Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Šveice: izlase kā armija, NHL kapteinis, virknējumu meklējumos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šveice: izlase kā armija, NHL kapteinis, virknējumu meklējumos
Niko Hišīrs, Roberts Majers un Andress Ambīls. Foto: IIHF

Hokejā subjektīvs mēdz būt pat rezultāts – ar pelnītajiem un nepelnītajiem uzvarētājiem –, kur nu vēl komandu novērtējums. Katram sava patiesība. Taču pēdējos pasaules čempionātos neatceros redzējis tik fenomenālu komandu kā Šveici. Ja vien nesagaidīsim norvēģu dāvanu, Latvijas izlasei pret šveiciešiem būs jātiek pie vismaz punkta.

NHL papildinājumi
Rīgas apakšgrupas lielākā zvaigzne spēlē tieši Šveices izlasē. Pēc tam, kad Ņūdžersijas "Devils" otrajā kārtā izstājās no cīņas par Stenlija kausu, komandas kapteinis Niko Hišīrs pauda vēlmi pievienoties valstsvienībai pasaules čempionātā. Lai gan šosezon Ņūdžersijā palicis Džeka Hjūza ēnā, 24 gadus vecais centra uzbrucējs iekrāja 80 punktus un laboja savas NHL karjeras rekordu (pērn 60 punkti), būdams otrais rezultatīvākais velns.

Ar Hišīru uz ledus "Devils" regulārajā sezonā vienādos sastāvos guva 83 un zaudēja tikai 50 vārtus (62,4%). Tas ir elitārs rādītājs. Starp centriem biežāk uz ledus gūtajos vārtos vienādos sastāvos bija tikai Neitans Makinons, Konors Makdeivids, Leons Draizaitls, Breidens Points, Džo Pavelskis, Ostons Metjūzs un jau pieminētais Hjūzs. No minētās kompānijas tikai ar Pavelski uz ledus komanda šosezon ielaida mazāk par 50 vārtiem.

Hišīrs duetā ar divus gadus jaunāko Hjūzu veido "Devils" nākotni. Komandas tiek būvētas ap centra uzbrucējiem, un Ņūdžersijā ir divi augstākā līmeņa līderi.

Pēc "Devils" izstāšanās Šveices izlasei pievienojās ne tikai Hišīrs, bet arī aizsargs Jonass Zīgentālers. Ja Hišīra statuss – komandas kapteinis, drafta pirmā izvēle, 7,25 miljonu līgums – jautājumus neraisa, tad daudziem būs pārsteigums uzzināt, ka arī Zīgentālers pieskaitāms NHL elitei savā pozīcijā. Viens no nenovērtētākajiem aizsargiem.

Regulārajā sezonā pieci pret pieci hokejā "Devils" ar Zīgentāleru uz ledus – regulārajā sezonā vidēji 20:09 minūtes, Stenlija kausā 20:47 – guva vairāk vārtus (78:58), radīja vairāk izdevību (56,1%) un augstas bīstamības izdevību (57,4%), kā arī kontrolēja metienu cīņu (54,4%).

Šajos rādītājos tikai vārtu ailē Zīgentālers atpalika no Šveices hokeja lielākās zvaigznes Romāna Jozi, kurš smadzeņu satricinājuma seku dēļ nevarēja doties uz Rīgu. Vai spējat iedomāties šo komandu vēl ar Jozi ierindā?

Sezonas noslēgums Zīgentāleram gan bija ļoti sāpīgs. "Devils" noslēdzošajā spēlē zaudēja pagarinājumā, ielaižot vārtus mazākumā. Tobrīd uz noraidīto soliņa atradās tieši šveiciešu aizsargs, kurš izmeta ripu ārpus laukuma.

Jaudīgu sezonu aizvadīja arī Losandželosas "Kings" uzbrucējs Kevins Fiala, kurš 69 spēlēs savāca 72 punktus. Aprīļa sākumā viņu no ierindas izsita savainojums, kas lika izlaist arī playoff ievadu. Pēc atveseļošanās Fiala spēja nodemonstrēt līdera sniegumu, trīs izslēgšanas spēlēs iekrājot sešus punktus. Ar to bija par maz, lai "Kings" sērijā tiktu galā ar Edmontonas "Oilers".

Šveices kapteinis pasaules čempionātā ir 30 gadus vecais Nīno Nīderreiters, kuru Nešvilas "Predators" sezonas beigās aizmainīja uz Vinipegas "Jets", kas bruņojās Stenlija kausa izcīņai. Nīderreiters jau trīs sezonas pēc kārtas guvis vismaz 20 vārtus (šosezon 24).

Uzbrukumā ir arī Deniss Malgins, kurš ar pirmo piegājienu nenostiprinājās NHL, tad atgriezās mājās un aizvadīja divas rezultatīvas sezonas, bet šajā sezonā spēlēja Toronto "Maple Leafs" un Kolorado "Avalanche" rindās, kopā 65 spēlēs gūstot 21 punktu. Savukārt uz zilās līnijas ir Arizonas "Coyotes" aizsargs Janiss Mozers, kuram 82 spēlēs 31 punkts. NHL sezonu viņš pabeidza ar 28 minūtēm uz ledus pagarinājuma zaudējumā pret Vankūveras "Canucks".

Šveices rezerves ir tik dziļas, lai varētu atļauties ārpus pieteikuma atstāt aizsargu Timu Berni. Bijušais junioru izlases kapteinis aizvadīja 59 spēles Kolumbusas "Blue Jackets" sastāvā, bet NHL pieraksts vēl negarantē vietu Šveices valstsvienības rindās.

Uz pasaules čempionātu neatbrauca Tīmo Meiers (Sanhosē "Sharks" un Ņūdžersijas "Devils" rindās kopā 78 spēles un 66 punkti), Filips Kuraševs (Čikāgas "Blackhawks", 70 spēles un 25 punkti) un Piuss Suters (Detroitas "Red Wings", 79 spēles un 24 punkti). Meieram beidzies četru gadu un 24 miljonu līgums, bet Kuraševs un Suters nevarēja palīdzēt savainojumu dēļ.

Fišera vīzija
Šveices izlases galvenais treneris Patriks Fišers pats savulaik spēlējis NHL, bijis valstsvienības kapteinis, un viņa dzimtais klubs "EV Zug" iemūžinājis Fišera numuru. Trenera karjeras pirmie soļi nebija tie stabilākie. "Lugano" sistēmā sācis kā asistents, viņš 2013. gadā uzdienējās līdz galvenā trenera krēslam, bet savā trešajā sezonā tika atlaists jau pēc 15 spēlēm – tikai pusotru mēnesi pēc tam, kad bija pagarinājis līgumu uz diviem gadiem. Komandai izmaiņas nāca par labu, jo sezonas beigās Lugāno ar Elvi Merzļikinu priekšgalā sasniedza finālu.

Tobrīd 40 gadus vecais Fišers drīz pēc tam tika iecelts par Šveices izlases galveno treneri, un amatā viņš atrodas nemainīgi kopš 2015. gada decembra.

Fišers atnāca ar savu vīziju, un tā devusi rezultātus. Ja pirmajā pasaules čempionātā Šveice palika aiz dāņiem un norvēģiem, nekvalificējoties ceturtdaļfinālam, tad turpinājumā izdevies sasniegt sešus ceturtdaļfinālus pēc kārtas.

2018. gadā Šveice izcīnīja sudrabu, finālā tikai bullīšos piekāpjoties Zviedrijai, kas turnīrā nezaudēja nevienu spēli. Pērn šveicieši uzvarēja savā apakšgrupā, turklāt nezaudēja nevienu maču, bet atkal iesprūda ceturtdaļfinālā – 0:3 pret amerikāņiem.

Fišers neatlasa 25 talantīgākos spēlētājus. Nē, katram hokejistam ir sava loma un savi uzdevumi. Pirms lidojuma uz Rīgu starp pēdējiem atskaitītajiem bija arī Šveices līgas rezultatīvākais vietējais spēlētājs – 52 mačos 51 punktu guvušais Tailers Mojs. Izvēloties sastāvu, Fišers pievērš uzmanību arī saiknēm un hokejistu daudzpusībai.

Vēl meklē virknējumus
Pēc Hišīra pievienošanās – viņš ieradās pirms spēles pret Slovākiju, kas komandai bija ceturtā – mainījās Šveices izlases sastāva aprises. Pirmo virknējumu veidoja Hišīrs, Fiala un Malgins, bet otrajā maiņā starp kapteini Nīderreiteru un veterānu Andresu Ambīlu vietu ieņēma Enco Korvi. Šādās maiņās Šveice uzvarēja gan Slovākiju, gan Kanādu, tomēr pirms cīņas pret čehiem Fišers lēma par labu izmaiņām.

Hišīrs spēlēja pirmajā maiņā ar Nīderreiteru un Korvi, bet otrās maiņas centrā vietu ieņēma Malgins, kuram pa malām spēlēja Fiala un Ambīls.

Šveice vēl eksperimentē un meklē, kaut pret slovākiem un kanādiešiem virknējums Fiala – Hišīrs – Malgins izskatījās ļoti labi. Ar viņiem uz ledus Šveices izlase izdarīja 12 metienus, bet sāncenšiem atļāva divreiz mazāk. Pret Čehiju virknējums Nīderreiters – Hišīrs – Malgins metienu cīņu uzvarēja tikai minimāli (5:4), kamēr jaunizveidotajam otrajam virknējumam bija 3:3.

Kontekstam: Latvijas izlases pirmā maiņa Rūdolfs Balcers – Rodrigo Ābols – Kaspars Daugaviņš kopā aizvadījuši 40:26 minūtes, un ar viņiem uz ledus Latvija izdarījusi 11 un saņēmusi 15 metienus.

Pret kanādiešiem Šveices valstsvienība ripu uzbrukuma zonā kontrolēja par divām ar pusi minūtēm vairāk nekā pretinieki (10:37 pret 8:11), pret čehiem – pat par trīs minūtēm vairāk (13:47 pret 10:32).

Atgriežoties pie Fišera un spēlētāju lomām – pirmajā vairākuma brigādē līdzās NHL uzbrucējiem Hišīram, Fialam un Nīderreiteram spēlē trešās maiņas centrs un vārtu priekšas cīnītājs Gaetans Hāss un aizsargs ar labo satvērienu Romēns Lefels. Pret čehiem Lefels izcēlās ar šāvienu no zilās līnijas.

Bez jaunās zvaigznes
Pasaules čempionāts nepatīkami beidzās "Lugano" kapteinim Kalvinam Tīrkaufam, kurš atklāšanas uzvarā pret Slovēniju (7:0) izcēlās ar vārtiem un piespēli. Dienu vēlāk pretī stājās Norvēģija, un uzbrucējs jau pirmajā nomaiņā neveiksmīgi sadūrās ar laukuma apmali un traumēja plecu. Pēc nonākšanas slimnīcā tika secināts, ka nepieciešama operācija, un atlabšanas laiks prognozēts divu mēnešu garumā.

Līdz Rīgai nemaz netika Šveices labākais jaunais talants – 19 gadus vecais aizsargs Līans Bihsels. Junioru izlases kapteinis maija sākumā cieta Eirotūres spēlē pret Zviedriju, salaužot potīti. Pērnajā vasarā Bihselu ar 18. numuru draftēja Dalasas "Stars", kas ar 196 centimetrus garo hokejistu jau noslēgusi trīs gadu līgumu. Šo sezonu Bihsels pavadīja Zviedrijas čempionātā.

Pieredze pret pieredzi
Uzvarā pret Čehiju ar diviem vārtiem piecu minūšu nogrieznī izcēlās turnīra vecākais hokejists Andress Ambīls, kurš aizvada savu 17. pasaules čempionātu. Pateicoties otrajam precīzajam metienam, tagad Ambīls ar 144 punktiem ir Šveices valstsvienības visu laiku rezultatīvākais hokejists.

Latvija pret Šveici – tas būs divu pieredzējušāko komandu duelis. Latvieši kopā aizvadījuši 830 spēles pasaules čempionātos, bet Šveice ir tuvākā sekotāja ar 687 mačiem. Ja Latvijai ir seši hokejisti ar vismaz 60 spēlēm, tad šveiciešiem vairāk par 50 ir tikai Ambīlam – viņa kontā 129 spēles. Tiesa, ar Andra Džeriņa izkrišanu no sastāva Latvijas handikaps pieredzes ailē saruks.

Pārbaudes spēles
Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvija un Šveice aprīļa pašās beigās aizvadīja divas pārbaudes spēles Rīgā. Pirmajā dienā viesi bija pārāki ar 5:3, bet otrajā spēlē Latvijai izdevās revanšēties – 5:1. Šveiciešus nebija izdevies pieveikt astoņus gadus – kopš 2015. gada pasaules čempionāta, kad Kaspars Daugaviņš nokārtoja panākumu pagarinājumā. Turpinājumā sekoja 14 zaudējumi pēc kārtas, žiglos šveiciešus padarot par vienu no neērtākajiem pretiniekiem.

Izlase kā armija
Šveicē ir obligātais militārais dienests, kas obligāti jāpilda visiem pilngadīgajiem vīriešiem. Pirms desmit gadiem tika rīkots referendums par obligātā dienesta likvidēšanu. Konkrētajā jautājumā balsoja 47% no Šveices iedzīvotājiem, un pārliecinošs vairākums jeb 73% bija pret obligātā dienesta atcelšanu.

Sportisti nav izņēmums. Arī hokejisti vasarā dodas pildīt pilsoņa pienākumu. Pirmajā gadā armijai vasarā jāvelta 18 nedēļas. Pēc mācību beigām turpmākos deviņus gadus skaities kā daļa no Šveices bruņotajiem spēkiem, un tas nozīmē, ka šajā periodā vēl sešas reizes jāiziet iemaņu atsvaidzināšanas kursi trīs nedēļu garumā.

Pandēmijas pauzes laikā uz armiju devās arī Hišīrs, kuram iepriekš nebija šādas iespējas NHL kalendāra dēļ. Interesanta detaļa – arī Šveices izlases pārstāvēšana pasaules čempionātā tiek skaitīta kā daļa no armijā pavadītā laika. Šādi no mācību kalendāra iespējams nodzēst ne vairāk kā trīs nedēļas.

Šveices valstsvienības sastāvs

PozīcijaSpēlētājsGadsKlubsStatistika
VārtsargiLeonardo Dženoni1987EV Zug43; 89.8%; 2.679
Roberts Majers1989Geneve-Servette25; 91.3%; 2.314
Jorens Van Potelberge1997Biel-Bienne4; 95 %; 1.981
AizsargiDīns Kukans1993ZSC Lions49; 7+246
Romēns Lefels1991SC Bern41; 3+225
Kristians Marti1993ZSC Lions38; 1+84
Mihaels Fora1995HC Davos41; 3+104
Janiss Mozers2000Coyotes (NHL)82; 7+244
Jonass Zīgentālers1997Devils (NHL)80; 4+173
Tobiass Gaisers1999EV Zug52; 8+143
Andrea Glauzers1996Lausanne26; 1+92
UzbrucējiAndress Ambīls1983HC Davos52; 12+1717
Nīno Nīderreiters1992Jets (NHL)22; 6+77
Gaetans Hāss1992Biel-Benne46; 12+215
Kevins Fiala1996Kings (NHL)69; 23+495
Enco Korvi1992HC Davos49; 7+334
Kristofs Berči1994HC Fribourg52; 17+164
Niko Hišīrs1999Devils (NHL)81; 31+494
Dario Simions1994EV Zug51; 17+153
Fabriss Hercogs1994EV Zug52; 15+163
Deniss Malgins1997Avalanche (NHL)42; 11+63
Damjens Riats1997Lausanne52; 9+163
Taners Ričards1993Geneve-Servette49; 6+242
Marko Miranda1998Geneve-Servette50; 7+122
Svens Zentelers1992EV Zug52; 10+111

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

     [+] [-]

, 2023-05-22 19:51, pirms 11 mēnešiem
Šveice šogad izskatās tik labi, kā vēl nekad. Gan sastāvs ir meistarīgs un sabalansēts, gan parādītā spēle ir līmenī. Latvijas izlasei būs pamatīgi jāpasvīst, lai paņemtu vajadzīgos punktus no Šveices.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-22 19:57, pirms 11 mēnešiem
Un tik un tā mēs viņus pieveiksim!

     [+] [-]

, 2023-05-22 20:05, pirms 11 mēnešiem
Šveiciešiem vēl tagad murgos rādās Masaļskis.

     [+] [-]

, 2023-05-22 21:54, pirms 11 mēnešiem
Paceļ roku, kurš spēlētājs no lv ir bijis armijā?

     [+] [-]

, 2023-05-22 22:55, pirms 11 mēnešiem
M rakstīja: Šveiciešiem vēl tagad murgos rādās Masaļskis.
Merzliķinam- Hišiers drīzāk. Nesenāka pagātne

     [+] [-]

, 2023-05-23 00:23, pirms 11 mēnešiem
Katrs ietņš dabūs Šveices zāģi

     [+] [-]

, 2023-05-23 07:24, pirms 11 mēnešiem
Šveice šovakar dalīs pīrādziņus.Viņi var nosūtīt kādu no TOP komandām(Kanādu vai Čehiju uz 4 vietu mūsu apakšgrupā,zaudējot Latvijai tīrā laikā,pie reizes atstājot slovākus aiz borta.Esmu pārliecināts,ka tā rīkotos kāda no bijušām postpadomju komandām,kura cīnītos par medaļām,jo tāda doma galvā var ienākt tikai padomijā padzīvojušiem cilvēkiem,kā piemēram man Skaidrs,ka tās ir tikai manas fantāzijas un Šveice rīkosies sportiski,tāpēc Latvijai būs jāizdara, manis visu čempionāta laiku pieminētais,brīnums.Tāpēc iesākumā atliek turēt īkšķus par norvēgiem,jo esmu pārliecināts,ka arī viņi tāpat vien punktus slovākiem nedāvās,par ko vakar pārliecinājās kanādieši.Slovākiem nāksies pierādīt savu varēšanu,lai tiktu 1/4 finālā,kas pēc turnīra pirmajām divām kārtām izskatījās pavisam droši.Vai mēs Latvijas hokeja līdzjutēji dabūsim nervozēt līdz vēlam vakaram,vai tikai līdz vēlai pēcpusdienai,to drīz redzēsim.Veiksmīgu nervozēšanu šodien pie TV ekrāniem!

     [+] [-]

, 2023-05-23 10:43, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Šveice šovakar dalīs pīrādziņus.Viņi var nosūtīt kādu no TOP komandām(Kanādu vai Čehiju uz 4 vietu mūsu apakšgrupā,zaudējot Latvijai tīrā laikā,pie reizes atstājot slovākus aiz borta.Esmu pārliecināts,ka tā rīkotos kāda no bijušām postpadomju komandām,kura cīnītos par medaļām,jo tāda doma galvā var ienākt tikai padomijā padzīvojušiem cilvēkiem,kā piemēram man Skaidrs,ka tās ir tikai manas fantāzijas un Šveice rīkosies sportiski,tāpēc Latvijai būs jāizdara, manis visu čempionāta laiku pieminētais,brīnums.Tāpēc iesākumā atliek turēt īkšķus par norvēgiem,jo esmu pārliecināts,ka arī viņi tāpat vien punktus slovākiem nedāvās,par ko vakar pārliecinājās kanādieši.Slovākiem nāksies pierādīt savu varēšanu,lai tiktu 1/4 finālā,kas pēc turnīra pirmajām divām kārtām izskatījās pavisam droši.Vai mēs Latvijas hokeja līdzjutēji dabūsim nervozēt līdz vēlam vakaram,vai tikai līdz vēlai pēcpusdienai,to drīz redzēsim.Veiksmīgu nervozēšanu šodien pie TV ekrāniem!
Vai tiešām domā, ka šveice gribētu redzēt Kanādu vairāk pretī nekā LV vai Slovākus? Piekrītu, ka jācer uz to, ak slovāki zaudēs kaut 1 punktu un gadījumā, ja Kanāda zaudē čehiem, tad varma pacīnīties, lai 1/4 finālā tiktu pret čehiem, kas tomēr nav tik draudīgi kā šveicieši... Par lielu Latviju

     [+] [-]

, 2023-05-23 10:52, pirms 11 mēnešiem
Andris16j rakstīja: Vai tiešām domā, ka šveice gribētu redzēt Kanādu vairāk pretī nekā LV vai Slovākus? Piekrītu, ka jācer uz to, ak slovāki zaudēs kaut 1 punktu un gadījumā, ja Kanāda zaudē čehiem, tad varma pacīnīties, lai 1/4 finālā tiktu pret čehiem, kas tomēr nav tik draudīgi kā šveicieši... Par lielu Latviju
Es gan domāju,ka 1/4 finālā Šveicei būs jāspēlē ar Vāciju.Neticu,ka dāņi uzvarēs somus,bet franči vāciešus.

     [+] [-]

, 2023-05-23 11:34, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Es gan domāju,ka 1/4 finālā Šveicei būs jāspēlē ar Vāciju.Neticu,ka dāņi uzvarēs somus,bet franči vāciešus.
Ja Latvija uzvar Šveici un grupā ir 3.vietā un Somija savā grupā ir 2.v, tad 1/4fināli jāspēlē savas grupas ietvaros, jo somi ar latviešiem nevar tikties, jāspēlē savās mājās.
Savukārt, ja nespēlē grupas ietvaros, tad, ja Kanāda grupā paliek 4.vietā, bet tiek pusfinālā, tad tur būtu jātiekas ar Šveici, ja tā savāc vairāk punktu kā A grupas 1.vieta

     [+] [-]

, 2023-05-23 11:43, pirms 11 mēnešiem
Pusfināls Šveice-Kanāda gan nav matemātiski iespējams

     [+] [-]

, 2023-05-23 13:20, pirms 11 mēnešiem
dddd rakstīja: Ja Latvija uzvar Šveici un grupā ir 3.vietā un Somija savā grupā ir 2.v, tad 1/4fināli jāspēlē savas grupas ietvaros, jo somi ar latviešiem nevar tikties, jāspēlē savās mājās.
Savukārt, ja nespēlē grupas ietvaros, tad, ja Kanāda grupā paliek 4.vietā, bet tiek pusfinālā, tad tur būtu jātiekas ar Šveici, ja tā savāc vairāk punktu kā A grupas 1.vieta
Nav man šobrīd priekšā turnīra tabula,bet man šķiet,ka Somija grupā augstāk par 3 vietu nevar tikt.Tātad Somijas-Latvijas spēle nav iespējama.

     [+] [-]

, 2023-05-23 14:04, pirms 11 mēnešiem
dddd rakstīja: Pusfināls Šveice-Kanāda gan nav matemātiski iespējams
Domāju, ka ir iespējams. 1/4F uzvarētāji pusfināla pāros tiks sadalīti pēc ranga. Pirms čempionāta Kanādai bija 2. pozīcija, Šveicei - 7.pozīcija. Pirms pusfināliem rangs tiks pārvērtēts, kaut kas var pamainīties, bet diez vai tur būs kardinālas izmaiņas.

     [+] [-]

, 2023-05-23 15:02, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Domāju, ka ir iespējams. 1/4F uzvarētāji pusfināla pāros tiks sadalīti pēc ranga. Pirms čempionāta Kanādai bija 2. pozīcija, Šveicei - 7.pozīcija. Pirms pusfināliem rangs tiks pārvērtēts, kaut kas var pamainīties, bet diez vai tur būs kardinālas izmaiņas.
Manuprāt,galīgi garām.Ja Latvija netiek 1/4 fināla,tad nevajadzētu nekam mainīties 1-4 un 2-3 pa krustu.Vienīgi somi ir trešie,bet viņi spēlēs 1/4 finālu Somijā,tad otrajai vietai būtu jābrauc uz Rīgu.Tas nozīmētu,ka mūsu grupā izdevīgi palikt trešiem,lai nebūtu pirms laika jāpārceļās uz Somiju.Tas gan ir mans minējums.IIHF saitā neko neatrodu,kaut gan tam visam kaut kur ir jābūt,jo turnīra gaitā reglamentu mainīt nedrīkst.

     [+] [-]

, 2023-05-23 15:24, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Manuprāt,galīgi garām.Ja Latvija netiek 1/4 fināla,tad nevajadzētu nekam mainīties 1-4 un 2-3 pa krustu.Vienīgi somi ir trešie,bet viņi spēlēs 1/4 finālu Somijā,tad otrajai vietai būtu jābrauc uz Rīgu.Tas nozīmētu,ka mūsu grupā izdevīgi palikt trešiem,lai nebūtu pirms laika jāpārceļās uz Somiju.Tas gan ir mans minējums.IIHF saitā neko neatrodu,kaut gan tam visam kaut kur ir jābūt,jo turnīra gaitā reglamentu mainīt nedrīkst.
Runa ir par pusfināliem. Es atradu vikipedijā. Skaidri uzrakstīts - "There will be a re-seeding after the quarterfinals". Es saprotu, ka daudzi skatās skeptiski uz šo resursu, tomēr angļu versija rakstiem par lielajiem sporta forumiem parasti ir ļoti uzticams avots. Tur ir cilvēki, kas strādā pie tā, lai tur viss būtu pareizi, arī lai operatīvi tiktu ieliekta jaunākā informāciju utt.

     [+] [-]

, 2023-05-23 17:43, pirms 11 mēnešiem
krokodilumednieks rakstīja: Runa ir par pusfināliem. Es atradu vikipedijā. Skaidri uzrakstīts - "There will be a re-seeding after the quarterfinals". Es saprotu, ka daudzi skatās skeptiski uz šo resursu, tomēr angļu versija rakstiem par lielajiem sporta forumiem parasti ir ļoti uzticams avots. Tur ir cilvēki, kas strādā pie tā, lai tur viss būtu pareizi, arī lai operatīvi tiktu ieliekta jaunākā informāciju utt.
Pusfinālā varbūt,to neapstrīdēšu.Velna jeņki iziet vadībā pret zviedriem.Biju licis uz zviedriem😒

     [+] [-]

, 2023-05-23 18:34, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Pusfinālā varbūt,to neapstrīdēšu.Velna jeņki iziet vadībā pret zviedriem.Biju licis uz zviedriem😒
ASV spēles stils būti neparocīgs jebkurai komandai šajā čempionātā. Tāpēc turu īksķus, lai Kanāda notur uzvaru pār čehiem. Tas mums ļautu pie jebkuras uzvaras pār Šveici (arī OT) izvairīties no 1/4F ar amirikāņiem.

     [+] [-]

, 2023-05-23 18:49, pirms 11 mēnešiem
Vajadzēja man šitādu tekstu te ierakstīt kā zviedri panāca 3-3. Bet Kanāda tikmēr jai 3-1 priekšā.

     [+] [-]

, 2023-05-23 19:01, pirms 11 mēnešiem
Nu ko, jāņem Šveice, tad zviedriem jābrauc uz Rīgu un jāspēlē ar mums. Protams, viņi būtu tās spēles favorīti, bet tomēr uzskatu, ka arī Latvijas izredzes tajā 1/4F būtu lielākas kā spēlē ar ASV.

     [+] [-]

, 2023-05-23 20:15, pirms 11 mēnešiem
Paskatījos pērnā gada čempionāta pierakstus un redzu tad pusfinālu sastādīja pēc izcīnītām vietām grupu turnīrā,nevis izlašu reitingiem.

     [+] [-]

, 2023-05-23 20:24, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Manuprāt,galīgi garām.Ja Latvija netiek 1/4 fināla,tad nevajadzētu nekam mainīties 1-4 un 2-3 pa krustu.Vienīgi somi ir trešie,bet viņi spēlēs 1/4 finālu Somijā,tad otrajai vietai būtu jābrauc uz Rīgu.Tas nozīmētu,ka mūsu grupā izdevīgi palikt trešiem,lai nebūtu pirms laika jāpārceļās uz Somiju.Tas gan ir mans minējums.IIHF saitā neko neatrodu,kaut gan tam visam kaut kur ir jābūt,jo turnīra gaitā reglamentu mainīt nedrīkst.
"In the case that Finland and Latvia were to play each other in the quarter-finals, the quarter-finals will not be played cross-over but within the groups (1A-4A, 1B-4B, 2A-3A, 2B-3B)."

Pusfināliem vispirms skatīsies apakšgrupu statistiku, kā 5. Nākošais punts ir no ranga pirms čempionāta.

" In the case that Finland and Latvia were to play each other in the quarter-finals, the quarter-finals will not be played cross-over but within the groups (1A-4A, 1B-4B, 2A-3A, 2B-3B)."
https://www.iihf.com/en/events/2023...