Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Irbe: "Kazahiem ir ārkārtīgi neparasts vārtsargs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Irbe: "Kazahiem ir ārkārtīgi neparasts vārtsargs"
Artūrs Irbe. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Cīņu par ceturtdaļfinālu turpina Latvijas izlase, kas aizvadīs otro spēli divās dienās, pulksten 20:20 spēkojoties pret Kazahstānu. Vārtsargu treneris Artūrs Irbe norādīja, ka lēmumu pieņemšanā palīdz arī rezervē palikušo attieksme, tāpat viņš priecājās par pretinieku vārtsarga ekstravagantajiem izgājieniem.

"Labā ziņa ir tā, ka viņš nav īpaši morāli jāgatavo. Neraksturīgi viņa gadiem, Artūram ir briedums. Gribu piebilst, ka šajā situācijā ir vienkārši, jo mums ir vēl divi vārtsargi, kuri pilnībā ir komandas spēlētāji un uztur atmosfēru, atbalsta un saprot situācijas nopietnību. Tāpēc ir ļoti viegli strādāt," par lēmumu arī spēli pret Kazahstānu uzticēt Artūram Šilovam teica Artūrs Irbe.

"Var mazliet izvēdināt galvu, jo nav jāslido. Nav jāsastopas ar ierastajiem metieniem, var mazliet pataupīt spēkus," spēlēšanai otro dienu pēc kārtas plusus no vārtsarga perspektīvas skaitīja Irbe.

"Otrā spēle ir abām komandām. Viss ir atkarīgs no rakstura. Jābūt gana gudram, lai sagatavotos spēlei un būtu svaigs. Gulēšana, ēšana, riteņa pagriešana, staipīšanās. Katram jāpazīst savs ķermenis, lai spētu to sagatavot vistuvāk 100%. Tā atšķirība starp perfektu spēli un ļoti labu – to pat es nevaru ieraudzīt un noteikt. Pēc savas pieredzes varu pateikt – ja man bija kilograms par daudz, tad man bija milzu jauda, bet drusku pietrūkst asuma, ja man bija kilograms par maz, tad man bija ļoti labs asums, bet vairs nebija tās jaudas."

Vakar Kazahstāna bullīšos ar 4:3 pieveica Slovākiju, un par galveno varoni kļuva Andrejs Šutovs, kurš atvairīja 48 no 51 metiena. 25 gadus vecais Šutovs sācis četras no piecām spēlēm un atvairījis 90,2% metienu.

"Viņiem ir interesants vārtsargs, ārkārtīgi neparasts. Neatceros, ka būtu redzējis tik brīvu vārtsargu. Varbūt 1983., 1984. gadā, kad redzēju vienu poļu vārtsargu. Tas poļu vārtsargs spēles laikā vairāk skatījās apkārt uz vienu sievieti, nevis uz spēli. No savas jaunības, bērnības to atceros, jo vārtsargus ļoti vēroju. Atceros, kā kurš strādāju. Un redzēju, ka tam džekam interesēja, kas notiks pēc spēles," smējās Irbe.

"Viņš gluži neskatās tribīnēs, bet viņš muzikālās pauzes laikā uzdejo, kad ripu vajag piespiest, tad viņš gandrīz dabū atpakaļ. No viņa var sagaidīt visu. Ļoti talantīgs puisis, bet viņam ir jāsavācas. Kad viņš ir savācies, tad viņš var rādīt brīnumus," secināja Latvijas izlases vārtsargu treneris.

Kazahstāna ir pasaules čempionāta jaunākā komanda. Ja pērn sastāvā bija 11 hokejisti ar citu valstu pasēm, tad šoreiz nav neviena. Tas nav traucējis kazahiem bullīšos pieveikt ne tikai Slovākiju, bet arī Norvēģiju.

"Viņi ir citādi nekā iepriekš redzētās Kazahstānas komandas – bez leģionāriem. Man liekas, ka viņiem tāpēc ir spēcīgāks kolektīvs. To var just gan no viņu puses, gan no nelielā, bet kolorītā līdzjutēju pulciņa. Komanda ir pārliecināta. Viņiem nav, ko zaudēt, bet viņi var iegūt lielāku respektu. Vienkārša spēle nav gaidāma," brīdināja Irbe.

"Kazahu komanda zina savas stiprās puses. Viņu vairākums un pretuzbrukumi ir ļoti bīstami, viņi spēlē gana organizēti. Būs sīva spēle, nebūs vienkārši, atkal tiks pārbaudīts mūsu raksturs," pauda Irbe.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  +3 [+] [-]

, 2023-05-20 11:00, pirms gada
Perfekta Irbes analīze. Ne ko pielikt, ne ko atņemt.

     [+] [-]

, 2023-05-20 11:26, pirms gada
Irbe īsts kaptenis acīmredzamais . To ko citi redz gadiem, mēnešiem, irbe paklausās un tāds, oo jā tas tā ir irbem jātaisa savs standups.

  +1 [+] [-]

, 2023-05-20 12:47, pirms gada
Beidzot Irbe briest LHF

  +1 [+] [-]

, 2023-05-20 12:53, pirms gada
Irbem jākļūst par strīmeri!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-20 13:11, pirms gada
Irbem twitch kanāls jau ir?

  -1 [+] [-]

, 2023-05-20 13:44, pirms gada
backtofire rakstīja: Irbe īsts kaptenis acīmredzamais . To ko citi redz gadiem, mēnešiem, irbe paklausās un tāds, oo jā tas tā ir irbem jātaisa savs standups.
Paņem salvetītes un noslauki to brūnumiņu no mutītes!

     [+] [-]

, 2023-05-20 14:13, pirms gada
Savukārt mums ir ārkārtīgi neparasti uzbrucēji. Kurš kuru?

     [+] [-]

, 2023-05-20 16:22, pirms gada
Ir arī neparasts treneris...
Kurā rindā sēž Znachox?

     [+] [-]

, 2023-05-21 00:22, pirms gada
henrijz rakstīja: Paņem salvetītes un noslauki to brūnumiņu no mutītes!
Atkal Tu, ko jauc, kad spogulī skaties. Turpini skatīties spogulī un slauki, ko nu tur Tev vajag, brūnumu vai dzeltenumu vai kārtējo reizi balto. Veiksmi Tev.