Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Nedomājam par to, kas būs pa dienu. Tālāk jātiek saviem spēkiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Nedomājam par to, kas būs pa dienu. Tālāk jātiek saviem spēkiem"
Latvijas izlases hokejisti. Foto: IIHF

Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš pirms apakšgrupas noslēdzošās spēles pret Šveici norādīja, ka jādomā tikai par savu spēli un jākoncentrējas savam sniegumam.

Laukuma saimnieki atrodas viena punkta attālumā no pasaules čempionāta ceturtdaļfināla, taču var sagaidīt palīdzību no malas. Otrdien pulksten 12:20 tiešā konkurente Slovākija cīkstēsies pret norvēģiem. Ja konkurenti neuzvarēs pamatlaikā, Latvija iegūs kāroto ceļazīmi. Ja Slovākija gūs trīs punktus, latviešiem vēlajā spēlē vajadzīgs vismaz punkts pret grupas uzvarētāju Šveici.

"Mēs koncentrējamies tikai savai spēlei. Nedomājam par to, kas būs pa dienu. Mums tālāk ir jātiek saviem spēkiem. Tā ir vieglāk noskaņoties," skaidroja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Pēc vienas brīvdienas, kurā hokejistiem bija iespēja pavadīt laiku kopā ar ģimenēm, Latvijas izlase šodien atgriezās uz ledus un aizvadīja stundu ilgu treniņu. Laukumā nedevās savainotie Roberts Mamčics, Ronalds Ķēniņš un Andris Džeriņš. Mamčica vietā tiks pieteikts Kristiāns Rubīns, kurš šodien atlidoja no Ziemeļamerikas, un ļoti iespējams, ka arī Džeriņam turnīrs ir galā.

"Džeriņu laikam mēs samainīsim pret Georgu Golovkovu. Džeriņam sāp cirksnis, viņš baidās uztaisīt pat atspērienu. Ronaldam sāp mugura. Skatīsimies, kā būs rīt," skaidroja Vītoliņš.

"Viņš ir spēlējis pietiekami daudz," par Rubīna pievienošanos Latvijas izlasei teica Vītoliņš. Galvenais treneris vēl nebija gatavs atklāt izvēlēto aizsardzības pārinieku, sakot, ka vēl jāaprunājas ar pašu Rubīnu. "Vakarā apskaidrosim viņam mūsu taktiskos variantus – kā mēs spēlējam, ko mēs no viņa gribam."

Apakšgrupas beidzamajā spēlē pretī stāsies Šveice, kas uzvarējusi visos sešos mačos un garantējusi pirmo vietu grupā.

"Sabraukuši visi labākie, izņemot Romānu Jozi. Ļoti disciplinēta komanda, tehniski laba. Taču – redzējām, ka taktikas ziņā nekas nav mainījies no draudzības spēlēm, tikai pievienojušies meistarīgāki spēlētāji," pretiniekus vērtēja Vītoliņš. "Taktiski jānospēlē tāpat kā otrajā draudzības spēlē, kad neļāvām praktiski nevienu divi pret vienu vai trīs pret divi uzbrukumu."

"Jābūt arī kvalitātei. Momenti būs, un tie ir jārealizē. Varbūt nebūs daudz, bet tie jārealizē un labi jānostāv aizsardzībā – bez noraidījumiem. Jābūt visiem pieciem uz ledus, jāspēlē pašaizliedzīgi, disciplinēti un jāizmanto savas iespējas," secināja Vītoliņš.

Latvijas izlase mazākumā ielaidusi tikai vienus vārtus un ar 94,4% ieņem otro vietu pasaules čempionātā, atpaliekot tikai no perfektās Zviedrijas. Šveice vairākumā iemetusi sešus vārtus. Vakar izcīnītajā uzvarā pret Čehiju (4:2) ar šāvienu no zilās līnijas izcēlās aizsargs Romēns Lefels.

"Uzskatu, ka čehi pareizi nospēlēja mazākumā, bet metiens bija devītniekā. Neko nevari izdarīt – ne nobloķēt, neko. Perfekti trāpīts. Labāk ir nebūt mazākumā un spēlēt pieci pret pieci," pauda galvenais treneris.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -1 [+] [-]

, 2023-05-22 16:45, pirms 11 mēnešiem
Ka jau rakstiju pirms cempionata, mums visu cempi (precizak tikshanu Vai netikshanu ceturdaljfinala) parasti izskjir viena speele (tas ir ja aizvadam labu chempionatu), taja vienaa speele, ja taa nedaudz novienkarso visu izskjir viens Vai Divi momenti, t.i. noraidijums nevieta( piem. Ivanans panjem bezjega aizmet somam nuuju pedejas minutes, dabujam noraidijumu, ielaizham golu, pazaudejam punktu, netiekam 1/4) , kads neiemests gols (aka shtanga), kas principa ir Paris cm, Vai preteji ielaists gols. Sobrid izskatas, Ka liktenigi bus 7cm, kad pedejaas sekundes Sloveenju mestaa ripa noslideja gar Slovaku vaartu liiniju. Neredzeju, diemzhel, muusu pashu speeli pret Slovakiem, ganjau Ari tur bija labas iespejas panakt neizshkjirtu..

     [+] [-]

, 2023-05-22 16:50, pirms 11 mēnešiem
Labak, laikam butu ja mums pirmajien butu speele, tad tiesham varetu koncentreties tikai uz savu sniegumu. Ja Slovaki uzvares, buus baigais sppiediens, ar ko latvieshu sportistiem tradicionali ir pagruti tikt gala. Ja Slovaki zaudes punktu, tad atkal nebus Tik liela pashatdeve. Nu, bet tad jau redzes, galvenais, lai spele ir Latvijas stilaa, kad mati pedejie krit Ara Vai nosirmo

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 19:55, pirms 11 mēnešiem
goldfinger rakstīja: Ka jau rakstiju pirms cempionata, mums visu cempi (precizak tikshanu Vai netikshanu ceturdaljfinala) parasti izskjir viena speele (tas ir ja aizvadam labu chempionatu), taja vienaa speele, ja taa nedaudz novienkarso visu izskjir viens Vai Divi momenti, t.i. noraidijums nevieta( piem. Ivanans panjem bezjega aizmet somam nuuju pedejas minutes, dabujam noraidijumu, ielaizham golu, pazaudejam punktu, netiekam 1/4) , kads neiemests gols (aka shtanga), kas principa ir Paris cm, Vai preteji ielaists gols. Sobrid izskatas, Ka liktenigi bus 7cm, kad pedejaas sekundes Sloveenju mestaa ripa noslideja gar Slovaku vaartu liiniju. Neredzeju, diemzhel, muusu pashu speeli pret Slovakiem, ganjau Ari tur bija labas iespejas panakt neizshkjirtu..
Slovākiem šajā turnīrā ir plaucis jau tik daudz, ka grūti saskaitīt. Pret Latviju gan Džeras štanga, gan mūsu pēdējo 5min ofensīva, izlīda slovāki. Pret Kanādu panākts OT bija brīnums. Pret kazahiem izlīda no 1:3, kazahiem bija laba iespēja panākt 1:4 otrajā. Pret slovēņiem izlīda, tur stabs un pēdējo sekunžu moments. Jāsaka, ka tāda veiksmju sērija, ka tik turies. Nu, šodienas norvēģu kapāšana 65min ar Kanādu un rīt spēle 12:20 arī ir jau maza nākotnes veiksme.

     [+] [-]

, 2023-05-22 21:02, pirms 11 mēnešiem
Nav ko gari penterēt : mūsējiem jāspēlē sava spēle un būs ok.