Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Merzļikina komandas biedrs Laine pošas uz karjerā otro PČ hokejā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Merzļikina komandas biedrs Laine pošas uz karjerā otro PČ hokejā
Patriks Laine. Foto: NHL

Somijas Hokeja federācija un Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas ''Blue Jackets'' pavēstījusi, ka somu sastāvā 2023. gada pasaules čempionātā hokejā spēlēs uzbrucējs Patriks Laine, kurš tādējādi piedalīsies tikai savā otrajā čempionātā un pirmajā kopš 2016. gada.

2023. gada pasaules čempionātā hokejā vienai no turnīra saimniecei Somijai palīdzēs Elvja Merzļikina komandas biedrs Kolumbusas ''Blue Jackets'' sastāvā Patriks Laine, paziņojusi vienība. 25 gadus vecais uzbrucējs piedalīsies tikai savā otrajā pasaules čempionātā - pirms septiņiem gadiem 2016. gada turnīrā Laine desmit spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles.

Kolumbusā soms nonāca 2020./2021. gada sezonā maiņas darījumā no Vinipegas ''Jets''. Ja iepriekšējā pilnajā sezonā ''Blue Jackets'' sastāvā viņš sakrāja 56 rezultativitātes punktus (26+30), tad šajā 52 (22+30). Lai arī savainojuma dēļ izlaidis 30 spēles, Laine kļuva par kluba otro rezultatīvāko spēlētāju un labāko pēc vidējo punktu rādītāja spēlē (0.95).

Kopumā Laine NHL karjeras laikā laukumā devies 462 spēlēs, kurās viņš guvis 198 vārtus, kā arī izdarījis 181 rezultatīvo piespēli. Somija ir pašreizējā pasaules čempione. 2022. gada turnīrā tā finālā pagarinājumā apspēlēja Kanādu. Tāpat pagājušajā gadā somi kļuva par olimpiskā hokeja turnīra uzvarētājiem.

Tamperē pasaules čempionāts notiks otro gadu pēc kārtas. Krievijas invāzijas Ukrainā dēļ rīkošanas tiesības tika atņemtas Sanktpēterburgai un vēlāk piešķirtas Tamperei un Latvijas galvaspilsētai Rīgai. Somijā notiks A apakšgrupas mači, divi ceturtdaļfināli, kā arī pusfināli un finālcīņas.

Somija spēlēs vienā grupā ar ASV, Austrijas, Dānijas, Francijas, Vācijas, Ungārijas un Zviedrijas izlasēm. Turnīru tā sāks 12. maijā ar maču pret ASV.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +1 [+] [-]

, 2023-04-24 17:24, pirms gada
..es saprastu ,ka Laine atteiktu Somijai,ari līdzjutēji domāju saprastu...tomēr trauma bija smaga...bet džeks neskatoties ne uz ko brauc spēlēt savas Dzimtenes izlasē..,kur ari neko nemaksā....toties mūsu ''stārs'' aizbildinās ar paris iegūtiem zilumiem sezonas laikā...bet varbūt merzļikin tu esi neesi tik lecīgs,jo saprati,ka izlases kandidātos ir vismaz pieci,kas labāki par tevi...

  +3 [+] [-]

, 2023-04-24 17:41, pirms gada
cesinieks777 rakstīja: ..es saprastu ,ka Laine atteiktu Somijai,ari līdzjutēji domāju saprastu...tomēr trauma bija smaga...bet džeks neskatoties ne uz ko brauc spēlēt savas Dzimtenes izlasē..,kur ari neko nemaksā....toties mūsu ''stārs'' aizbildinās ar paris iegūtiem zilumiem sezonas laikā...bet varbūt merzļikin tu esi neesi tik lecīgs,jo saprati,ka izlases kandidātos ir vismaz pieci,kas labāki par tevi...
Girgensons soreiz izcelas vairak..

  +2 [+] [-]

, 2023-04-24 19:09, pirms gada
Klāt ikgadējie komentāri par to, kāpēc spēlētājs no komandas X brauc, bet kāds cits latvietis no komandas Y nebrauc. Lai latvieši no NHL atpūšas, vai nebrauc, jo besis vai slinkums, kopumā vienalga, kāds sastāvs paliek 10-12 vietā, izsitot punktu pret stipru komandu un zaudējot vājākajiem- kā jau katru gadu.

     [+] [-]

, 2023-04-24 19:34, pirms gada
Lai vai kādā formā viens no turnīra labākajiem spēlētājiem viņš varētu būt.

  -1 [+] [-]

, 2023-04-25 01:07, pirms gada
Ir gimene un otrkārtām ir diezgan sūdīga motivācija doties uz PK zinot ka par medāli necīnies, bet vienkārši atslido.

     [+] [-]

, 2023-04-25 08:31, pirms gada
Atceraties to, ka mūsējiem nav vietējās sievas. Tapēc arī nevelk uz mājām tik ļoti, jo visa dzīve tomēr ir tur.
Lainem ir somu draudzene, ar to arī ir pateikts, kapēc brauc uz PČ. Būt mājās uz vasaru utt