Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Twitter čalas: bildinājums, zobārsta apmeklējums un vēsturiskā bronzas himna

Agris Suveizda

Twitter čalas: bildinājums, zobārsta apmeklējums un vēsturiskā bronzas himna
Latvijas līdzjutēja Tamperē. Foto: IIHF

Harija Vītoliņa vadītā Latvijas vīriešu hokeja izlase vēsturi turpināja rakstīt arī šodien un sasniedza jaunu virsotni Latvijas hokeja vēsturē – cīņā par trešo vietu papildlaikā pārspēti amerikāņi (4:3) un pirmā medaļa pasaules čempionātu vēsturē.

Par Brīnumu uz ledus vēsturiski dēvē ASV studentu uzvaru 1980. gada olimpiskajās spēlēs pār zvaigžņoto PSRS izlasi (arī 4:3), bet šā pavasara pasaules čempionātā pie sava brīnuma tika arī Latvijas izlase.




Gandrīz visu turnīru no zvana līdz zvanam Latvijas vārtos pavadīja Artūrs Šilovs, atvairot 92,1% metienu un ielaižot vidēji 2,20 ripas, bet no mājām par valstsvienības panākumiem priecājās cits vārtsargs Elvis Merzļikins.






Uzvarētāji bieži mēdz stāstīt, cik vienota, pašaizliedzīga ir bijusi KOMANDA ar visiem lielajiem burtiem, taču Latvijas šā turnīra gadījumā tā tiešām nav klišeja – medaļu labad upurēti tika arī zobi, sejas kauli un veselība kopumā.


Uzvaras tika izcīnītas ne tikai laukumā.


Latvijas panākumu pamanīja ne tikai latvieši.








Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS