Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Špikeris Kalvītim: vai skatītājus ielaidīs citos lielos čempionātos?

Špikeris Kalvītim: vai skatītājus ielaidīs citos lielos čempionātos?
Latvijas izlases hokejisti. Foto: LHF

Tuvākajos mēnešos gaidāmajām lielā sporta sacensībām nav vienotas rīkošanas vadlīnijas. Katrs vadās pēc starptautisko organizāciju normām, situācijas konkrētajā valstī vai pasaulē. Šobrīd vēl nav skaidrs, kā maijā Latvijā izskatīsies pasaules čempionāts hokejā un vai tas notiks aiz slēgtām durvīm, tāpēc Sportacentrs.com aptaujāja dažādu sacensību rīkotājus ārzemēs, lai noskaidrotu, kādi ir viņu plāni notikumiem, kas gaidāmi tuvāko mēnešu laikā.

Pasaules čempionāts hokejā Rīgā notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam. Vēl nav skaidrības, kāds turnīra laikā būs sanitārais protokols. "Negribētu teikt un nedomāju, ka skatītāji tribīnēs ir utopija. Viss ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī. Hokejs bez skatītājiem ir traks pasākums, domāju, ka pretēji domājošo nav," šonedēļ mūsu portālam klāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Bet kā rīkojas citi sacensību rīkotāji?

Pasaules U-18 čempionāts hokejā 26. aprīlis – 6. maijs, ASV, Teksasā
Šajā elites divīzijas turnīrā piedalīsies arī Latvijas jaunie hokejisti. Covid-19 pandēmijas dēļ Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagājušā gada novembrī atcēla visus zemāko divīziju turnīrus, bet elitei tika dota zaļā gaisma. Šobrīd neskaidrība ir ne tikai par Rīgā gaidāmā pasaules čempionāta rīkošanas praktisko pusi, bet arī par U-18 turnīru ASV. "Joprojām strādājam pie drošības protokola. Šobrīd vairāk konkrētas informācijas mums nemaz nav, jo vēl esam procesā," neskaidrība joprojām ir arī "USA Hockey" un organizācijas komunikācijas daļas vadītājam Deivam Fišeram, kurš piebilst, ka ļoti gaida arī pieaugušo čempionātu Rīgā.

Čehijas Ekstralīga hokejā
Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Čehijā, šajā valstī augstākās hokeja līgas mačos skatītājiem ieeja ir liegta. Straujiem soļiem gan tuvojas izslēgšanas turnīrs, un Sportacentrs.com guva apliecinājumu, ka, visticamāk, būtiskas izmaiņas sanitārajā protokolā netiks veiktas. "Jau šobrīd spēlējam bez skatītājiem. Šaubos, vai kaut kas mainīsies, jo Covid-19 situācija mūsu valstī neuzlabojas, drīzāk pat pasliktinās. Līdz ar to ir diezgan maz ticams, ka skatītājiem šosezon ļausim ierasties arēnās," pauž portāla Hokej.cz redaktors Mareks Hedbāvnī. "Mēs drīzāk esam priecīgi, ka hokejs vispār tiek spēlēts!"

Savukārt Čehijas federācijas komunikācijas daļas pārstāvis Zdeneks Zikmunds uzsver, ka Ekstralīgas "play-off" noteikti norisināsies bez skatītājiem. Izņēmums ir tikai tie maksimums 200 cilvēki, kuriem jāpiedalās maču rīkošanā un maksimums 300 klubu partneru, kuriem pirms ierašanās arēnā jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Pasaules čempionāts daiļslidošanā 22.-28. marts, Zviedrijā, Stokholmā
Marta izskaņā norisināsies arī planētas meistarsacīkstes daiļslidošanā, kur vajadzētu startēt arī kādam no mūsējiem. Zviedrijas Daiļslidošanas asociācija līdz šim strādājusi ciešā sadarbībā ar Starptautisko Slidošanas asociāciju (ISU), lai nodrošinātu drošu čempionātu visām iesaistītajām pusēm. Lai minimizētu risku saslimt ar Covid-19, tiks izveidots īpašs burbulis un no visiem iesaistītajiem tiks prasīta regulāra analīžu nodošana, tostarp pirms ierašanās Stokholmā. Pēc šī brīža noteikumiem pasaules čempionātu būs liegts apmeklēt skatītājiem, taču, ja epidemioloģiskā situācija Zviedrijā uzlabosies, iespējama ierobežota cilvēku skaita ielaišana, vismaz šādu cerību mūsu portālam izteic sacensību rīkošanas komisijas vadītāja Ulrika Molina. Jāpiebilst, ka pasaules čempionāts daiļslidošanā ir vienas no prestižākajām ziemas sporta veidu sacensībām, ko skatās vairāki simti miljoni cilvēku visā pasaulē.

Pasaules čempionāts kērlingā vīriešiem 3.-11. aprīlis, Kanādā, Kalgari
Rīkotāji mūsu portālam atklāj, ka joprojām noris darbs pie stingra sanitārā protokola, taču viens gan ir skaidrs – arēnās līdzjutēju nebūs. Kanādieši ņems piemēru no pagājušās sezonas Nacionālā hokeja līgas (NHL) izslēgšanas turnīra un pasaules čempionātu arī aizvadīs burbulī.

Eiropas čempionāts futbolā 11. jūnijs – 11. jūlijs
Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) no pagājušā gada pārcelto Eiropas čempionātu rīkos 12 pilsētās. Šobrīd darbs pie vadlīniju izstrādes, lai nodrošinātu drošu turnīru, vēl notiek, jo rīkotāji apzinās, ka Covid-19 laikā situācija var mainīties ļoti strauji. Termiņš, kad rīkotājvalstīm jāiesniedz plāns, kā stadionos ielaist līdzjutējus, tāpēc pagarināts līdz aprīļa sākumam. Šobrīd UEFA rīkotajās sacensībās skatītājus ielaiž mačos, kur to ļauj konkrētās valsts noteikumi.

Billijas Džīnas Kingas kausa finālturnīrs tenisā (agrāk Federāciju kauss)
Sportacentrs.com sazinājās arī ar šī turnīra organizatoriem, kuri neilgu brīdi pēc tam lēma par sacensību pārcelšanu uz nenoteiktu laiku. Oriģināli tām bija jānotiek 13. – 18. aprīlī Budapeštā. Arī Ungāriju skāris Covid-19 otrais vilnis, tāpēc Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) sacensību norisi aprīlī neuzskata par drošu.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-02 16:32, pirms 3 gadiem
Nekas īsti nav pateikts. Latvijā lēnām griežas uz labo pusi, bet jau tiek māts ar mietu, nākot daudz lipīgākais angļu triperis. 30% tribīņu aizpildi es uztvertu kā brīnumu.

  -1 [+] [-]

, 2021-03-02 16:41, pirms 3 gadiem
Un? raksts",ja to var tā nosaukt,vispār ne par ko...Brīžiem šķiet,ka šie pseido žurnālisti raksta kaut kādus savervelējumus,lai tikai būtu...Jo kaut kas tak ir jāuzskricelē. Īsi un lakoniski,20-30% tribīņu aizpilde,tas nudien būs absolūts brīnums.98% ,visiem zināmu apstākļu dēļ,ka čempionāts notiks bez skatītājiem.Uz šo dienu neredzu absolūti nevienu argumentu,lai laistu hallēs skatītājus.

     [+] [-]

, 2021-03-02 17:07, pirms 3 gadiem
Katrā ziņā šodien tika nolemts, ka mācības līdz gada beigām notiks atālināti, nu ja tagad nolemtu, ka laidīs uz PČ skatītājus, kaut nedaudz ( kas varbūt būtu arī ok ), bet tomēr, izklausītos jocīgi.

     [+] [-]

, 2021-03-02 17:17, pirms 3 gadiem
marciss77 rakstīja: Un? raksts",ja to var tā nosaukt,vispār ne par ko...Brīžiem šķiet,ka šie pseido žurnālisti raksta kaut kādus savervelējumus,lai tikai būtu...Jo kaut kas tak ir jāuzskricelē. Īsi un lakoniski,20-30% tribīņu aizpilde,tas nudien būs absolūts brīnums.98% ,visiem zināmu apstākļu dēļ,ka čempionāts notiks bez skatītājiem.Uz šo dienu neredzu absolūti nevienu argumentu,lai laistu hallēs skatītājus.
Tagadējais virsraksts jau tuvāk raksta būtībai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2021-03-02 17:54, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Nekas īsti nav pateikts. Latvijā lēnām griežas uz labo pusi, bet jau tiek māts ar mietu, nākot daudz lipīgākais angļu triperis. 30% tribīņu aizpildi es uztvertu kā brīnumu.
Tur jau tā lieta, ka "lēnām griežas". Ja atlaidīs grožus kā pērnvasar, vasarā/rudenī atkal būs pipec. Nu, lai kā tas nepatiktu Kalvim un daļai fanu, kam nav TV mājās, bet tā IR utopija. Nebūs nekādu skatītāju.

     [+] [-]

, 2021-03-02 18:04, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Tur jau tā lieta, ka "lēnām griežas". Ja atlaidīs grožus kā pērnvasar, vasarā/rudenī atkal būs pipec. Nu, lai kā tas nepatiktu Kalvim un daļai fanu, kam nav TV mājās, bet tā IR utopija. Nebūs nekādu skatītāju.
Es ar tā domāju. Ja kas, ir ju izstrādāta modulācija gadījumam, ja izplatīsies angļu paveids un esošie ierobežojumi salīdzinoši ir nieks.

     [+] [-]

, 2021-03-02 22:33, pirms 3 gadiem
Nu, ta jau būs jātaisa pirmā bāleliņu hokeja Vudstoka mežā/pļavā!

  +1 [+] [-]

, 2021-03-04 12:23, pirms 3 gadiem
Fakcinētie tribīnes..nevakcinētie stāvvietas..taure..bungas..alus..un svētki var sākties

     [+] [-]

, 2021-03-04 12:57, pirms 3 gadiem
Dēļ visas šīs pandēmijas un to , ka nevarēs būt pilna arēna ar skatītājiem. Man šķiet, ka tiek daļēji izniekota mūsu iespēja rīkot PC. Labāk būtu bijis , ka šogad mūsējie nerīko un tiek pie iespējas nākamajos tuvākajos gados uzrīkot bez skatītāju ierobežojumiem.

     [+] [-]

, 2021-03-17 11:18, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Es ar tā domāju. Ja kas, ir ju izstrādāta modulācija gadījumam, ja izplatīsies angļu paveids un esošie ierobežojumi salīdzinoši ir nieks.
Kas par angļu paveidu? Anglijā baida ar brazīļu paveidu, tur par angļu paveidu neviens neko nav dzirdējis.
Tagad jau modē ugandas paveids, par kuru Ugandā neviens neko nav dzirdējis
Metodika visur viena un tā pati. Atšķirās tikai izpildītāji un viņu māka cilvēkiem piečurāt pilnas ausis