Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Vācijas izlases galvenais treneris pamet amatu, lai dotos strādāt uz Šveici

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vācijas izlases galvenais treneris pamet amatu, lai dotos strādāt uz Šveici
Toni Sederholms Foto: ActionPictures/Scanpix

Bez galvenā trenera palikusi Vācijas hokeja izlase. Toni Sederholms izvēlējies lauzt līgumu, lai pievienotos Šveices klubam "SC Bern".

Soms Toni Sederholms, kurš hokejista karjeru noslēdza Vācijas klubā Minhenes "Red Bull", par Vācijas izlases galveno treneri kļuva 2019. gadā. Viņš aizstāja Marko Šturmu, kura vadībā valstsvienība gadu iepriekš bija sensacionāli izcīnījusi Phjočhanas olimpisko spēļu sudrabu.

Arī Sederholma vadībā tika sasniegti atzīstami rezultāti, piemēram, 2021. gadā Rīgā vācieši spēlēja pasaules čempionāta pusfinālā. Ar 1:2 tika zaudēts somiem, bet cīņā par bronzu ar 1:6 tika piedzīvots zaudējums pret ASV.

"SC Bern" sporta direktors Endrjū Ebets izteica apmierinātību, ka sarunās par Sederholma piesaistīšanu izdevies panākt atrisinājumu ar Vācijas Hokeja federāciju. Līgums ar jauno galveno treneri parakstīts līdz 2024. gada sezonas beigām jeb uz pusotru gadu.

Berne 14 komandu konkurencē atrodas sestajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.scb.ch/news/news/artike...