Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Buncis: "Mūsu galvenais izaicinājums ir Olimpiskā Sporta centra pārbūve"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Buncis: "Mūsu galvenais izaicinājums ir Olimpiskā Sporta centra pārbūve"
Edgars Buncis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Piektdien Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) paziņoja Rīgā gaidāmā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā spēļu kalendāru. Turnīra orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis intervijā Latvijas hokeja federācijai (LHF) izstāstīja par niansēm spēļu grafika sastādīšanā.

Kādas bija svarīgākās lietas, kas jāņem vērā sastādot pasaules čempionāta kalendāru?
- Pirmkārt jau pasaules čempionāta kalendārs tiek sastādīts ņemot vērā IIHF valstu izlašu reitingu - tas ir ļoti nozīmīgs aspekts. Tāpat tiek uzklausītas mājinieku vēlmes un, protams, izspēļu kārtība ir atkarīga arī no biļešu pārdošanas stratēģijas. Orgkomitejai, sadarbojoties ar IIHF, partneri “Infront” un valstsvienību federācijām, tiek pieņemts kopīgs lēmums. Neslēpšu, ka process ir diezgan sarežģīts. Pateicamies visām iesaistītajām pusēm par raitu darbu.

Vai Rīgai, iegūstot tiesības rīkot visu pasaules čempionātu, tika veiktas arī būtiskas izmaiņas A grupas izspēles kārtībā?
- Mūsu kolēģi no Baltkrievijas paspēja paveikt lielisku darbu. Būtiskas korekcijas neveicām. Spēļu grafiks A un B apakšgrupām bija gatavs jau augustā, taču pie šā brīža situācijas ir pārāk laikietilpīgi un sarežģīti izveidot jaunu grafiku. Protams, turnīram notiekot tikai Rīgā, nedaudz mainīsies treniņu grafiks. Tomēr, ņemot vērā, ka Daugavas ledus hallē būs divi laukumi, mēs spējam nodrošināt visām 16 izlasēm saskaņotu grafiku. Šobrīd mūsu galvenais izaicinājums ir Olimpiskā Sporta centra pārbūve, kur notiks A grupas spēles. Esam uzsākuši dialogu ar Latvijas valdību un produktīvi virzāmies uz priekšu.

Latvijas Hokeja izlasei pirmā spēle būs pret spēcīgo Kanādas valstsvienību, bet noslēdzošā -
pret Vāciju. Liela intriga jau turnīra sākumā, bet vēl lielāka - noslēgumā.

- 2020. gadā mums nācās iztikt bez pasaules labako hokeja meistaru sacenšanās. Tādēļ šie būs satraucoši svētki ikvienam hokeja līdzjutējam! Manuprāt, spēļu kalendārs Latvijas komandai tiešām ir intriģējošs. Tāpat mūs sagaida sportiska drāma arī pārējās A un B grupu spēlēs. Ar lielu nepacietību gaidu šīs nozīmīgās sacensības, kuras visā pasaulē vēros simtiem miljonu cilvēku.

Kādas ir iespējas tam, ka pasaules čempionāta spēles varēs apmeklēt līdzjutēji?
- Viss atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī. Ļoti ceru, ka tā uzlabosies, un daļa hokeja līdzjutēju varēs baudīt spēles tribīnēs. Tomēr jāapzinās, ka situācija šobrīd ir nopietna un nevaram būt pārsteidzīgi. Arī mēs, PČ orgkomiteja, aicinām ievērot valdības noteiktos ierobežojumus - tikai tā varam sasniegt vēlamo rezultātu.

Izmantotie avoti:
LHF

     [+] [-]

, 2021-02-06 05:53, pirms 3 gadiem
Ja nu notiek brīnums, cik skaitītāju vietu būs Olimpiskajā centrā?

     [+] [-]

, 2021-02-06 07:45, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Ja nu notiek brīnums, cik skaitītāju vietu būs Olimpiskajā centrā?
..kkur lasīju,ka 6000!