lai spēlē tie labākie un tie kas ir motivēti spēlēt. Merzłikins šosezon nav nr1. vārtsargs LV izlasē. Gribētos Šilovu redzēt vārtos.

     [+] [-]

, 2023-03-31 19:18, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Vismaz laba? Jebkura, izņemot šo. Pati pirmā - ļoti augstā līmenī, jo bija starp top5 Vezinas kandidātiem.
Varbūt! Neapstrīdēšu tevis rakstīto.
Vienkārši, pārlasot šī un citu sporta portālu virsrakstus, radies iespaids, ka CBJ un Merzļikinam pašam jau vismaz 2-3 sezonas iekš NHL nekas labs nav sanācis.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-31 20:31, pirms gada
Pats Elvis diez vai skaļi teiks, bet šobrīdējā karjerā viņam ir sakritušas sliktas kārtis, komanda spēlē švaķi cenšas iegūt augstāku drafta picu.

Nākamais bērniņa piedzimšana, psiholoģiski grūts periods, negulētas naktis, iespējams grūti koncentrēties mačiem, maz modrības bez negulētāma naktīm.

Nākamais noteikti, zināmā situācija ar vecmāmiņu, kas svarīgs cilvēks čalim bija.

Kopumā saliekot, smags jau periods

Šķiet, tieši otrādi, vajag spēlēt čempī, līdzjutēju emocijas čali uzladētu, jo atceros intervijas kad bija sausās spēles NHL Elvim, viņš intervijās teica, ka līdzjutēji ir spēka sniedzēji viņam.

     [+] [-]

, 2023-03-31 23:14, pirms gada
Karlo rakstīja: Mums visi vārtu sargi ir sakarīgi, tāpēc panikai nav vietas. Tāpat paliksim savā vietā ap desmito, jo iekļūšana 1/4 finālā būtu nereāla veiksme. Merzļikinam drīzāk vajadzētu atiet no briesmīgās sezonas un dot sev atpūtu.
Un kas ir visi??? Ja no ZAmerikas neviens nav tad, Punnenovs, Gudļevskis... kurš trešais?
1 2 36 komentāri