Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Slovākija uz PČ2023 Rīgā brauks bez okupantu līgā spēlējošajiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Slovākija uz PČ2023 Rīgā brauks bez okupantu līgā spēlējošajiem
Jūliuss Hudāčeks. Foto: Reuters/Scanpix

Slovākijas Hokeja federācija paziņojusi, ka uz 2023. gada pasaules čempionātu hokejā tā dosies bez tiem slovāku hokejistiem, kuri 2022./2023. gada sezonā pārstāvēja okupantu hokeja līgas komandas. Tas nozīmē, ka tai nāksies iztikt bez astoņiem hokejistiem.

Slovākijas Hokeja federācija informē, ka šodien tā neoficiālajos treniņos sākusi gatavoties 2023. gada pasaules čempionātam, kas no 12. līdz 26. maijam notiks Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Pirmdien pirmajā treniņā gan piedalījās tikai seši hokejisti - trīs vārtsargi un trīs uzbrucēji.

Neoficiālā treniņnometne gaidāma gan šonedēļ, gan nākamnedēļ, bet oficiāli Slovākijas izlase turnīram sāks gatavoties 10. aprīlī. Sagaidāms, ka tuvākajās divās nedēļas trenēsies tie, kuriem jau laicīgi noslēgusies sezona un, ja šodien slidoja tikai seši hokejisti, tad laika gaitā skaits palielinātos līdz 15.

Nozīmīgāks jaunums gan paziņots saistībā ar slovākiem, kuri šo sezonu pavadīja Kontinentālajā hokeja līgā. Federācija atklājusi, ka pēc pārrunām ar okupantu līgā spēlējošajiem nolemts, ka viņi gaidāmajā turnīrā valstsvienības rindās nespēlēs. ''Ar tur spēlējošajiem mums bija garas pārrunas. Viņi vienmēr ar lepnumu gribējuši pārstāvēt izlasi, un arī sniegums klubā ļautu to darīt. Pēc pārrunām vienojāmies, ka, lai varētu nodrošināt mierīgu sagatavošanās procesu un varētu 100% koncentrēties pasaules čempionātam, labāk būtu, ja šie hokejisti nespēlētu izlases rindās.''

Tas nozīmēs, ka Slovākijas izlasei nāksies iztikt bez tādu hokejistu kā Mihala Čaikovska, Adama Liškas, Tomaša Jurčo, Mihala Krištofa, Kristiana Jaroša, Jūliusa Hudāčeka, Adama Huškas un Patrika Ribāra palīdzības. Čaikovskis šo sezonu pavadīja Novosibirskas ''Sibir'', Liška Čerepovecas ''Severstal'', Jurčo Pekinas ''Red Star'', Mihals Krištofs Vladivostokas ''Admiral'', Jūliuss Hudačeks Astanas ''Barys'', Huška Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'', bet Ribārs Maskavas CSKA.

Vislielākā čempionātu pieredze ir Hudāčekam, kurš izlases sastāvā bijis septiņos pasaules čempionātos. 2022. gada turnīrā sastāvā bija iekļauti Liška, Krištofs, Huška un Ribārs. Pirmais astoņās spēlēs sakrāja četrus rezultativitātes punktus, bet Krištofs tika sešiem. Huška sešās spēlēs atvairīja 89.1% pretinieku metienus un ielaida 2.86 vārtus, kamēr Ribārs divās spēlēs atvairīja 88.2 % pretinieku metienus un ielaida 2.03 ripas vārtos.

Slovākijas hokeja izlase apakšgrupa mačus aizvadīs Rīgā, spēlējot vienā grupā pret Latvijas, Kanādas, Kazahstānas, Šveices, Čehijas, Norvēģijas un Slovēnijas valstsvienībām. Turnīru izlase sāks pret 12. maijā pret Čehiju.

Izmantotie resursi:
https://www.hockeyslovakia.sk/sk/ar...

  +3 [+] [-]

, 2023-03-27 18:37, pirms gada
ļoti labi, tas mums tikai par labu
Slēpts komentārs: superjanka

  +7 [+] [-]

, 2023-03-27 19:59, pirms gada
superjanka rakstīja: Teorētiski jau NHL un NBA arī ir okupantu līgas. ASV karaspēks joprojām ir okupētajā Irākā un daļā Sīrijas.
Definīciju okupācijai izlasi. ASV nevienu Irākas vai Sīrijas daļu nav pasludinājušas par savām.

  +6 [+] [-]

, 2023-03-27 20:04, pirms gada
superjanka rakstīja: Teorētiski jau NHL un NBA arī ir okupantu līgas. ASV karaspēks joprojām ir okupētajā Irākā un daļā Sīrijas.
Kurā brīdī ASV ir pasludinājusi Irāku un Sīriju par ASV 51. un 52. štatu?
Pēc tavas loģikas krievi ir okupējuši arī BLR un pusāfriku, jo tur pa miera misijām ņemās Prigožina vāgnerieši

  +4 [+] [-]

, 2023-03-27 20:29, pirms gada
superjanka rakstīja: Teorētiski jau NHL un NBA arī ir okupantu līgas. ASV karaspēks joprojām ir okupētajā Irākā un daļā Sīrijas.
Teorētiski Tu esi glups un tik kliedz lietas, kuras pats nesaproti

  +1 [+] [-]

, 2023-03-27 21:09, pirms gada
superjanka rakstīja: Teorētiski jau NHL un NBA arī ir okupantu līgas. ASV karaspēks joprojām ir okupētajā Irākā un daļā Sīrijas.
Kārtējais pajoliņš ar 127. profilu SC.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-27 21:22, pirms gada
Spēlētāji nobijās ka šos izsvilps un vēl kāds dullais gribēs nolinčot.

     [+] [-]

, 2023-03-27 21:25, pirms gada
Sportacentrs aicina darbā ar krievu valodas zināšanām!

     [+] [-]

, 2023-03-27 22:13, pirms gada
Jamals rakstīja: Sportacentrs aicina darbā ar krievu valodas zināšanām!
Līdz ar ko ir jautājums - kādu saturu nosegs šis autors. Un par galvenā redaktora ētisko un morālo stāju …

     [+] [-]

, 2023-03-27 22:18, pirms gada
kay27 rakstīja: Definīciju okupācijai izlasi. ASV nevienu Irākas vai Sīrijas daļu nav pasludinājušas par savām.
Okupācija (latīņu: occupatio) nozīmē citas valsts sagrābšanu ar bruņotu (vardarbīgu, militāru) spēku un savas pārvaldības ieviešana tajā. Okupācijas juridiskais skaidrojums tika noformulēts 1907. gada Hāgas konvencijā. Saskaņā ar konvencijas 42. pantu, teritorija ir okupēta, kad tā ir pakļauta naidīgas armijas faktiskai pārvaldei. Okupācija aptver tikai to teritoriju, kur šāda pārvalde ir noteikta un var tikt īstenota.

Vel vajadzetu Turciju izolet, ari okupejusi dalu no Sirijas un Ziemelkipru!

     [+] [-]

, 2023-03-27 22:21, pirms gada
speletajs182 rakstīja: Līdz ar ko ir jautājums - kādu saturu nosegs šis autors. Un par galvenā redaktora ētisko un morālo stāju …
Ja mizali galva sagajusi, tad valodas zinasanas tavuprat ir etiskas un moralas stajas kritums! Attopies apsi.

     [+] [-]

, 2023-03-27 22:33, pirms gada
kleperis999 rakstīja: Okupācija (latīņu: occupatio) nozīmē citas valsts sagrābšanu ar bruņotu (vardarbīgu, militāru) spēku un savas pārvaldības ieviešana tajā. Okupācijas juridiskais skaidrojums tika noformulēts 1907. gada Hāgas konvencijā. Saskaņā ar konvencijas 42. pantu, teritorija ir okupēta, kad tā ir pakļauta naidīgas armijas faktiskai pārvaldei. Okupācija aptver tikai to teritoriju, kur šāda pārvalde ir noteikta un var tikt īstenota.

Vel vajadzetu Turciju izolet, ari okupejusi dalu no Sirijas un Ziemelkipru!
Jā, Turcija ir ļoti spēcīga hokejā. Varbūt apskaties, ka tu komentē hokeja notikumus?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-27 23:04, pirms gada
Skudriniekss rakstīja: Jā, Turcija ir ļoti spēcīga hokejā. Varbūt apskaties, ka tu komentē hokeja notikumus?
Tev, vecīt, ir pilns rublis??? Vispirms izlasi par ko ir diskusija un tad lien ar savām "gudrībām".
Un vispār, ko Tu te ielīdi - tinies atpakaļ uz baša sadaļu

     [+] [-]

, 2023-03-27 23:22, pirms gada
Izklausās, ka pašiem slovākiem nebūtu iebildumu, bet apzinās - nesmuki sanāktu, ja kāda izlase atteiktos pret viņiem spēlēt dēļ okupantu atbalstošiem spēlētājiem. Tāpēc aizbildinājums gan ir gana neveikls. Pēc aizbildinājuma sanāk, ka pastiprinājumi no Amerikas arī nav vēlami, jo tie izjauks gatavošanās procesu.

     [+] [-]

, 2023-03-28 07:15, pirms gada
Tupeņi komentāros... gribat teikt, ka kamēr tu citu zemi nepasludini par savu, ir okay vest savu karaspēku tur iekšā?
Krieviem sods ir vietā un vēl par maz. Bet sodīt arī vajag citas valstis.

     [+] [-]

, 2023-03-28 07:35, pirms gada
--- ''Ar tur spēlējošajiem mums bija garas pārrunas. Viņi vienmēr ar lepnumu gribējuši pārstāvēt izlasi, un arī sniegums klubā ļautu to darīt. Pēc pārrunām vienojāmies, ka, lai varētu nodrošināt mierīgu sagatavošanās procesu un varētu 100% koncentrēties pasaules čempionātam, labāk būtu, ja šie hokejisti nespēlētu izlases rindās.''---
Šito gan es nevaru saprast, ibio, rio! Garas pārrunas, kuru rezultātā paši Hokejisti atzina, ka viņi varētu traucēt mierīgam sagatavošanas procesam? Vai tiešām Slovāku Hokeja pederācija nevarēja gudrāku otmazku izdomāt?

     [+] [-]

, 2023-03-28 07:40, pirms gada
roliksis40 rakstīja: ļoti labi, tas mums tikai par labu
Piekrītu, viennozīmīgi mums par labu Uz Aizdīķi nevar daudz paļauties, tur nekad nekas nav skaidrs, bez KHL kadriem Slovākiem Eiropā nekā tur dīža nav, tak čto derētu viņos ieķerties