Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Par augstiem sasniegumiem PČ valdība hokejistiem piešķir vairāk nekā pusmiljonu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par augstiem sasniegumiem PČ valdība hokejistiem piešķir vairāk nekā pusmiljonu
Latvijas hokeja izlase ar bronzas medaļām. Foto: IIHF

Otrdien, 2023. gada 1.jūnijā, valdība atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas virzītos priekšlikumus par naudas balvu piešķiršanu dubultā apmērā Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai par izciliem sasniegumiem, izcīnot bronzas medaļas 2023. gada Pasaules čempionātā hokejā.

Lai visaugstākajā izpildvaras līmenī varētu novērtēt Latvijas hokeja un visas Latvijas sporta vēsturē izcilo sniegumu, izcīnot bronzas medaļas, un šī notikuma unikālo nozīmi, valdība šodien atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija rosinājumu naudas balvu piešķirt dubultā apmērā, paredzot arī atbilstošus grozījumus saistošajos Ministru kabineta noteikumos.”

Latvijas hokeja izlasei un Latvijas Hokeja federācijai par izcīnīto trešo vietu 2023. gada Pasaules čempionātā hokejā piešķirti 576 716 eiro. No tiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem, treneriem, sportistu apkalpojošajam personālam, tai skaitā sporta ārstiem piešķirti 220 000 eiro. Latvijas Hokeja federācijai sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai par sportistu izciliem sasniegumiem piešķirti 356 716 eiro.

“Esmu gandarīta, ka arī šādā formā varam vēlreiz pateikties mūsu izcilajai hokeja izlasei par to vienotību un patriotismu, ko viņi ļāva mums izjust, un visvairāk esmu priecīga, ka šī uzvara ļauj piešķirt papildus 250 000 eiro tieši bērnu un jauniešu sporta atbalstam,” atzīst izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

Sadarbības līgumā starp Izglītības un zinātnes ministriju un Latvijas Hokeja federāciju tiks noteikti federācijai piešķirtās naudas balvas izlietošanas mērķi, no tiem 250 000 eiro paredzot novirzīt bērnu un jauniešu hokeja treniņu procesam, savukārt 106 716 eiro - hokeja attīstībai, no kuriem ne mazāk kā puse jāizmanto jauno sportistu sagatavošanai.

Naudas balva piešķirta no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā tiek piešķirtas saskaņā ar Sporta likumu.

Rīkojuma projekts “Par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem sportā” un Ministru kabineta noteikumu grozījumi “Grozījumi Ministru kabineta 2012.gada 3.janvāra noteikumos Nr.26 “Noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru”” šodien, 2023. gada 1.jūnijā, apstiprināti valdībā.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

  -4 [+] [-]

, 2023-06-01 13:21, pirms gada
Un bez sasniegumiem pērtiķbolam šogad valdība piešķīra 2,5 miljonus! Lumpenīši, vai nav skaisti !

     [+] [-]

, 2023-06-01 13:26, pirms gada
Tik dala un dala. Pasmeļ no poda un atkal dala. Ja visi sāks vest bleķus mājās, tad tik būs jautri. Dot protams vajag, bet...

     [+] [-]

, 2023-06-01 14:17, pirms gada
Šī informācija dublējas ar to, ka piešķīra dubultā, vai šī informācija liecina, ka piešķīra jau trešo reizi? Bija info, ka piešķīra 200 štukas, tad to dubultoja, un tagad atkal info par dubultošanu.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-01 15:41, pirms gada
Šis ir nožēlojami nedaudz no ministrijas puses. Ja piešķir pusmiljonu hokejam, tad Apinim vairāk vajadzēja

  -3 [+] [-]

, 2023-06-01 15:54, pirms gada
Bet tad, kad vajadzēja iedot naudu turnīra organizēšanai, tad naudas nevienam nebija. Atkal pierādās, ka visi Kalvīši, Staķi, Smiltēni, Leviti un tamlīdzīgie klauni vēlas tikai gozēties prožektoru gaismās pēc lielām uzvarām, bet, kad kopīgi jāpasmeļ sū.di, lai līdz tai uzvarai tiktu, tad neviens neko nezina. Ļoti atgādina scēnas no filmas "Sapņu komanda 1935". Absolūti nekas nav mainījies.

     [+] [-]

, 2023-06-01 16:09, pirms gada
Smiltēns iedeva 200 miljonus....

  +2 [+] [-]

, 2023-06-01 17:04, pirms gada
yankeezulu rakstīja: Bet tad, kad vajadzēja iedot naudu turnīra organizēšanai, tad naudas nevienam nebija. Atkal pierādās, ka visi Kalvīši, Staķi, Smiltēni, Leviti un tamlīdzīgie klauni vēlas tikai gozēties prožektoru gaismās pēc lielām uzvarām, bet, kad kopīgi jāpasmeļ sū.di, lai līdz tai uzvarai tiktu, tad neviens neko nezina. Ļoti atgādina scēnas no filmas "Sapņu komanda 1935". Absolūti nekas nav mainījies.
Kāds sakars Staķi pieminēt, ja Rīgas dome naudu deva?

Kāds sakars Levitu pieminēt, kas vēl valsts prezidentam bija jādara?

Kas ar Kalvīti, viņš tak ir federācijas prezidents, ne? Ko šams tādu nogrēkojās?

Un tā runā, it kā tā valdība savu personīgo naudu dalītu. Tā "sūdu smelšana" arī būtu par visu mūsu, nevis viņu personīgo naudu.

  -3 [+] [-]

, 2023-06-01 17:12, pirms gada
Izglītības ministrei vajadzētu padomāt par centralizēto eksāmenu jēgu 9.un arī varbūt vidusskolas klasēs, kāpēc tērēt nevajadzīgi naudu tiem labotājiem jo izlabot tūkstošiem sasūtīto darbu labāk kā pats skolotājs nav iespējams. Ja skolotājam neuzticas tad tādam nedrīkst uzticēt mācīt bērnus. Lai eksāmenos ministrijas darbinieki braukā pa skolām un pārbauda to norisi. Uzskatu, ja skolotāji streiko un tikai bļaustās ka vajag naudu algām un citur-labāk būtu bļaut kur ir nauda ko var paņemt un tie no izglītības kas ziedoti nevajadzīgajiem centralizētajiem eksāmeniem. Nezinu cik tūkstoši tie ir. Arī 10% pareizo atbilžu ir nokārtots eksāmens ir murgs. Par 10% pienākas 1 balle...

     [+] [-]

, 2023-06-01 20:32, pirms gada
uldis2014 rakstīja: Izglītības ministrei vajadzētu padomāt par centralizēto eksāmenu jēgu 9.un arī varbūt vidusskolas klasēs, kāpēc tērēt nevajadzīgi naudu tiem labotājiem jo izlabot tūkstošiem sasūtīto darbu labāk kā pats skolotājs nav iespējams. Ja skolotājam neuzticas tad tādam nedrīkst uzticēt mācīt bērnus. Lai eksāmenos ministrijas darbinieki braukā pa skolām un pārbauda to norisi. Uzskatu, ja skolotāji streiko un tikai bļaustās ka vajag naudu algām un citur-labāk būtu bļaut kur ir nauda ko var paņemt un tie no izglītības kas ziedoti nevajadzīgajiem centralizētajiem eksāmeniem. Nezinu cik tūkstoši tie ir. Arī 10% pareizo atbilžu ir nokārtots eksāmens ir murgs. Par 10% pienākas 1 balle...
Neesi sajaucis portālus??? Delfiem ir cita adrese

     [+] [-]

, 2023-06-01 20:33, pirms gada
Real Rebel rakstīja: Šis ir nožēlojami nedaudz no ministrijas puses. Ja piešķir pusmiljonu hokejam, tad Apinim vairāk vajadzēja
jo??? (visu cieņu Apinim, bet nožēlojami ir no Tavas puses ko tādu gvelzt)

  +2 [+] [-]

, 2023-06-01 20:39, pirms gada
Smiltēns ar dabūj kaut biški ? Bija jau pelnījis ļoti dabūt pa d.....u !

     [+] [-]

, 2023-06-01 22:43, pirms gada
Smiltēns uztaisīja valstī brīvdienu, kas izmaksāja 200 miljoni, tas ir 200 miljoni robs😟. ... Pārējais tādi graši vien liekas.....kad no Smiltēna kāds kautko prasīs.....