Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Visi trīs "Litvinov" aizsargi Jaks, Freibergs un Zīle saka jāvārdu Latvijas izlasei

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Visi trīs "Litvinov" aizsargi Jaks, Freibergs un Zīle saka jāvārdu Latvijas izlasei
Jānis Jaks. Foto: Hynek Haruda/Verva Litvínov

Maijā Rīgā un Tamperē gaidāmajā 2023. gada pasaules čempionātā hokejā dalību Latvijas izlases rindās apstiprinājuši Čehijas kluba ''Litvinov'' aizsargi Jānis Jaks, Ralfs Freibergs un Kristaps Zīle, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija (LHF).

27 gadus vecais Jānis Jaks Latvijas valstsvienību iepriekš pārstāvējis piecos pasaules čempionātos, tostarp pagājušajā gadā, kad septiņās spēlēs sakrāja trīs punktus (1+2), divas soda minūtes un neitrālu +/- rādītāju nulle. Šajā sezonā Jaks 47 spēlēs Čehijas klubā ''Litvinov'' sakrājis astoņus vārtus un 17 rezultatīvas piespēles, kas produktīvāko aizsargu sarakstā viņu ierindo devītajā pozīcijā Čehijas meistarsacīkstēs.

Tāpat dalību izlases rindās apstiprinājis viņa komandas biedrs Čehijas Ekstralīgas klubā Ralfs Freibergs. 31 gadu vecais aizsargs iepriekš valstsvienību pārstāvējis sešos pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. ''Litvinov'' rindās šosezon 43 mačos 14 rezultativitātes punkti - divi vārti un 12 piespēles.

Visbeidzot, Latvijas izlases rīcībā būs arī 25 gadus vecais Kristaps Zīle, kuram šajā regulārajā sezonā 50 spēlēs bija 17 (2+15) punkti, 18 soda minūtes un pozitīva lietderība +2. Zīle ir spēlējis četros pasaules čempionātos un vienās olimpiskajās spēlēs, kopumā 31 mačā paliekot bez rezultativitātes punktiem un sakrājot negatīvu lietderību -5.

2023. gada pasaules čempionāts hokejā Rīgā un Tamperē norisināsies no 12. līdz 28. maijam.



1 2 44 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2023-03-21 14:46, pirms gada
Piekritis pārstāvēt Latvijas valstsvienību? Korekti jau būtu ka apstiprinājis par gatavību pievienoties kandidātu pulkam.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-21 14:49, pirms gada
sporta lidzzinatajs rakstīja: Piekritis pārstāvēt Latvijas valstsvienību? Korekti jau būtu ka apstiprinājis par gatavību pievienoties kandidātu pulkam.
Vairākuma brigādes kadrs, plus vēl arī labrocis, neredzu iemeslu viņu neapstiprināt pamatsastāvā

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 15:23, pirms gada
sporta lidzzinatajs rakstīja: Piekritis pārstāvēt Latvijas valstsvienību? Korekti jau būtu ka apstiprinājis par gatavību pievienoties kandidātu pulkam.
viss ir korekti, pievienojas izlasei.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 15:29, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Vairākuma brigādes kadrs, plus vēl arī labrocis, neredzu iemeslu viņu neapstiprināt pamatsastāvā
Tāpēc, ka tieši tā arī čakarē komandas ķīmiju, vieniem garantējot jau uzreiz, vieniem liekot kapāt. Harijs, taču pats pagājušajā gadā vispirms stāstīja, ka viņam visiem jāpierāda, ko spēj, kanevienam nekas nav garantēts un pēc tam pasaka, ka ar Balceru viņam pirmā maiņa visi pārējie ceturtās. + ir marts. Līdz maijam vēl jānotur/jāuzdzen sportiskā forma - nav jēgas no laba hokejista, ja kājas pavilkt nevar - pēc tādas loģikas es arī varu maukt izlasē - man arī ir labais tvērums. Un visbeidzot - traumas, no tām diemžēl nav pasargāts neviens.

  +4 [+] [-]

, 2023-03-21 15:30, pirms gada
huy rakstīja: viss ir korekti, pievienojas izlasei.
SC raksta pievienojies, paši LHF savā TW pārstāvēt. Nu, nav, tas pats korektākais izteikumu veids.

  -3 [+] [-]

, 2023-03-21 15:40, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: SC raksta pievienojies, paši LHF savā TW pārstāvēt. Nu, nav, tas pats korektākais izteikumu veids.
Tu neesi stabils LV izlases vairākuma brigādes kadrs, bet Jakss tāds ir
Ja ar veselību un sportisko formu viss būs normāli, tad izlasē viņš būs, par to ne mirkli nešaubos
Neredzu nevienu citu, kurš varētu viņu izkonkurēt, it sevišķi vairākuma brigādes kontekstā

  -3 [+] [-]

, 2023-03-21 15:46, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tāpēc, ka tieši tā arī čakarē komandas ķīmiju, vieniem garantējot jau uzreiz, vieniem liekot kapāt. Harijs, taču pats pagājušajā gadā vispirms stāstīja, ka viņam visiem jāpierāda, ko spēj, kanevienam nekas nav garantēts un pēc tam pasaka, ka ar Balceru viņam pirmā maiņa visi pārējie ceturtās. + ir marts. Līdz maijam vēl jānotur/jāuzdzen sportiskā forma - nav jēgas no laba hokejista, ja kājas pavilkt nevar - pēc tādas loģikas es arī varu maukt izlasē - man arī ir labais tvērums. Un visbeidzot - traumas, no tām diemžēl nav pasargāts neviens.
Atceros 90.to gadu otrajā pusē, ja nemaldos, tas bija Beresņevs, kas to teica, tipa, garantētu vietu LV izlasē nav pelnījis neviens, varbūt vienīgi izņemot Artūru Irbi Teorijā tā bija, protams, bet realitātē pamatsastāvs bija +- viens un tas pats vairākus gadus

  +4 [+] [-]

, 2023-03-21 15:47, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Tu neesi stabils LV izlases vairākuma brigādes kadrs, bet Jakss tāds ir
Ja ar veselību un sportisko formu viss būs normāli, tad izlasē viņš būs, par to ne mirkli nešaubos
Neredzu nevienu citu, kurš varētu viņu izkonkurēt, it sevišķi vairākuma brigādes kontekstā
Tu ļoti pareizi pasaki - ja viss būs normāli. Nevajadzētu kaut ko garantēt jau martā, ja čempis ir maijā. Un par to vairākuma brigādi - pēdējos 2 čempjus vairākums ir miskaste. Jaks ir stabils vairākuma aizsargs, tātad viņš ir līdzatbildīgs pie tā, ka vairākums ir miskaste. Un arī interesanti, ka vairākuma aizsargs ar labo roku 5 pasaules čempjos ir nopelnījis kopā tikai 5 punktus. Ceru, ka saproti, ko ar to domāju.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 15:51, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Atceros 90.to gadu otrajā pusē, ja nemaldos, tas bija Beresņevs, kas to teica, tipa, garantētu vietu LV izlasē nav pelnījis neviens, varbūt vienīgi izņemot Artūru Irbi Teorijā tā bija, protams, bet realitātē pamatsastāvs bija +- viens un tas pats vairākus gadus
Deviņdesmitajos gados to reālo kandidātu arī bija tik cik pusotru izlasi savākt - tikko viens slims, traumēts vai apvainojies, tā vietā praktiski nav ko likt. Šobrīd, izņemot pāris kadrus, kas skatoties reāli būtu līderi, var mierīgi savākt 2 izlases ar sastāvu, kam kā minimums ir iespējas noturēties elitē. To, kas notiek, kad pārāk skatās vecos sasniegumos, kad pārāk garantē vietu, tikai tāpēc, ka esi bijis labs kādreiz ļoti labi varēja redzēt OS. Un ja vēl visam pa vidu iet tukšmuldēšana, kas neiet kopā ar darbiem - loģiski, ka ir vāji rezultāti, publiski lēnām izlien iekšējie kašķi un pēkšņi karjeras izlasē beidz tie, kas itkā varētu maukt, jo īpaši pirms čempja mājās.

     [+] [-]

, 2023-03-21 15:53, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: SC raksta pievienojies, paši LHF savā TW pārstāvēt. Nu, nav, tas pats korektākais izteikumu veids.
pārstāvēs treniņos, paŗbaudēs u.t.t.
matu skaldīšana!

Ir lielāki sūdi par ko cepties, betšaubos vai kāds žurnālists to pacels

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 15:57, pirms gada
Ar aizsargiem plus/mīnus viss aptuveni skaidrs čehi plus divi kandidāti no Slovākijas,jo Rubīns var tālu tikt AHL.

  -2 [+] [-]

, 2023-03-21 15:57, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tu ļoti pareizi pasaki - ja viss būs normāli. Nevajadzētu kaut ko garantēt jau martā, ja čempis ir maijā. Un par to vairākuma brigādi - pēdējos 2 čempjus vairākums ir miskaste. Jaks ir stabils vairākuma aizsargs, tātad viņš ir līdzatbildīgs pie tā, ka vairākums ir miskaste. Un arī interesanti, ka vairākuma aizsargs ar labo roku 5 pasaules čempjos ir nopelnījis kopā tikai 5 punktus. Ceru, ka saproti, ko ar to domāju.
Cik mums vēl ir aizsargu-labroču, kuri varētu maukt vairākuma brigadē? Par tiem punktiem runājot, Latvijas izlases kontekstā, it sevišķi priekš aizsarga, tas nav tas objektīvākais rādītājs, jo vairākums kliboja pārsvarā dēļ uzbrucējiem, kuri nevīžīgi turēja ripu, plus vēl pārāk bieži tika kāsti iemetieni, kas visu vairākumu arī čakarēja

     [+] [-]

, 2023-03-21 16:03, pirms gada
coffijs rakstīja: Ar aizsargiem plus/mīnus viss aptuveni skaidrs čehi plus divi kandidāti no Slovākijas,jo Rubīns var tālu tikt AHL.
Vēl jau Bergmaņi, Smons varbūt Sējējs.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 16:04, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Cik mums vēl ir aizsargu-labroču, kuri varētu maukt vairākuma brigadē? Par tiem punktiem runājot, Latvijas izlases kontekstā, it sevišķi priekš aizsarga, tas nav tas objektīvākais rādītājs, jo vairākums kliboja pārsvarā dēļ uzbrucējiem, kuri nevīžīgi turēja ripu, plus vēl pārāk bieži tika kāsti iemetieni, kas visu vairākumu arī čakarēja
Ja mauc 4+1. tad labrocis vai kreilis vairs nav tik būtiski. Nu, jā var vainot uzbrucējus, piemēram, tavu favorītu Bukartu, kas izčakarējis neskaitāmus uzbrukumus metot garām un pa stabiem no izcilām pozīcijām.
No otras puses izskatās, ka Jaks tev tāds pats favorīts, kā Bukarts. Ja viņš tiešam ir vairākuma aizsargs - tur prasās arī metiens tāds, ka pats iemet, vai atliek pabakstīties vārtu priekšā uzbrucējam un gols. Realitātē punkti nāk ļoti gausi, aizsardzībā nereti nepaspēj laicīgi atpakaļ. Drusku pārvērtēts ir Jaks.

  +2 [+] [-]

, 2023-03-21 16:06, pirms gada
raivis77 rakstīja: Vēl jau Bergmaņi, Smons varbūt Sējējs.
Ja treneris nebūtu Šveices mīlis, tad liktu, ka Tumānovs. Un vēl jau var notikt brīnums un kā 8. paņemt, kādu no pavisam zaļajiem - Feņenko, Hodasu (ja tiem PO netraucē)

     [+] [-]

, 2023-03-21 16:18, pirms gada
A kur tad Zīle nebūs?

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 16:25, pirms gada
raivis77 rakstīja: Vēl jau Bergmaņi, Smons varbūt Sējējs.
Bergmanis jā ,bet šveicieši ,lai pierāda ,ka nav blatņiki.Protams visu cieņu viņu vecākiem ,jo atceros piemēram Smonu vecāko no RASMS laikiem.

     [+] [-]

, 2023-03-21 16:52, pirms gada
huy rakstīja: pārstāvēs treniņos, paŗbaudēs u.t.t.
matu skaldīšana!

Ir lielāki sūdi par ko cepties, betšaubos vai kāds žurnālists to pacels
par ko tieši?

     [+] [-]

, 2023-03-21 16:55, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ceru, ka saproti, ko ar to domāju.
Redzot ar ko tu centies diskutēt, droši var apgalvot, ka tas ir pārāk daudz prasīts

  +4 [+] [-]

, 2023-03-21 17:03, pirms gada
sporta lidzzinatajs rakstīja: par ko tieši?
nu piemēram LHFa negausību biļešu tirdzniecībā. Man vakar palūdz nopirkt 5 lētās biļetes uz pārbaudes spēli. Un tad uzzini ka 5x12 nav 60, bet samērā daudz vairāk. Es neko neteiktu par mazu komisiju, bet 2,7 uzcenojums par biļeti ? bunča afēra paņem savu daļu, tad vēl kaut kāda Arēnas komisija, beigās pērc 5 biļetes par 6 (pat vairāk) biļešu cenu. man tas izskatās pēc vnk slaukšanas. Un hokeja tēlam tas par labu nenāks, tie cilvēki atteicās pirkt. Ne tāpēc ka nabagi, bet principa pēc. 12 ir 12 nevis 14.7. kaut kā tā.

  +1 [+] [-]

, 2023-03-21 17:13, pirms gada
huy rakstīja: nu piemēram LHFa negausību biļešu tirdzniecībā. Man vakar palūdz nopirkt 5 lētās biļetes uz pārbaudes spēli. Un tad uzzini ka 5x12 nav 60, bet samērā daudz vairāk. Es neko neteiktu par mazu komisiju, bet 2,7 uzcenojums par biļeti ? bunča afēra paņem savu daļu, tad vēl kaut kāda Arēnas komisija, beigās pērc 5 biļetes par 6 (pat vairāk) biļešu cenu. man tas izskatās pēc vnk slaukšanas. Un hokeja tēlam tas par labu nenāks, tie cilvēki atteicās pirkt. Ne tāpēc ka nabagi, bet principa pēc. 12 ir 12 nevis 14.7. kaut kā tā.
Uz pārbaudenēm arī tirgo Bunča "optimālākais" tirgotājs?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-21 17:14, pirms gada
Čurbāna depozītprogramma rakstīja: Uz pārbaudenēm arī tirgo Bunča "optimālākais" tirgotājs?
Vai tiešām tev nav poxui par kkādām pārbaudenēm?

  -1 [+] [-]

, 2023-03-21 19:25, pirms gada
hokeja fanaatiem ir vienmeer par ko cepties

     [+] [-]

, 2023-03-21 20:53, pirms gada
Easton77 rakstīja: A kur tad Zīle nebūs?
būs: https://hokejazinas.com/izlase/vel-... .

     [+] [-]

, 2023-03-21 20:54, pirms gada
coffijs rakstīja: Bergmanis jā ,bet šveicieši ,lai pierāda ,ka nav blatņiki.Protams visu cieņu viņu vecākiem ,jo atceros piemēram Smonu vecāko no RASMS laikiem.
kurš no Bergmaņiem?

     [+] [-]

, 2023-03-21 21:11, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: ... Un vēl jau var notikt brīnums un kā 8. paņemt, kādu no pavisam zaļajiem - Feņenko, Hodasu (ja tiem PO netraucē)
šonedēļ abiem beidzas regulārā sezona - Feņenko jau 100% PO (klubam 6. v. konferencē); Hodasa klubs šobrīd 8. vietā konferencē, atlikušas 3 spēles, 9. vieta atpaliek par 3 punktiem. Ņemot vērā klubu vietas tabulā, visticamāk abi par 1. kārtu tālāk netiks (jo sevišķi Hodass) - tātad, teorētiski nedēļu pēc nometnes sākuma abi varētu būt Rīgā. Tiesa gan, vai tiks vispār saukti?

     [+] [-]

, 2023-03-21 21:37, pirms gada
Abrags rakstīja: šonedēļ abiem beidzas regulārā sezona - Feņenko jau 100% PO (klubam 6. v. konferencē); Hodasa klubs šobrīd 8. vietā konferencē, atlikušas 3 spēles, 9. vieta atpaliek par 3 punktiem. Ņemot vērā klubu vietas tabulā, visticamāk abi par 1. kārtu tālāk netiks (jo sevišķi Hodass) - tātad, teorētiski nedēļu pēc nometnes sākuma abi varētu būt Rīgā. Tiesa gan, vai tiks vispār saukti?
Kandidātu sarakstā ir abi, tā kā gan jau, ka sauks, jo īpaši, ņemot vērā, ka liela iespēja būt brīviem ne sevišķi ilgi pēc nometnes sākuma.

     [+] [-]

, 2023-03-21 22:23, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Kandidātu sarakstā ir abi, tā kā gan jau, ka sauks, jo īpaši, ņemot vērā, ka liela iespēja būt brīviem ne sevišķi ilgi pēc nometnes sākuma.
Es tikai ar abām rokām par!

  -2 [+] [-]

, 2023-03-21 22:26, pirms gada
Nu re, kopš savicka rd siltumnīca slēgta, visiem atkal parādījudies vēlme spēlēt izlasē😂 kaut kur sevi jāatrāda, līgumi jānopelna, parādījusies motivācija

     [+] [-]

, 2023-03-21 22:43, pirms gada
Kurš ir atteicis pārstāvēt Latviju?

     [+] [-]

, 2023-03-21 22:59, pirms gada
Zinat, kas būs škrobīgākais, ka daži kuri reāli piekrita un gribēs pārstāvēt, nemaz netiks un uzmetīs lūpu, jo treneris var paņemt dažus labus Šveices kadrikus, kā piemēram Sējēju, Smonu

     [+] [-]

, 2023-03-21 23:10, pirms gada
Freibergs, Jaks, Zīle, Balinskis, Rubīns, Cibuļskis šiem 6, 100 punkti jātrod vieta, varbūt plus Čukste, un varbūt plus tas pats Smons, kā ja kā tūzi gribam likt galdā, varbūt jaunais kāds aizsargs jālaiž Fenenko, vai Hodass.

     [+] [-]

, 2023-03-21 23:18, pirms gada
vozā rakstīja: Zinat, kas būs škrobīgākais, ka daži kuri reāli piekrita un gribēs pārstāvēt, nemaz netiks un uzmetīs lūpu, jo treneris var paņemt dažus labus Šveices kadrikus, kā piemēram Sējēju, Smonu
un kāpēc ne, piemēram, Sējēju un Smonu??? Komandā vispār vajadzētu, kādas 1,5-2 maiņas ar jaunajiem (vecumā <23), kas komandu uz priekšu dzen ar emocijām! Ar vecajiem vien būs kā parasti, kaut kur starp 10. un 14. vietu

     [+] [-]

, 2023-03-21 23:21, pirms gada
vozā rakstīja: Freibergs, Jaks, Zīle, Balinskis, Rubīns, Cibuļskis šiem 6, 100 punkti jātrod vieta, varbūt plus Čukste, un varbūt plus tas pats Smons, kā ja kā tūzi gribam likt galdā, varbūt jaunais kāds aizsargs jālaiž Fenenko, vai Hodass.
Calgary Wranglers (Rubīns) ir visā līgā 1. vietā, es liktu maz cerību, ka Kristiāns būs uz PČ. Un par tiem 100 punktiem Tev nepiekritīšu

     [+] [-]

, 2023-03-21 23:26, pirms gada
adrock rakstīja: Nu re, kopš savicka rd siltumnīca slēgta, visiem atkal parādījudies vēlme spēlēt izlasē😂 kaut kur sevi jāatrāda, līgumi jānopelna, parādījusies motivācija
Šis vecais mīts par līgumu pelnīšanu PČ vēl ir dzīvs???
Spēlētājus vecumā >23 neviens vairs nevērtē pēc snieguma PČ, visu nosaka viņu veikums klubā. Tās 7 spēlēs PČ var nospīdēt tīri uz emocijām, bet svarīgi jau ir ko spēlētājs var paaveikt visas sezonas garumā. Par visiem mūsu izlašniekiem ir pieejama ļoti plaša informācija arī bez PČ.

un tieši otrādi - PČ var sačakarēt savas iespējas tikt pie labāka kluba, piemēram, notraumējoties.
1 2 44 komentāri