Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmās pretinieces Kanādas sastāvu veidos pieredzes bagāts ģenerālmenedžeris

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas pirmās pretinieces Kanādas sastāvu veidos pieredzes bagāts ģenerālmenedžeris
Dags Ārmstrongs, Džordans Biningtons, Kreigs Berubē, Raiens O'Railijs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu Rīgā atklās 12. maijā ar dueli pret Kanādu. Sāncenši ģenerālmenedžera amatā apstiprinājuši Dagu Ārmstrongu no Sentluisas "Blues", bet viņam palīdzēs Stīvs Aizermens un Šeins Douns.

Dags Ārmstrongs 2019. gadā kopā ar Sentluisas "Blues" izcīnīja Stenlija kausu, un panākumi nav izpalikuši arī darbā ar Kanādas izlasi. Viņš bija ģenerālmenedžeris 2016. gadā, kad tika rīkots Pasaules kauss, Kanādai finālā tiekot galā ar Eiropas izlasi.

Ja Nacionālās hokeja līgas spēlētāji būtu devušies uz 2022. gada olimpiskajām spēlēm Pekinā, tieši Ārmstrongs būtu ģenerālmenedžeris. Viņam ir olimpiskie zelti no 2010. un 2014. gada, bet tolaik viņš bija viens no asistentiem.

Ārmstrongam asistēs Stīvs Aizermens, kurš ir Detroitas "Red Wings" ģenerālmenedžeris, bet pirms tam būvēja Tampabejas "Lightning" čempionu sastāvus.

2002. gadā kā spēlētājs olimpisko zeltu izcīnījušais Aizermens bija 2010. un 2014. gada olimpisko izlašu direktors, tāpat trīs reizes viņš bijis ģenerālmenedžeris pasaules čempionātā.

Starp Ārmstronga palīgiem ir arī Šeins Douns, kurš bija Kanādas ģenerālmenedžeris 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs un arī Špenglera kausā. Douns kā spēlētājs pārstāvējis Kanādas izlasi sešos pasaules čempionātos, izcīnot trīs zeltus un divus sudrabus, bet tagad strādā Arizonas "Coyotes" vadībā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/hockey-canada/ho...

     [+] [-]

, 2023-03-24 22:16, pirms gada
Doug Armstrong ir interesants pipars, ja patīk hokeja aizkulises tad iesaku noklausīties Agent Provacteur podcast sēriju ar viņu