Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija-Šveice 5:1 (spēle noslēgusies)

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Teksta tiešraide: Latvija-Šveice 5:1 (spēle noslēgusies)
Ivars Punnenovs. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienība šodien "Arēnā Rīga" aizvada savu otro pārbaudes spēli ar vienmēr nepiekāpīgo Šveices izlasi, kas tāpat gatavojas pasaules čempionātam spēcīgākajā grupā.

VĀRTI! Jau papildlaika otrajā minūtē vienā pieskārienā no zonas centra šauj Dzierkals, nodrošinot Latvijai uzvaru arī šajā spēles daļā!

• Pārbaudes spēles pamatlaikam arī šoreiz sekoja papildlaiks, kurā Latvijas izlases vārtos stājās Gustavs Dāvids Grigals.

60' Latvija izturēja vienīgo skaitlisko vairākumu, Šveice vārtus vairs neguva un pamatlaikā tik izcīnīta uzvaru 5:1! Treniņu nolūkos komandas arī šoreiz aizvadīs ar papildlaiku.

57' VĀRTI! Dzierkals met ripu tukšos vārtos! Laukuma centrā ripu pārķer Džeriņš, nogādāju to Dzierkalam, kurš meta garām pēdējam aizsargam un precīzi vārtos.

55' Skaitlisko vairākumu Latvijai izmantot neizdevās, tomēr tika iegūtas divas minūtes, kurās Šveicei nebija iespēja doties glābt maču. Tūlīt pēc vairākuma pie labas iespējas tika Daugaviņš, bet tuvajā stūrī raidīto ripu atraidīja Dženoni. Latvija ar vēl vairākiem metieniem apšaudīja sāncenšu vārtus, tomēr rezultāts nemainījās.

52' VĀRTI! Tumanovs panāk 4:1! Vēlreiz mērķi sasniedz metiens cauri burzmai, bet jau pusminūti vēlāk Latvija tika pie vēl viena vairākuma.

50' Šveice cenšas samazināt savu deficītu, kas Latvijai paver labas iespējas pretuzbrukumiem, ar kuriem viesu aizsardzība galā tika. Šveicieši kādā savā pretuzbrukumā pamanījās dabūt ripu vārtos, tomēr vārtu guvums netika skaitīts, jo pēdējais sitiens tika veikts ar slidu. Latvijai laba iespēja pieredzējušā Andra Džeriņa rēķinā, bet pēc viņa metiena, izslidojot no aizvārtes, Dženoni apturēja ripu ar kājsargu.

42' VĀRTI! Dans Ločmelis panāk 3:1! Šveicieši kļūdījās aiz saviem vārtiem, ripu savāca Indrašis, tūlīt pat to nogādājot Ločmelim, kurš metienu varēja izpildīt neviena netraucēts un darīja to precīzi!

41' Sācies trešais periods!

• Otrajā periodā abas komandas izpildīja pa sešiem metieniem (kopumā 14:16) un katra uzvarēja arī pa sešiem iemetieniem (20:12).

40' Noslēdzies otrais periods - 2:1! Trešdaļas beigās krietni aktivizējās šveicieši, ripa vairāk uzturējās Latvija aizsardzības zonā, bet mājinieki atbildēja ar retiem pretuzbrukumiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

35' Spēles temps nav mazinājies, azartiski uzbrūk abas komandas, strādāt krietni nākas gan Punenovam, gan Dženoni, un abi vārtu vīri ar saviem pienākumiem tika galā sekmīgi.

28' VĀRTI! Latvija panāk 2:1! Jau vairākuma pirmajās sekundēs ripu vārtu tuvumā saņēma Rodrigo Ābols, meistarīgi to ievirzot arī vārtos! Otrais rezultativitātes punkts mačā arī Andersonam, kurš, tāpat kā Ķēniņš, asistēja vārtu guvumam.

27' Spēlējot nevienādos sastāvos, Šveice tūlīt noorganizēja bīstamu pretuzbrukumu, bet Latvijai asāka padevās pirmā minūte, tomēr pirmo reizi mačā izvirzīties vadībā neizdevās. Jau mazākuma pēdējās sekundēs šveicieši pa taisno izmeta ripu no laukuma un nopelnīja vēl vienu noraidījumu.

23' Latvijai padodas bīstams pretuzbrukums, Indrašis cenšas vienā pieskārienā pārvirzīt ripu vārtos, bet tas neizdodas. Nedaudz vēlāk vēlāk Šveice vēlreiz pārkāpj noteikumus pret Dzierkalu un Latvija tiek pie vēl viena vairākuma.

21' Sācies otrais periods!

• Pirmajā periodā Latvija izpildīja par diviem metieniem mazāk (8:10), toties labāk cīnījās iemetienos - 14:6.

20' Noslēdzies pirmais periods - 1:1! Pēc gūtajiem vārtiem trešdaļa noslēgumā vairāk un bīstamāk uzbrukumā darbojās Latvija, bet pašās trešdaļas beigās glābt nācās Punenovam. Pēc šīs dienas jubilāra - 305. spēle izlasē un jauns nacionālās komandas rekords - Andreasa Ambīla metina no tuvas distances Latvijas izlases vārtsargs atvairīja ripu ar kājsargu augšmalu.

15' VĀRTI! Latvija pēc skaitliskā vairākuma sāka uzbrukt bīstamāk un prata arī panāk izlīdzinājumu. Ar precīzu metienu izcēlās Toms Andersons! Jau nākamajā uzbrukumā pie Šveices vārtiem izceļas asumi, bet tie beidzas bez noraidījumiem.

11' Šveice iztur vairākumu un tūlīt arī noorganizē pretuzbrukumu, bet šoreiz pēc vēl viena Enco metiena ar saviem pienākumiem precīzi tika galā Punenovs.

8' Latvija tiek pie skaitliskā vairākuma - pie uzbrukuma zonas bloķēts tika Mārtiņš Dzierkals. Vairākuma pirmā izspēle beidzas ar bīstamiem metieniem, bet Dženoni spēlē nevainojami.

7' Latvija atbild arī ar saviem momentiem, laba iespēja izcelties bija Mikam Indrašim, tomēr pārspēt Leonardo Dženoni, kurš Šveices vārtos ir šovakar, neizdevās.

4' VĀRTI! Lai gan maču aktīvāk sāka Latvija, tieši Šveice noorganizēja ātru vārtu guvumu, rezultātu atklājot jau 4. minūtē. Ar metienu cauri spēlētāju burzmai Ivaru Punenovu pārsteidza Enco Korvi.

1' Spēle ir sākusies!

• Atšķirībā no pirmās spēles, vismaz mača sākumā kā 13. uzbrucējs pieteikts Lapinskis, kamēr ārpus sastāva palikuši Buncis un Golovkovs, bet klāt nācis Krastenbergs.

Latvijas sastāvs otrajai spēlei pret Šveici: Punnenovs (Grigals); Cibuļskis-Balinskis, Zīle-Jaks, Freibergs-Mamčics, Tumānovs-ABergmanis; Andersons-Ābols-Daugaviņš, RiBukarts-Džeriņš-Dzierkals, RoBukarts-Ločmelis-Indrašis, Ķēniņš-Batņa-Krastenbergs, Lapinskis

• Latvija un Šveice tikās arī piektdienas vakarā, kad vārtu guvumiem bagātā mačā pārāki izrādījās šveicieši. Latvija bija vadībā 1:0 un 3:1, tomēr piedzīvoja zaudējumu 3:5. Latvijas labā vārtus guva Rolands Ķēniņš, Kaspars Daugaviņš un Filips Buncis.

Pārbaudes spēles

DatumsPilsētaPretinieceRez.
07.04.RīgaPolija3:5
08.04.RīgaPolija2:0
22.04.NotingemaLielbritānija2:3 P
23.04.KoventriLielbritānija6:3
28.04.RīgaŠveice3:5
29.04.RīgaŠveice
04.05.viesosDānija

     [+] [-]

, 2023-04-29 19:19, pirms gada
Galīgi nepārliecina Vitoliņs . Pret kaut kādu tur šveici tikai 5:1 ! Kauns

     [+] [-]

, 2023-04-29 19:27, pirms gada
Ka es vakar mineju, Sveice bez NHL speletajiem nekas ari.

     [+] [-]

, 2023-04-29 19:31, pirms gada
Frisk rakstīja: Ka es vakar mineju, Sveice bez NHL speletajiem nekas ari.
ja nemaz nav, nevajag skatities uz rezultatu, vini nospeleja vienlidz labi uz laukuma. tas ir sports vienam iekrit 5ripas otram 1

     [+] [-]

, 2023-04-29 21:09, pirms gada
Laukuma centrā ripu pārķer Džeriņš, nogādāju to Dzierkakam, kurš meta garām pēdējam aizsargam un precīzi vārtos.

Dzierkakam?

Atšķirībā no pirmās spēles, vismaz mača sākumā kā 13. uzbrucējs pieteikts Lapinskis, kamēr ārpus sastāva palikuši Buncis un Golovkovs, bet klāt nācis Krastenbergs.

Dzeriņš neskaitās?

Autor, tu biji skaidrā?