Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Epidemiologs: "Skatītāji tribīnēs pasaules čempionātā hokejā būtu brīnums"

Epidemiologs: "Skatītāji tribīnēs pasaules čempionātā hokejā būtu brīnums"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Ir ļoti niecīga varbūtība, ka, ņemot vērā šī brīža Covid-19 jauno gadījumu atklāšanas tendences, Rīgā gaidāmais pasaules čempionāts varētu norisināties ar skatītāju klātbūtni, portālam Sportacentrs.com atzīst Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Latvijas galvaspilsēta Rīga šobrīd veic aktīvus sagatavošanās darbus šī gada pasaules čempionātam hokejā, kur visas 16 izlases dzīvos burbulī. Rīkotāji vēl līdz pēdējam cer, ka vismaz kaut daļēji arēnās varēs ielaist arī skatītājus, taču Briģis nelolo ilūzijas.

“Situācija šobrīd izskatās ļoti slikti. Pēdējās četras piecas dienas, izņemot brīvdienas, nāk klāt ievērojams jaunu saslimšanas gadījumu skaits. Tas nozīmē, ka ne tikai jautājums par tribīnēm, bet mums ļoti draud tā saucamais D+ plāns – cilvēki nevarēs iziet no mājām, kur nu vēl apmeklēt pasaules čempionātu hokejā,” Briģis atgādina par konceptu, kurā personām būs pienākums uzturēties savā dzīvesvietā vienas mājsaimniecības ietvaros, bet no tās varēs iziet tikai pamatotas nepieciešamības gadījumos. Tas ir tā saucamais lokdauns. “Tas, kāpēc saslimstība pēdējās dienās atkal kāpj, ir Lieldienu un labo laikapstākļu efekts.”

Briģis uzsver, ka ir ļoti grūti prognozēt, vai līdz maijam, kad gaidāms pasaules čempionāts hokejā, situācija uzlabosies. “Spriežot pēc vakcinēšanās tempa Latvijā, nevajadzētu cerēt, ka no tā būs liels ieguvums. Par vakcinēšanās efektu varam runāt varbūt tikai uz vasaras otro pusi.”

Epidemiologs neslēpj, ka šobrīd būtu naivi cerēt, ka pasaules čempionātu klātienē varētu apmeklēt skatītāji. “Ņemot vērā, kas ar saslimstību notiek pēdējās dienās, cerība uz skatītājiem tribīnēs ir maz ticama, manuprāt. Tas drīzāk būtu brīnums. Saslimstībai tādā gadījumā ir ļoti strauji jāsamazinās, taču nav nekāda pamata domāt, ka tas tā varētu notikt.”

Zīmīgi, ka vēl nesen Eiropas čempionāta futbolā rīkotājpilsētas paziņoja par gatavību turnīru aizvadīt ar skatītāju klātbūtni, turklāt Budapešta apmeklētājiem arēnu pat varētu vērt pilnā apjomā. Kopumā sporta pasākumu pieredze atšķiras, un daudzi turnīri mūsdienās notiek burbulī.

1 2 3 4 5 173 komentāri

     [+] [-]

, 2021-04-15 15:08, pirms 3 gadiem
Aizveries..skatītajiem būt

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 15:27, pirms 3 gadiem
Saaukstēšanās gadījumā tests uzrāda covid..tāds tas labo laiku apstākļu efekts..turpinat tik čakarēt..

  -1 [+] [-]

, 2021-04-15 15:43, pirms 3 gadiem
Briģi tu pats es brînums un vél ticis pfofesora godã!
Ievérojot visus drośîbas pasãkumus, Iespéjams arî samazinot skatîtãju skaitu, pie paśrezéjiem saslimstîbas rãdîtãjiem, nav objektîva pamatojuma, sarïkot turnïru pilnïbã bez skatîtãjiem.

     [+] [-]

, 2021-04-15 15:53, pirms 3 gadiem
Sūdīgi, ka skatītāju nebūs, bet nu pie tā paši vien esam vainīgi. Precīzāk, tie, kas noliedz kovidu vai neievēro jau esošos noteikumus, staigā un čupojas pa visādām nelegālām ballītēm, bizo apkārt pa ārzemēm bez lielas vajadzības, un ved tikai to zarazu vēl iekšā, it kā jau savējās nepietiktu. Plus vēl histērija medijos ap vakcinēšanos, ko lielā mērā inspirē tautas ienaidnieki antivakseri, kādēļ cilvēki nesteidz vai pat atsakās potēties... In esam tur, kur mēs esam, dziļā pakaļā. Tā ir, kad bailes no realitātes pārtop tās noliegšanā. Ja iebāzīsi galvu smiltīs, drošums neuzlabosies - kad tas plēsoņa nāks, sagrābs aiz pakaļas un tāpat aprīs, redzi tu viņu vai ne.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 16:07, pirms 3 gadiem
par to saslimstības kāpšanu varētu beigt dzīt sviestu - saslimstība nevis kāpj, bet stagnē jau nedēļas 3 - darbdienās lēkā no virs 700, 2-3 dienas ap 600 un vienā parasti ap 500. Te mierīgi to var redzēt grafiski kā ir mainījies pēdējās nedēļas: https://www.tvnet.lv/7225365/korona... tam vidējam 14 dienu rādītājam visu laiku vajadzēja būt ap 370, bet nogāzās lejā uz 330 tāpēc ka bija Lieldienas, kad bija 2 papildus brīvdienas, kad taisīja nevis 18 K testus dienā bet ap 4 K. līdz ar ko arī atrasto inficēto bija nevis ierastie 600 vai 700 bet 200 vai 300. bet pagājušo nedēļu toties varēja celt paniku par to ka pieaug strauji skaits slimnīcās (loģiski, jo no slimnīcām izraksta stipri mazāk brīvdienās), tagad tad var celt paniku ka strauji pieaug saslimušo skaits...

  -2 [+] [-]

, 2021-04-15 16:15, pirms 3 gadiem
kaut kā pajāt būs vai nebūs!
Slēpts komentārs: anetho

  +4 [+] [-]

, 2021-04-15 16:42, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Sūdīgi, ka skatītāju nebūs, bet nu pie tā paši vien esam vainīgi. Precīzāk, tie, kas noliedz kovidu vai neievēro jau esošos noteikumus, staigā un čupojas pa visādām nelegālām ballītēm, bizo apkārt pa ārzemēm bez lielas vajadzības, un ved tikai to zarazu vēl iekšā, it kā jau savējās nepietiktu. Plus vēl histērija medijos ap vakcinēšanos, ko lielā mērā inspirē tautas ienaidnieki antivakseri, kādēļ cilvēki nesteidz vai pat atsakās potēties... In esam tur, kur mēs esam, dziļā pakaļā. Tā ir, kad bailes no realitātes pārtop tās noliegšanā. Ja iebāzīsi galvu smiltīs, drošums neuzlabosies - kad tas plēsoņa nāks, sagrābs aiz pakaļas un tāpat aprīs, redzi tu viņu vai ne.
Liecies mierā. Sen jau teicu, ka ir jādzīvo tālāk. Nu nevari tu mūžīgi sēdēt mājās un baidīties no covida, tas ir vienkārši nereāli. Viņš apkārt būs visu laiku.
Kopš covidu dabuja mana māte, es beidzot sāku saprast, kapēc tik daudzi nokļūst slimnīcā. Tas ir ne jau dēļ vīrusa, bet gan tāpēc ka, ja cilvēkam šis tests ir pozitīvs, viņam nav nekādu disgnostikas iespēju. Ja ir respiratorie simptomi, tad tos viņš arī akli ārstē. Nav ne iespējams rentgens, ne arī ģimenes ārsts, jo vienkārši nedrīkst iziet no mājas, un tāpēc šī slimība tiek ielaista. Manuprāt, tas ir liels faktors.
Un NMP profilaktiski nebrauc nevienu skatīt.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-15 16:55, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Tev jau, kā mūžīgās Koronkas Funim, protams, ka pajāt, savukārt, man, kā aktīvajam uzņēmējam, ir vajadzīgs dvižņaks pa dzīvi VISUR, kur es atrodos, VOT! Neesmu nekāds penzis +- 40 gados, kā viens otrs, kurš var atļauties 24/7 spirtcentrot un terviseksot ar Eestu švāgieriem uz valsts rēķina
Tu tak bomzis. tāpat nebrauktu un nepirktu biļetes, ja pat būtu atļauti skatītāji tava čurbaniskā brēka ir pilnīgi lieka!

  -3 [+] [-]

, 2021-04-15 16:55, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Sūdīgi, ka skatītāju nebūs, bet nu pie tā paši vien esam vainīgi. Precīzāk, tie, kas noliedz kovidu vai neievēro jau esošos noteikumus, staigā un čupojas pa visādām nelegālām ballītēm, bizo apkārt pa ārzemēm bez lielas vajadzības, un ved tikai to zarazu vēl iekšā, it kā jau savējās nepietiktu. Plus vēl histērija medijos ap vakcinēšanos, ko lielā mērā inspirē tautas ienaidnieki antivakseri, kādēļ cilvēki nesteidz vai pat atsakās potēties... In esam tur, kur mēs esam, dziļā pakaļā. Tā ir, kad bailes no realitātes pārtop tās noliegšanā. Ja iebāzīsi galvu smiltīs, drošums neuzlabosies - kad tas plēsoņa nāks, sagrābs aiz pakaļas un tāpat aprīs, redzi tu viņu vai ne.
Zarazas kā tādas nekādas nav, tas ir iezombēts mīts, ar mērķi to zarazu radīt cilvēku galvās! Es labi zinu, par ko runāju, par cik jau otro gadu faktiski atrodos šīs te "zarazas" pašā epicentrā Gribu to noķert, speciāli neievēroju NEKĀDUS uzspiestos ierobežojumus, bet, viņa, maita tāda, proti, zaraza, kā nelīp man klāt, tā nelīp, es gandrīz vai depresņākā, kāpēc tā, par ko man tāds lāsts? Ja jau viņa patiešām būtu, tad sen jau realitātē radītos Bansa gadu iepriekš aprakstītā apokapilpses ainava, ar ļīķu kaudzem Rīgas ielās, kurus nežēlīgi spārda Hokeja Fuņi, inākdami ārā no Arēnas un kliegdami, PO BARABNU, jo mūsējie tak uzvarēja! Laba Ainava, starp citu, Bansam sanāca Dēļ tā vien ir vērts šo Sauli apmeklēt lai ko tādu reāli kādreiz piedzīvotu

  +7 [+] [-]

, 2021-04-15 16:59, pirms 3 gadiem
Ja klausītos tikai epidemologus, tad vispār nekad nebūtu vēlams iziet ārā no mājas.. visapkārt pilns ar visādām baktērijām un vīrusiem. Pamazām jāsāk arī normāli dzīvot, citādi nevar, jo no ne tikai vīruss skādē, bet arī n-tie ierobežojumi ilgtermiņā - jāskatās kopbilde.
Un labi, ka raksta autors pieminēja to, ka prakse dažādās valstīs atšķiras, jo no tā patiesībā var daudz ko secināt par visu šo situāciju..
Slēpts komentārs: anetho

  +3 [+] [-]

, 2021-04-15 17:06, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Brauktu gan, tikai mani pat minimālie nosacījumi netiek pildīti
Pats pēdējais minimālais nosacījums no manas puses bija barčiku atvēršana uz PČ laiku Ja arī tas netiek darīts, tad nu točna, kāda hrena pēc man būtu jābrauc un ko es tur darītu? Sēdēt četros mūros es varu arī tepat, plus vēl apstākļi man šeit ir krietni labāki, nekā LV, kur man pat sava interneta un TV vairs nav
es tak saku, bomzis

  +4 [+] [-]

, 2021-04-15 17:23, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Zarazas kā tādas nekādas nav, tas ir iezombēts mīts, ar mērķi to zarazu radīt cilvēku galvās! Es labi zinu, par ko runāju, par cik jau otro gadu faktiski atrodos šīs te "zarazas" pašā epicentrā Gribu to noķert, speciāli neievēroju NEKĀDUS uzspiestos ierobežojumus, bet, viņa, maita tāda, proti, zaraza, kā nelīp man klāt, tā nelīp, es gandrīz vai depresņākā, kāpēc tā, par ko man tāds lāsts? Ja jau viņa patiešām būtu, tad sen jau realitātē radītos Bansa gadu iepriekš aprakstītā apokapilpses ainava, ar ļīķu kaudzem Rīgas ielās, kurus nežēlīgi spārda Hokeja Fuņi, inākdami ārā no Arēnas un kliegdami, PO BARABNU, jo mūsējie tak uzvarēja! Laba Ainava, starp citu, Bansam sanāca Dēļ tā vien ir vērts šo Sauli apmeklēt lai ko tādu reāli kādreiz piedzīvotu
O, redzu, kāds 'inteliģents' atkal izsaka savu viedokli

     [+] [-]

, 2021-04-15 17:50, pirms 3 gadiem
Kāpēc LV nevar rīkoties līdzīgi kā GBR un USA kad atļauj sporta pasākumus apmeklēt vakcinētiem ārstiem, policistiem, glābējiem u.t.t..

  -3 [+] [-]

, 2021-04-15 18:05, pirms 3 gadiem
Tā "slimo" statistika turās tik tapēc , ka veic nereāli daudz testus , kas nav nepieciešams. Ja testētu 100 štukas dienā atklātos 5 štukas kovidnieku ,tad vispār teiktu , ka briest Ž+ variants, ka logus istabā nevarētu atvērt....
Un redzot kāds haoss Latvijā darās ar vakcinēšanas procesu parastie cilvēki diez vai dabūs savu vakcinu šogad un nekādus dižos ierobežojumus neatcels

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 18:06, pirms 3 gadiem
Par tiem skatītājiem , ka viņi nebūs tribīnēs bija jau skaidrs Martā😅

  +3 [+] [-]

, 2021-04-15 18:14, pirms 3 gadiem
Klausoties epidemiologus vispār dzīvot nav vērts, jo vienmēr atradīsies kāds vīrus, kurš kādu nogalinās.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-15 18:28, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Brauktu gan, tikai mani pat minimālie nosacījumi netiek pildīti
Pats pēdējais minimālais nosacījums no manas puses bija barčiku atvēršana uz PČ laiku Ja arī tas netiek darīts, tad nu točna, kāda hrena pēc man būtu jābrauc un ko es tur darītu? Sēdēt četros mūros es varu arī tepat, plus vēl apstākļi man šeit ir krietni labāki, nekā LV, kur man pat sava interneta un TV vairs nav
Kaut kā sākumā dziedaji citu dziesmu. Ka tev jau gatavi papīri, ka esi potēts, testēts utt un ka uz Latviju pavasarī mauksi vienalga būs kovids vai nebūs. A tagad jau "pēdējās prasības".

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 18:30, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Tā "slimo" statistika turās tik tapēc , ka veic nereāli daudz testus , kas nav nepieciešams. Ja testētu 100 štukas dienā atklātos 5 štukas kovidnieku ,tad vispār teiktu , ka briest Ž+ variants, ka logus istabā nevarētu atvērt....
Un redzot kāds haoss Latvijā darās ar vakcinēšanas procesu parastie cilvēki diez vai dabūs savu vakcinu šogad un nekādus dižos ierobežojumus neatcels
Jebkuru statistiku skatās procentuāli. Ja uz 100k testiem atrastu 5k slimo, tas pat būtu nosacīti labāk, kā ir šobrīd. Jo tie ir 5%. Šobrīd statistika ar slimajiem pārsvarā ir 6-8% robežās.
Slēpts komentārs: Johnycat

  -1 [+] [-]

, 2021-04-15 18:40, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Jebkuru statistiku skatās procentuāli. Ja uz 100k testiem atrastu 5k slimo, tas pat būtu nosacīti labāk, kā ir šobrīd. Jo tie ir 5%. Šobrīd statistika ar slimajiem pārsvarā ir 6-8% robežās.
Nu musējiem tīri vienalga ir , ka atklāto procents vidēji tagad ir 5% apmēram, jo kladzina , ka viss ir slikti un Dumpis ar Pavļutu saka vajag pastiprināt ierobežojumus

     [+] [-]

, 2021-04-15 18:58, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Brauktu gan, tikai mani pat minimālie nosacījumi netiek pildīti
Pats pēdējais minimālais nosacījums no manas puses bija barčiku atvēršana uz PČ laiku Ja arī tas netiek darīts, tad nu točna, kāda hrena pēc man būtu jābrauc un ko es tur darītu? Sēdēt četros mūros es varu arī tepat, plus vēl apstākļi man šeit ir krietni labāki, nekā LV, kur man pat sava interneta un TV vairs nav
Terases būs vaļā

  +2 [+] [-]

, 2021-04-15 19:00, pirms 3 gadiem
luck7 rakstīja: Nu musējiem tīri vienalga ir , ka atklāto procents vidēji tagad ir 5% apmēram, jo kladzina , ka viss ir slikti un Dumpis ar Pavļutu saka vajag pastiprināt ierobežojumus
cik iemetu aci, statistika virs nekontrolējamā 4% ir dienās kad maz testēto, kā 20štukas, tā ap3%

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 19:48, pirms 3 gadiem
Paldies auniem, kuri neievēro nekādus ierobežojumus, galvenais viņu dzīvē lietot alkoholu un apskauties.

     [+] [-]

, 2021-04-15 21:00, pirms 3 gadiem
KovidIDIOTI!!!!!

  -1 [+] [-]

, 2021-04-15 21:18, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā visas publiski izklāstītās vīrusa pārneses iespējas no epidemiologu puses, tad īsti pamatojumu nesaredzu ierobežojumiem aizvadīt sporta notikumus bez skatītājiem. Neiet runa par 100% un pat 50% brīvo sēdvietu aizpildīšanu, bet aizpildi ~25-30% robežās, kas Arēnā Rīga ļautu ielaist līdz 3 tk, problēmu nesaskatu pie pareizas sēdvietu aizpildīšanas procedūras, ierobežojot lielāku par 2-3 cilvēkiem blakus sēdēšanu, atzīmējot aizņemamās vietas, un bez nekādiem "tirdziņiem" foajē. Pagājušajā gadā, apmeklējot publiskus sporta pasākumus ar ierobežojumiem, nesastapos ar problēmu ievērot 2m distanci tribīnēs, kas gan bija āra pasākumiem un svaigā gaisā it īpaši tā pārnese, ievērojot distanci tribīnēs, ir minimāla. Tagad teiktu, ka veselības speciālistiem ir vieglāk no bailēm ieslēgties 4 sienās nekā meklēt to vidusceļu starp risku saslimt un maksimāli iespējamo publiskās dzīves sasaisti ar pandēmiju.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 21:26, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Zarazas kā tādas nekādas nav, tas ir iezombēts mīts, ar mērķi to zarazu radīt cilvēku galvās! Es labi zinu, par ko runāju, par cik jau otro gadu faktiski atrodos šīs te "zarazas" pašā epicentrā Gribu to noķert, speciāli neievēroju NEKĀDUS uzspiestos ierobežojumus, bet, viņa, maita tāda, proti, zaraza, kā nelīp man klāt, tā nelīp, es gandrīz vai depresņākā, kāpēc tā, par ko man tāds lāsts? Ja jau viņa patiešām būtu, tad sen jau realitātē radītos Bansa gadu iepriekš aprakstītā apokapilpses ainava, ar ļīķu kaudzem Rīgas ielās, kurus nežēlīgi spārda Hokeja Fuņi, inākdami ārā no Arēnas un kliegdami, PO BARABNU, jo mūsējie tak uzvarēja! Laba Ainava, starp citu, Bansam sanāca Dēļ tā vien ir vērts šo Sauli apmeklēt lai ko tādu reāli kādreiz piedzīvotu
Tavs viedoklis sakrīt, ar Tanzānijas prezidenta Džona Magufuli izteikumiem. Viņš bija tik pat "gudrs". Vairs viņš stulbības nemuld.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-15 21:32, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Zarazas kā tādas nekādas nav, tas ir iezombēts mīts, ar mērķi to zarazu radīt cilvēku galvās! Es labi zinu, par ko runāju, par cik jau otro gadu faktiski atrodos šīs te "zarazas" pašā epicentrā Gribu to noķert, speciāli neievēroju NEKĀDUS uzspiestos ierobežojumus, bet, viņa, maita tāda, proti, zaraza, kā nelīp man klāt, tā nelīp, es gandrīz vai depresņākā, kāpēc tā, par ko man tāds lāsts? Ja jau viņa patiešām būtu, tad sen jau realitātē radītos Bansa gadu iepriekš aprakstītā apokapilpses ainava, ar ļīķu kaudzem Rīgas ielās, kurus nežēlīgi spārda Hokeja Fuņi, inākdami ārā no Arēnas un kliegdami, PO BARABNU, jo mūsējie tak uzvarēja! Laba Ainava, starp citu, Bansam sanāca Dēļ tā vien ir vērts šo Sauli apmeklēt lai ko tādu reāli kādreiz piedzīvotu
Labi pateici. Tagad ES valdības strādā pie tās zaļās pases izveides, kura došot brīvību pārvietoties. Un zaļo pasi dabūšot čipotie + tie kuriem šī zaraza jau izslimota. Nu kopš februāra man nostāja tāda, ka labāk noķeru to zarazu nekā kaut kādu jopano astras zenēku laižu vēnās. Nelīp maita arī man biju pat vienā tusofkā kurā vēlāk atklājās, bija 2 covid pozitīvie... tas bija pirms pusotra mēneša, spiedu roku ar viņiem, likās, ka točna jābūt, jo +3h bijām vienā kvarķirā bez da jebkādiem uzpurņiem... Satirsu ģimenes dokam, ka man simptomi, lai tieku uz bezmaksas testu.. Un negatīvs vasaras beigās man ceļojumu plāni visādi, čipoties negribu bet zaļā pase nepieciešama. Ko darīt?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-15 22:01, pirms 3 gadiem
denebs rakstīja: Sūdīgi, ka skatītāju nebūs, bet nu pie tā paši vien esam vainīgi. Precīzāk, tie, kas noliedz kovidu vai neievēro jau esošos noteikumus, staigā un čupojas pa visādām nelegālām ballītēm, bizo apkārt pa ārzemēm bez lielas vajadzības, un ved tikai to zarazu vēl iekšā, it kā jau savējās nepietiktu.
Tā ir, šobrīd situācija ir diezgan paradoksāla - kovid noliedzēji paši provocē to, ka līdz ierobežojumu atcelšanai diezgan tālu. Tieši tur, kur ierobežojumi bijuši visstingrākie un alternatīvo viedokļu paudēji mīklaini pazūd, ar situāciju ir tikuši galā vislabāk un var dzīvot ierasto dzīves ritmu.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-15 22:09, pirms 3 gadiem
Kāpēc nevar atļaut skatītājus vismaz kkādu % no ietilpības ar nosacījumu, piemēram, ka ir vakcinējies vai uzrāda negatīvu testu pēdējo 72h pirms apmeklējuma...nav saprotams.

  +4 [+] [-]

, 2021-04-15 22:43, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Labi pateici. Tagad ES valdības strādā pie tās zaļās pases izveides, kura došot brīvību pārvietoties. Un zaļo pasi dabūšot čipotie + tie kuriem šī zaraza jau izslimota. Nu kopš februāra man nostāja tāda, ka labāk noķeru to zarazu nekā kaut kādu jopano astras zenēku laižu vēnās. Nelīp maita arī man biju pat vienā tusofkā kurā vēlāk atklājās, bija 2 covid pozitīvie... tas bija pirms pusotra mēneša, spiedu roku ar viņiem, likās, ka točna jābūt, jo +3h bijām vienā kvarķirā bez da jebkādiem uzpurņiem... Satirsu ģimenes dokam, ka man simptomi, lai tieku uz bezmaksas testu.. Un negatīvs vasaras beigās man ceļojumu plāni visādi, čipoties negribu bet zaļā pase nepieciešama. Ko darīt?
es ar pozitīvo mašīnā braucu, roku devu un? kas teicis par 100% lipīgumu? ārstam nedirsu, tāpat 10 dienā uz haļavu testu var taisīt.
nez kāpēc tik varonīgi bija kaut kas jāsatirš

     [+] [-]

, 2021-04-15 22:51, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Labi pateici. Tagad ES valdības strādā pie tās zaļās pases izveides, kura došot brīvību pārvietoties. Un zaļo pasi dabūšot čipotie + tie kuriem šī zaraza jau izslimota. Nu kopš februāra man nostāja tāda, ka labāk noķeru to zarazu nekā kaut kādu jopano astras zenēku laižu vēnās. Nelīp maita arī man biju pat vienā tusofkā kurā vēlāk atklājās, bija 2 covid pozitīvie... tas bija pirms pusotra mēneša, spiedu roku ar viņiem, likās, ka točna jābūt, jo +3h bijām vienā kvarķirā bez da jebkādiem uzpurņiem... Satirsu ģimenes dokam, ka man simptomi, lai tieku uz bezmaksas testu.. Un negatīvs vasaras beigās man ceļojumu plāni visādi, čipoties negribu bet zaļā pase nepieciešama. Ko darīt?
Ja tu domā, ka vakcīnu taisa, lai čipotu tu neesi sevišķi gudrs... Tev čipi ir uz galda, kabatā, virtuvē, mašīnā... Nav nekādas vajadzības taisīt, kā daži saka viltus pandēmiju, lai sačipotu - lieki izdevumi un peļņa no tām pašām vakcīnām mazāka, turklāt parādi man mikročipu, kuru var "iešpricēt". Visu informāciju, ko vajag valdībām, lielajām kompānijām parādi caur modernajām tehnoloģijām. Jo vairāk tās lieto, jo vairāk par tevi uzzina. Ne velti ir tādas lietas, kā pielāgotās reklāmas. Un runa nav tikai par telefonu vai datoru. Ir taču arī GPS, kas parāda, kur un kā tu braukalē. Bet nē te daži muld par "čipošanu"

  +2 [+] [-]

, 2021-04-15 22:54, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: es ar pozitīvo mašīnā braucu, roku devu un? kas teicis par 100% lipīgumu? ārstam nedirsu, tāpat 10 dienā uz haļavu testu var taisīt.
nez kāpēc tik varonīgi bija kaut kas jāsatirš
Nevar tak iepalikt no sava elka. Jāstāsta arī savi "varoņstāsti"

  -2 [+] [-]

, 2021-04-15 22:56, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja tu domā, ka vakcīnu taisa, lai čipotu tu neesi sevišķi gudrs... Tev čipi ir uz galda, kabatā, virtuvē, mašīnā... Nav nekādas vajadzības taisīt, kā daži saka viltus pandēmiju, lai sačipotu - lieki izdevumi un peļņa no tām pašām vakcīnām mazāka, turklāt parādi man mikročipu, kuru var "iešpricēt". Visu informāciju, ko vajag valdībām, lielajām kompānijām parādi caur modernajām tehnoloģijām. Jo vairāk tās lieto, jo vairāk par tevi uzzina. Ne velti ir tādas lietas, kā pielāgotās reklāmas. Un runa nav tikai par telefonu vai datoru. Ir taču arī GPS, kas parāda, kur un kā tu braukalē. Bet nē te daži muld par "čipošanu"
Tas jēdziens ''čipošana'', no manas puses ir ar humoru, tiešām domā es ticu tiem memorywater 5g bila geitsa murgiem??
Mana versija ir tāda, šīs te absurdās čipu-5g versijas varētu būt izplatītas apzināti, lai varētu apsmiet cilvēkus, kuri patiesu iemeslu dēļ uz vakcīnām skatās skeptiski. Ka ķipa jūs tie memorywaterieši, lai gan astras zenēkai blakusefekti ir un ne velti Dānija pilnībā apturējusi čipošanu ar astru
1 2 3 4 5 173 komentāri