Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Eksperti: Lai tiktu ceturtdaļfinālā, jāspēlē tāpat kā vakar

Ints Megnis
Ints Megnis

Eksperti: Lai tiktu ceturtdaļfinālā, jāspēlē tāpat kā vakar
Jēkabs Rēdlihs
Foto: Mārtiņš Aiše, LHF

Lai Latvijas hokeja izlase otrdien sasniegtu pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, tai nepieciešams spēlēt tāpat kā pirmdienas mačā ar Kanādu, kad bija redzams tiešām labs komandas sniegums, uzskata Sportacentrs.com aptaujātie hokeja eksperti.

Latvijas izlase pirmdien ar 1:2 vien pagarinājumā piekāpās Kanādai, atņemot pretiniekiem kopvērtējuma punktu. Otrdien Latvija aizvadīs regulārā turnīra noslēdzošo maču, cenšoties pieveikt mājinieci Dāniju un pirmoreiz kopš 2009. gada iekļūt ceturtdaļfinālā.

"Super spēle. Šādas spēles ekspertiem ir ļoti viegli komentēt, jo visi čaļi bija vienkārši zvēri," teica kādreizējais Latvijas izlases aizsargs Jēkabs Rēdlihs. "Bija fantastisks komandas sniegums un arī rezultāts. Protams, varbūt gribējās uzvarēt un iegūt 2-3 punktus, bet man, kā līdzjutējam, bija patiess prieks skatīties, ka bija pavisam citādāks sniegums nekā mačā ar Kanādu Rīgā, kur gan arī spēlējām normālu hokeju. Ļoti labs gan kopējais sniegums, gan arī vārtsarga spēle."

"Daudzi bija ļoti skeptiski, bet es arī pirms čempionāta teicu, ka viss būs kārtībā. Labi, ka iedodam jaunajiem iespēju pārbaudes spēlēs un attīstām Latvijas hokeju. Arī čempionātā jaunie dod diezgan labu pienesumu, viņi apzinās,ka var, un treneri arī iedevuši pārliecību. Tas dod augļus - ejam laukumā ar pārliecību, ar domu, ka varam," stāsta Rēdlihs.

Jau otrdien plkst. 21:15 sāksies izšķirošais mačs, kurā Latvijai būs jāgūst vismaz divi punkti pret Dāniju.

"Jāspēlē tāpat kā vakar. Visi kopā, viens aiz otra, aktīvi, agresīvi, pārliecinoši. Kas būs beigās, redzēsim, ne vienmēr viss sanāk, bet jāatdod sevi spēlei simtprocentīgi. Beidzot ir jāsasniedz ceturtdaļfināls. Šajā čempionātā esam diezgan labi spēlējuši un esam pelnījuši tur tikt. Tomēr, lai tiktu ceturtdaļfinālā, katru spēli jāspēlē labi," pauž Rēdlihs.

"Visu turnīru Latvijai ir līdzīgs zīmējums un izskatās, ka tas paliek arvien noslīpētāks. Vakar šķita, ka visu laiku ekrānā redzi piecus spēlētājus, kas parāda, ka ir cieša spēle - īpaši tas izpaužas aizsardzībā, bet ne tikai," saka Ronalds Cinks. "Salīdzinot ar Somijas spēli, šoreiz bijām daudz aktīvāki pret spēlētāju kuram ir ripa, kamēr pārējie četri atradās cieši ap vārtiem. Līdz ar to, kad kanādieši tika pie metiena, tā līnijas bija aiztaisītas ciet. 30 metieni Kanādai pa vārtiem nav ļoti daudz. Protams, bija arī bīstami momenti, bet lielos vilcienos bijām nopelnījuši veiksmi. Ņemot vērā mūsu meistarības resursus, izdarījām visu iespējamo."

"Pēdējā trešdaļā nesapratu - kanādieši nevarēja vai negribēja, bet darbojās pārāk mierīgi. Varbūt mūsējie ar aktivitāti paņēma viņus uz pārsteigumu. Kanādas spēle likās ne tik ļoti kā komandai, pieļāva neuzmanības kļūdas, metās virsū pa vairākiem. Savukārt no mūsu puses tā bija ļoti nostrādāta. Beigās likās, ka mūsējie ir tikpat labi vai pat labāki, pretiniekiem nekas neizdevās pretuzbrukumos. Protams, arī Gudļevskis vārtos bija lielisks un viņam palīdzēja aizsardzība," stāsta Cinks, kurš gan uzskata, ka ielaistie vārti papildlaikā ir likumsakarīgi, jo, kad laukumā atrodas mazāk spēlētāju, vairāk izpaužas tieši individuālā meistarība. "Jo vairāk cilvēku laukumā, jo vairāk ietekmē taktiskās shēmas, bet, kad darbojas trīs pret trijiem, daudz nozīmīgāka ir individuālā meistarība. Tāpēc abām Ziemeļamerikas izlasēm pagarinājumā zaudējām diezgan ātri - tad vairs partneri nevar piesegt individuālās kļūdas."

Cinks saka, ka pēc šāda dueļa ar Kanādu Latvijai varētu būt grūti šodienas mačā ar Dāniju. "Šī kā viena spēle bija ļoti patīkama un varbūt pēc pāris gadiem atcerēsimies tikai to, tomēr, skatoties čempionāta kontekstā, domāju, ka vakardienas spēle atņēma gana daudz spēkus, kamēr Dānija atrodas daudz pateicīgākā situācijā. Viņi jau gatavojās spēlei pret mums, kad mēs vēl tikai domājām par Kanādu. Protams, redzēsim, bet vakardienas spēle nolikusi mūs neērtākā pozīcijā," pauž Cinks. "Dāņi ir līdzīgāki skandināvu hokejam, turklāt viņiem ir gana daudz labi Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji. Galvenais nesāk domāt, ka mēs vakar cīnījāmies 1:1 ar Kanādu, bet tagad pretī ir tikai dāņi. Jāturpina tā pati disciplinētā un pašaizliedzīgā aizsardzība, kā arī uzbrukuma laikā jāpatur prātā aizsardzību. Ja varētu nospēlēt tāpat kā pret Kanādu, tā būtu liela iespēja kaut ko panākt."

"Esam pelnījuši ceturtdaļfinālu. Zīmējums, kādu var redzēt šajā čempionātā, apliecina, ka esam tiešām kā komanda. Visi ir uz vienas lapas, dara vienu un to pašu darbu. Šis šobrīd ir vienīgais veids kā varam tikt ceturtdaļfinālā, jo individuālā meistarība nav pietiekoša. Šobrīd neviens vairs nevar tikai ar individuālo meistarību - vakardienas spēle rāda, ka pat Kanāda, nespēlējot kā komanda, zaudē punktus," piebilda Cinks.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 11:36, pirms 6 gadiem
"Pēdējā trešdaļā nesapratu - kanādieši nevarēja vai negribēja, bet darbojās pārāk mierīgi.

Hmzz, man gan izskatījās Kanādas zīmē 3. periods, mums divi noraidījumi un pēdējās 7 min no zonas īsti netikām ārā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-05-15 11:42, pirms 6 gadiem
Virsraksts izcili dziļš. Tā, ka labi jāspēlē? Ja?

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 12:00, pirms 6 gadiem
Eksperti: Lai tiktu ceturtdaļfinālā, jāspēlē tāpat kā vakar
KO??????? MUMS PIETIEK AR ZAUDĒJUMU PAPILDLAIKĀ??? MUMS VAJAG UZVARU!!!
Ceru, ka Megņa k-gs (vai j-kgs) savos turpmākajos rakstos šādus divdomīgus virsrakstus vairs nelietos!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 12:05, pirms 6 gadiem
Vakar tomēr neviena no komandām ledu negrauza, spēka spēle bija maz, gulšanās zem ripām bija reti. Jā cīnījās centās, bet tā neizskatījās pēc kaujas par katru centimetru. Šodien būs kauja uz ledus. Neviens sevi nežēlos.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 12:13, pirms 6 gadiem
Jāspēlē tāpat kā vakar: ripa aiz vārtsarga, visi stāv un skatās, kamēr piebrauc pretinieks un iestumj brīvo ripu vārtos? Vēl viena nianse: vakar papildlaikā zaudēt drīkstēja, un pat jo ātrāk, jo labāk, bet šovakar nedrīkst!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-15 12:15, pirms 6 gadiem
Galvenais spēlēt no otrā numura, aizblīvēt vidējo zonu, neaizkavēties uzbrukumā, nedot zilās piespēles uz atpakaļu esot pie pretinieku vārtiem - cik jau 3pret2 nav iesākti šādā veidā uz mūsu vārtiem.

Dāņiem uzbrukuma potenciāls ir augsts un nedrīkst ļauties atklātas spēles vilinājumam. Nogalinam ripu pret viņu top maiņu, liekam spēlēt gar bortiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-15 12:43, pirms 6 gadiem
Būtu baigi forši, ja kādi SC žurnālisti varētu parakties pa Dāņu mēdijiem un padot ziņu, kā viņi gaida šodienas spēli, vai tur ir vispār haips ap spēli vai nav?

  -1 [+] [-]

, 2018-05-15 12:46, pirms 6 gadiem
Tas jau sen zināms, ka jāspēlē būs kā vakar spēlējām. Cienīgu, ātru un bez īpašām kļūdām to hoķi. Ja šodien tā spēlēsim, tad Dāniju sagrausim kā tik turies. Arī Dānijas treneris vakār smagi nopūtās skatoties spēli overtime. Jau saprata, ka būs galīgā pakaļā viņiem.

     [+] [-]

, 2018-05-15 13:13, pirms 6 gadiem
Dāņu žurnaļugas jau skaita punktus, ka 11. punkti līdz šim Dānijai ir bijis rekords Pč! Vakarā jāņem 3 pret LV un somi pakāsīs ASV.. rezultātā 14 punkti un 2 vieta grupā!!!

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 13:15, pirms 6 gadiem
Mēs jau arī varētu pasapņot! ...ņemam 3 pret dāņiem un vācieši izrēķinās ar CAN! un LV 3 vieta grupā!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-15 13:17, pirms 6 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Kā Tu zini?
sportacentrā izlasīja

     [+] [-]

, 2018-05-15 14:31, pirms 6 gadiem
Grūti būs spēlēt tāpat kā vakar, jo varonīgā cīņa pret CAN prasīja daudz spēka un emociju. Dāņi ir svaigāki un noteikti jau ar pirmajām minūtēm skries uz priekšu, cenšoties iegūt iniciatīvu. Jāiztur sākuma ofensīva un jācenšas līdzsvarot spēli. Nedrīkst noraidīties, jo dāņiem ir labs vairākums, jāuzmanās no viņu tālajām piespēlēm, kas var izvirzīt uzbrucēju 1:1 pret vārtsargu, jāķer viņi uz pretuzbrukumiem. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2018-05-15 16:43, pirms 6 gadiem
Latvijas saagatavošanās cīņas - KRIETNĀS LATVIJAS IZLASES DĒKAS PASAULES KAUSĀ...

     [+] [-]

, 2018-05-15 16:48, pirms 6 gadiem
Eksperti...😀😀😀

  +1 [+] [-]

, 2018-05-15 17:08, pirms 6 gadiem
Slikti būs, ja ātri nonāksim zaudētājos... Ar vārtu gūšanu tomēr iet ļoti smagi, ja pretī nav Koreja. Nonākot zaudētājos ar 0:2, teiksim, atstpēlēties un vēl, piedevām, uzvarēt būs ļoooti grūti.