Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Lipmans: ''Lai arī turpmāk noturētos cīņā par medaļām, vajadzēs cītīgi strādāt''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lipmans: ''Lai arī turpmāk noturētos cīņā par medaļām, vajadzēs cītīgi strādāt''
Kirovs Lipmans
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LETA. Lai arī turpmāk Latvijas hokeja izlase cīnītos par pasaules čempionāta medaļām, Latvijas hokeja sabiedrībai vajadzēs cītīgi strādāt, vērtējot aizvadītās meistarsacīkstes, sarunā ar aģentūru LETA teica ilggadējais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta mačā par bronzas medaļām, ar 4:3 papildlaikā pārspējot ASV. Latvijai tā ir pirmā godalga pasaules meistarsacīkstēs.

Lipmans, kurš LHF vadīja no 1998. līdz 2016.gadam, kā arī 1994. un 1995.gadā, atzīmēja, ka šajā laikā izlase no C divīzijas aizcīnījusies līdz elitei un ne reizi nav izkritusi ārā.

"Esmu priecīgs un laimīgs, ka esam izcīnījuši bronzas medaļas. Daudzi no šiem hokejistiem vēl spēlēja manā laikā. Mēs uzbūvējām kopumā 17 ledus halles, kurās tad arī auga liela daļa šo spēlētāju. Ja mums joprojām būtu pusotra halle, tad šodien nekā nebūtu," secināja Lipmans.

Vērtējot, kas jādara nākotnē, lai arī turpmāk Latvijas izlase cīnītos par godalgām pasaules čempionātā, Lipmans atzina, ka nepieciešams celt hokeja līmeni valstī, kas kādreiz esot bijis augstāks.

"Nedrīkst atļauties atslābt, vajag cītīgi strādāt, lai mēs būtu labā formā. Ceru, ka Latvijas hokeja līmenis augs. Ļoti priecē arī tas, ka galvenais treneris Harijs Vītoliņš ir no Latvijas, nevis no ārzemēm," atzīmēja Lipmans.

Pirmdien Latvijas hokeja izlasi pie Brīvības pieminekļa sveica apmēram 30 000 līdzjutēju. Saeima svētdien īsi pirms pusnakts nolēma pirmdienu, 29.maiju, pasludināt par svētku dienu par godu Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām.

Lipmans, kurš ir medikamentu ražotāja AS "Grindeks" padomes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks, uzsvēra, ka šādi nedrīkst darīt - naktī sanākt un pieņemt lēmumu.

"Ja man rūpnīca šodien nestrādātu, būtu lieli zaudējumi. Liela daļa apmeklētāju šodienas sagaidīšanā bija jaunieši, nevis tie, kuriem ir iedota brīvdiena," teica Lipmans.

Runājot par valsts finansiālu atbalstu 2006.gada un arī šajā čempionātā, Lipmans uzsvēra, ka valdībai vajadzētu vairāk palīdzēt hokejam. Lipmans atcerējās, ka, pretendējot uz 2006.gada meistarsacīkšu rīkošanu, no valdības bijusi liela skepse, vai vispār varēs turnīru uzņemt.

"Man bija pašam jāmeklē un jāiegulda nauda, lai varētu notikt pasaules čempionāts. Ja 2006.gadā nebūtu čempionāta, tad nebūtu halles "Arēnas Rīga" un nebūtu arī neviena čempionāta Latvijā," stāstīja Lipmans, uzsverot, ka ir liels patriots un daudz ieguldījis Latvijā.

Pēc Lipmana 2016.gadā LHF vadības grožus pārņēma Aigars Kalvītis.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2023-05-29 19:57, pirms 11 mēnešiem
Vajag naudu guldīt iekšā , nevis sev kabatās

  +2 [+] [-]

, 2023-05-29 20:43, pirms 11 mēnešiem
Kas bija panākuma atslēga, Lipmana kungs?
3.5% fani
3.6% treneru korpuss
19,2% spēlētāji
73.7% ES.

Pagaidi, nē. 1% no spēlētājiem pārliec uz mani, jo Džeriņš un vēl kas tur nespēlēja visas spēles.

  -1 [+] [-]

, 2023-05-29 20:54, pirms 11 mēnešiem
Lipmanu par Valsts prezidentu jaunās vēlēšanās!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-29 21:27, pirms 11 mēnešiem
Jā, jā, Lipman. Līdz šim pašam brīdim Latvijā būtu tikai sporta pils un neviena cita hokeja halle, ja tu nebūtu piedalījies arēnas būvniecības inicēšanā.. ekonomika nebūtu attīstījusies, viss būtu 2005 gada līmenī. Nu jau vecs pirdax, bet joprojām tāds pat savu spalvu spodrinātājs.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-29 21:45, pirms 11 mēnešiem
Savulaik taču bija tik liels hokeja fans, ka citējot viņu pašu - bez hokeja dzīvot nespēja. Izrādās tāda tukša muldēšana vien bija, kā aizgāja, tā arī Grindex pazuda no hokeja sponsoriem. Kiram apakšā vienmēr bija kāda shēma - naudu nevienam tāpat nedāvina. Nebrīnītos, ja toreiz LHF bija dubultā grāmatvedība - mazgāja cauri Grindex kā sponsora naudu.

  -4 [+] [-]

, 2023-05-29 22:02, pirms 11 mēnešiem
Var nepatikt Lipmans un viņa vadības stils, bet viņš bija vecis ar pau-tiem.

  +4 [+] [-]

, 2023-05-29 22:59, pirms 11 mēnešiem
calim žēl, ka viņam medāli neiedeva, skāde

     [+] [-]

, 2023-05-29 23:54, pirms 11 mēnešiem
Dažiem komentāriem var piekrist, ka Lipmans vienmēr ir bijis shēmotājs utt., bet man arī jāatzīst, ka viņš spēja izdarīt krietni vairāk nekā G.Indriksons Latvijas futbolam. No Rīgas sporta pils ar 3500 skatītāju vietām mēs esam tikuši vaļā un ir uzbūvēta Arēna Rīga ar 10 500 skatītāju vietām. Slēgto ledus arēnu bums notika Lipmana laikā (Liepāja, Ogre, Jelgava, Ventspils utt.), tai pašā laikā tikai 2022.g. tika atklāta pirmā slēgtā pilnā izmēra futbola halle Liepājā (pirmā ārpus Rīgas). Nacionālais futbola stadions nav uzbūvēts joprojām (leiši ir sākuši būvēt savu - līdz ar to Latvija būs pēdējā valsts Eiropā kurai nebūs savs Nacionālais futbola stadions). Indriksona veģetāciju LFF krēslā pagaināja apbrīnojamais faksts, ka Latvijas izlase 2004.g. spēlēja Eiropas čempionātā un visā tajā apdulluma brīdī varēja šķist, ka Latvijas futbola sistēma un dzīve ir pareizajās sliedēs, un to, ka futbola infrastruktūra ir katastrofālā līmenī utt. nav tik lielas nozīmes. Šodien mēs velkam futbola dzīvību ar iepriekšējos gados radītajām kļūdām un visām izrietošajām sekām. Mēs esam priecīgi par tādu nieku kā izkļūšanu no paša pagraba Nāciju līgā. Par laimi ir atradušies privātie investori, kas ir gatavi ieguldīt futbolā, lai vismaz klubu līmenī futbols šķietami kaut kādā veidā Latvijā progresē.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-30 00:22, pirms 11 mēnešiem
Viņš kādreiz dzīvē ir pavēris muti un tur nav bijis paša slavinājums?

     [+] [-]

, 2023-05-30 07:58, pirms 11 mēnešiem
Pirms LHF prezidenta vēlēānām, kurās viņu nepārvēlēja, šis teica, ka ja viņš nebūs prezidents, tad hokejam LV ir beigas.

     [+] [-]

, 2023-05-30 08:21, pirms 11 mēnešiem
Luca Toni rakstīja: Pirms LHF prezidenta vēlēānām, kurās viņu nepārvēlēja, šis teica, ka ja viņš nebūs prezidents, tad hokejam LV ir beigas.
To pašu teica Guntis Indriksons, kad jau sāka just sviluma smaku. Viņš teica, ka pēc īsa laika visi paši pie viņa skriešot lūgties, lai nāk atpakaļ par LFF prezidentu!