Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Kamēr noris izmeklēšana par grupveida seksuālu uzbrukumu, virknei Kanādas hokejistu liedz spēlēt izlasē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kamēr noris izmeklēšana par grupveida seksuālu uzbrukumu, virknei Kanādas hokejistu liedz spēlēt izlasē
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Kanādas Hokeja federācija liegusi visiem 2018. gada U20 pasaules čempionāta zelta medaļniekiem pārstāvēt valstsvienību, kamēr nav noslēgusies izmeklēšana par grupveida seksuālu uzbrukumu.

Astoņi Kanādas hokejisti tiek apsūdzēti grupveida seksuālā uzbrukumā. Policija sākotnēji izmeklēšanu beidza bez apsūdzību izvirzīšanas.

Taču pagājušā gada maijā medijs TSN publicēja informāciju, ka tiesas prāva pret Kanādas Hokeja federāciju, Kanādas Hokeja līgu un astoņiem bijušajiem Kanādas Hokeja līgas spēlētājiem noslēgta ar 3,55 miljonu dolāru kompensācijas izmaksāšanu, un policija nolēma vēlreiz sākt izmeklēšanu, un identisku lēmumu pieņēma arī Kanādas Hokeja federācija.

Astoņu hokejistu identitātes publiski nav zināmas, bet laikā, kad parādījās pirmās ziņas par izmeklēšanas atjaunošanu, vairāki spēlētāji nāca klajā ar paziņojumiem, ka nav iesaistīti notikušajā.

Menedžmentam, kas veidos sastāvu Rīgā un Tamperē gaidāmajam pasaules čempionātam, nodots aizliegums izvēlēties hokejistus, kuri pārstāvēja 2018. gada U20 izlasi. Kanādas ģenerālmenedžeris ir Dags Ārmstrongs no Sentluisas "Blues".

Konkrētajā junioru izlasē bija iekļauti vairāki hokejisti, kuru komandas šosezon nepiedalīsies Stenlija kausā un citkārt būtu izskatīti kā valstsvienības kandidāti – Sentluisas "Blues" līderi Roberts Tomass un Džordans Kairū, Filadelfijas "Flyers" vārtsargs Kārters Hārts, arī Anaheimas "Ducks" uzbrucējs Maksīms Komtuā, kurš 2021. gadā Rīgā kļuva par pasaules čempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/talent/all-2018-...

     [+] [-]

, 2023-03-28 11:18, pirms gada
opā, neatļauti ietrenkuši ūpi ligzdā