Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Puiši sajuta vārtu garšu. Ja mēs gribam, tad mēs varam"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Puiši sajuta vārtu garšu. Ja mēs gribam, tad mēs varam"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Šovakar pārliecinošāko uzvaru kopš 1997. gada izcīnīja Latvijas izlase, kas pasaules čempionāta sestajā spēlē iemeta septiņas ripas Kazahstānas valstsvienības vārtos – 7:0. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš atzīmēja hokejistu uzcītību pat pie lielā pārsvara.

"Patīkami, ka šodien spēlējām tā, kā varam. Mēs izmantojām savus ātrumus, spēlējām ar īsām maiņām, neļāvām kazahiem parādīt pārākumu meistarībā," vērtēja Harijs Vītoliņš.

"Likās, ka viss sanāk, bet pēc kvalitātes arī pret čehiem labi spēlējām, arī pret slovākiem. Visas spēles garumā patika tas, ka, neatkarīgi no rezultāta, mēs spēlējām konstanti – pie zaudētām ripām atgriezāmies atpakaļ. Tas ir svarīgi arī nākamās spēles kontekstā – parādīt, ka varam visas 60 minūtes spēlēt vienādi. Tā ir atšķirība starp labu un viduvēju komandu," secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris.

Pret Kazahstānu nācās veikt izmaiņas sastāvā – laukumā nedevās Roberts Mamčics un Ronalds Ķēniņš. Ja uzbrucēju, kuram ir problēmas ar muguru, komanda sagaida atgriežamies ierindā, tad Mamčicam disku trūces dēļ pasaules čempionāts ir beidzies. Pirmdien Rīgā ieradīsies Kristiāns Rubīns.

"Labi, ka puiši sajuta vārtu garšu, ka trijniekos bija saikne, bija labi izspēlēti uzbrukumi. Dzierkala gols salauza pretinieku. Tas ir stimuls – ja mēs gribam, tad mēs varam," septiņus vārtu guvumus slavēja Vītoliņš.

Galvenais treneris pauda, ka nav apsvēris Artūram Šilovam dot atelpu. Vītoliņš šaubījās, ka desmit minūšu brīvdienas dotu īpašu labumu. Šilovs atvairīja 16 metienus un pirmo reizi pasaules čempionātā aizvadīja sauso spēli.

"Viennozīmīgi noder. Bija jāspēlē divas dienas pēc kārtas, daudz emociju atdots. Četras uzvaras pēc kārtas arī rada patīkamu sajūtu. Tagad varam atiet un ar vēsu galvu gatavoties nākamajai spēlei," par gaidāmajām brīvdienām teica Vītoliņš.

Rīt Latvijas valstsvienībai plānots kopīgs brančs, tāpat pusi dienas drīkstēs pavadīt ģimenes lokā, bet vakarā jāatgriežas viesnīcā.

"Sajūti uzvaras garšu. Zini, ka vari vinnēt, ka sanāk. Rezultāts radīja pārliecību. Jo vairāk iemet, jo pārliecinošāk spēlē. Kas man patīk – mēs spēlējām tāpat kā pie 0:0. Nebija tā, ka spekulētu, paliktu divatā pie tālās zilās, aizskrietu kaut kur. Visi spēlējām no aizsardzības. Līdz pēdējai sekundei spēlējām tā, kā no viņiem prasām," slavēja Vītoliņš.

Neskatoties uz jaudīgo sadursmi ar Rūdolfu Balceru, arī šovakar ierindā bija Kristaps Zīle, pret kuru pirmajā periodā tika pārkāpti noteikumi, un šis vairākums ļāva Latvijas izlasei panākt 1:0.

"Tas ir viņa spēles stils. Bez zilumiem ne spēles. Šodien arī sēž apkrāvies ar ledus maisiem. Tāds viņš ir – pašaizliedzīgs. Galvassāpes vakar bija, šodien pārgāja. Spēlē nevarēja pamanīt, ka būtu kāda trauma," par Zīli teica valstsvienības galvenais treneris.

Ja konkurente Slovākija mačos pret Norvēģiju un Slovēniju neizsēs punktus, tad Latvijai noslēdzošajā cīņā pret Šveici būs nepieciešams vismaz viens punkts.

"Pret Šveici jau divus pārbaudes mačus esam aizvadījuši, domāju, ka arī viņi nemainīs savu. Viņi grib spēlēt ātru hokeju. Paanalizēsim, ko NHL spēlētāji rāda. Divas dienas laika analizēt. Rīt Šveice pret Čehiju, atbrauksim uz spēli, apskatīsimies. Taktiski viņi nemainās, lai gan sastāvs atšķiras no pārbaudes spēlēm. Treneris viens un tas pats, visi spēlētāji zina, ko viņi dara. Parādījām, ka varam spēlēt pret viņu sistēmu. Jā, tagad ir spēlētāji ar augstāku meistarību, bet – spēlē komanda. Mums būs labs izaicinājums."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -1 [+] [-]

, 2023-05-21 00:06, pirms gada
Ja komandām vienādi punkti, ko skaita nākamo - savstarpējās spēles vai vārtu attiecību?
Slēpts komentārs: pagalmapuika

  +1 [+] [-]

, 2023-05-21 11:13, pirms gada
tornis rakstīja: Ja komandām vienādi punkti, ko skaita nākamo - savstarpējās spēles vai vārtu attiecību?
Savstarpējās spēles.