Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Balcers: "Centos vairāk mest pats, nevis atdot. Prieks, ka vismaz citi var iemest"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Balcers: "Centos vairāk mest pats, nevis atdot. Prieks, ka vismaz citi var iemest"
Sandis Ozoliņš un Rūdolfs Balcers. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlasei ar 7:0 sagraujot Kazahstānu un pasaules čempionātā izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas, panākumu ar trīs rezultatīvām piespēlēm kaldināja Rūdolfs Balcers, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju valstsvienības rindās. Taču liepājniekam joprojām nav izdevies gūt savus pirmos vārtus turnīrā.

Rūdolfs Balcers rezultatīvi piespēlēja abos Rodrigo Ābola vārtu guvumos un palīdzēja arī komandas kapteinim Kasparam Daugaviņam. Sešos mačos Balcers iekrājis piecus punktus, taču joprojām nav guvis vārtus. Pret Kazahstānu viņš bija aktīvākais metienu izpildītājs – pieci.

"Gribu vismaz to vienu ripu iemest. Mēģināju vairāk uz vārtiem uzmest, nevis atdot. Bet prieks, ka vismaz citi var iemest. Jāturpina dalīt piespēles," secināja Balcers. Spēles rītā vārtsargu treneris Artūrs Irbe izcēla ekstravaganto sāncenšu ripu ķērāju Andreju Šutovu. Viņa spēles stilam uzmanību pievērsuši arī Latvijas izlases uzbrucēji, lielāku uzmanību gan veltot bullīšiem.

Pirmā maiņa aizvadīja savu labāko spēli, un Balcers atzīmēja, ka kopīgas valodas atrašana nav padevusies vienā acumirklī. "Mazliet ilgāk vajadzēja laiku, lai sajustu cits citu. Ar Kasparu nekad neesmu spēlējis kopā. Tagad sāku viņu sajust, Rodžam pielāgojos. Bija labi," priecājās Balcers.

"Nevienā brīdī nelikās, ka pazaudētu spēles ritmu, kā tas bija pārējās spēlēs. Šodien diezgan solīdi bija. Mēs solīdi 60 minūtes nospēlējām bez lielām kļūdām. Varbūt kazahi bija piekusuši, vismaz man tā likās," secināja Latvijas izlases uzbrucējs. Balcers nevienā no saviem četriem pasaules čempionātiem nav savācis mazāk par pieciem punktiem.

"Smuki izspēlējām. Visu laiku trenējam. Labi, ka sanāca tāda spēle ar daudz vārtiem – tad viss aiziet mazliet vieglāk. Forši. Sajutām to, kā iemest," par izdevušos vairākuma saspēli, kurā Balcers nogādāja ripu līdz vārtu priekšā gaidošajam Ābolam, teica liepājnieks. Ābols ar atkārtotu mēģinājumu guva vārtus.

Otrā perioda ievadā kazahus salauza Mārtiņam Dzierkalam ieskaitītais vārtu guvums, kas izsauca plašu reakciju vētru un lika šķirstīt hokeja noteikumu grāmatu. "Es vispār nesapratu, kas tur notika. Redzēju, kā viņš vārtsargam ar slidām vēderā iegrūdās, bet tiesneši laikam redzēja, ka ripa bija vārtos. Jā, pirmo reizi ko tādu redzu," teica Balcers.

Apakšgrupas pēdējā spēlē pret šveiciešiem Latvijas izlasei nepieciešams vismaz viens punkts, lai tiktu ceturtdaļfinālā. "Pēdējā spēlē vajag atdot visu. Vajag punktus. Būs labi," pārliecību pauda uzbrucējs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS