Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmo pretinieci PČ2023 Kanādu trenēs ''Coyotes'' stūrmanis Turiņī

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas pirmo pretinieci PČ2023 Kanādu trenēs ''Coyotes'' stūrmanis Turiņī
Andrē Turiņī. Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase paziņojusi, ka to 2023. gada pasaules čempionātā trenēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Arizonas ''Coyotes'' galvenais treneris Andrē Turiņī. Gatavošanos turnīram kanādieši sāks 5. maijā Ungārijā.

Kanādas hokeja izlasi 2023. gada pasaules čempionātā, kas no 12. līdz 28. maijam notiks Somijas pilsētā Tamperē un Latvijas galvaspilsētā Rīgā, trenēs Arīzonas ''Coyotes'' speciālists Andrē Turiņī. Viņš Kanādas hokeja izlases treneru štābā bija arī pagājušā gada čempionātā, asistējot Klodam Žiljēnam. Pirms gada kanādieši aizspēlējās līdz finālam, pagarinājumā zaudējot Somijai, bet pēdējo titulu tā izcīnīja Rīgā pirms diviem gadiem.

Arizonas ''Coyotes'' Turiņī kā galvenais treneris strādā pēdējās divas sezonas. Savas trenera karjeras laikā viņš strādājis kā asistents arī tādās vienībās kā Otavas ''Senators'' un Kolorādo ''Avalanche''. 2022./2023. gada sezonā ''Coyotes'' bija viena no vājākajām NHL komandām, Rietumu konferencē ar 70 punktiem izcīnot 13. vietu.

Otavas ''Senators'' treneris Dīdžejs Smits, Detroitas ''Red Wings'' asistents Alekss Tangvē un Kanādas sieviešu izlases treneris Trojs Raiens strādās kā Turiņī asistenti. Nedēļu pirms 2023. gada pasaules čempionāta sākuma jeb 5. maijā Kanādas hokeja izlase sāks septiņu dienu treniņnometni Ungārijā.

Kanāda spēlēs B grupā, kuras mači tiks aizvadīti Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Tieši pret mājinieci pagājušā gada finālisti sāks turnīru 12. maijā. Vēl grupā atrodas tādas komandas kā Slovākija, Slovēnija, Čehija, Šveice, Kazahstāna un Norvēģija.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/hocke...