Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2901, Did:0, useCase: 3

Hokeja eksperti: "Pēc Somijas spēles likās, ka vajadzēs cīnīties par neizkrišanu"

Ints Megnis
Ints Megnis

Hokeja eksperti: "Pēc Somijas spēles likās, ka vajadzēs cīnīties par neizkrišanu"
Gints Bisenieks

Pēc neveiksmīgajām pārbaudes spēlēm un smagā zaudējuma Somijai hokeja trenerim Gintam Biseniekam jau licies, ka Latvijai vajadzēs cīnīties par neizkrišanu no pasaules čempionāta augstākās divīzijas, tomēr pēdējos divos mačos valstsvienības sniegums ievērojami uzlabojies.

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionāta duelī sestdien ar 3:1 pieveica savu pēdējo gadu principiālāko pretinieci Vāciju, saglabājot reālas izredzes uz ceturtdaļfināla sasniegšanu.

"Palika ļoti labs iespaids. Mēs visu spēli aizvadījām ļoti disciplinēti. Varbūt varēja vēlēties aktīvāk, bet kopumā bija labi. Vācieši no mums baidījās, kamēr mēs pacietīgi gaidījām iespējas, radījām tās un izmantojām. Trīs punkti ir mūsu," sarunā ar Sportacentrs.com teica Bisenieks. "Pēc pārbaudes spēlēm situācija likās ļoti bēdīga un arī pēc Somijas mača bija smaga sajūta. Likās, ka būs jācīnās par neizkrišanu, bet uz maču ar ASV komanda bija burtiski pārvērtusies. Laikam Bobs māk ar viņiem runāt un pēdējās divās spēlēs ir pavisam cita komanda - apmēram tāda kā pagājušajā gadā. Cepuri nost, malači. Ja šādi spēlēsim, izanalizēsim dāņus, mums jātiek ceturtdaļfinālā."

"Tagad katrā situācijā tiek pieņemts pareizs lēmums. Ejam līdz galam pēc katras ripas, iesaistāmies divcīņās un uzspiežam pretiniekiem savu spēles stilu, nevis gaidām, ko viņi ar mums darīs.To vislabāk parāda spēle ar amerikāņiem, jo nospēlējām līdzīgi ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznēm," Bisenieks komentēja, kas pēdējos mačos uzlabojies.

Nākamajā spēlē Latvija pirmdienas vakarā spēkosies ar Kanādu, bet pēc tam otrdien regulārā turnīra noslēgumā būs duelis ar mājinieci Dāniju un jau tagad ir skaidrs, ka tas būs izšķirošais.

"Ar Kanādu būs grūti, tomēr ASV uzvarēja Kanādu, kamēr mēs cienījami nospēlēja ar ASV," Bisenieks pauda ar smaidu. "Ar Kanādu spēlējām mājās, zinām viņus, zinām kādu hokeju viņi spēlē. Protams, ka viegli nebūs, bet tā ir A divīzija."

Runājot par vārtsargiem, Bisenieks teica, ka Kanādas mačā, visticamāk, dotu iespēju Kristeram Gudļevskim, jo viņš ikdienā spēlē Ziemeļamerikā, līdz ar to labāk iepazinis kanādiešu spēles stilu. "Turklāt Elvim vajadzētu nedaudz atpūtu, tomēr, lai pieņemtu šādu lēmumu ir jābūt uz vietas un jājūt situāciju," teica Bisenieks, paužot, ka nav nekas slikts, ka pirms izšķirošā mača Latvijai nebūs brīvu dienu. "Brīvdienas nedaudz izsit no ritma. Protams, ir treniņi, bet spēļu ritms vajadzīgs, tāpēc labāk spēlēt divas dienas pēc kārtas. Tomēr puiši ir profesionāļi."

"Vācija mocījās jau iepriekš šajā turnīrā, bet tas nemazina mūsu nopelnu, jo varēja redzēt, ka puiši spēlēja uz uzvaru. Vislielākais prieks bija par Rodrigo Ābola piespēli pirmo vārtu guvumā. Tā parādīja klasi - viņš spēja aukstasinīgi novērtēt situāciju. Rodrigo pašam bija vārtu gūšanas pozīcija, bet nokārtoja to vēl labāku. Viņš un Balcers parāda augsta līmeņa hokeja spēles izpratni," teica hokeja eksperts Edgars Lūsiņš. Noteikti jāuzslavē Ralfs Freibergs, kurš šodien arī bija starp trim labākajiem. Freibergs sekundes pirms pirmajiem vārtiem mūs izvilka, kad slikti nomainījāmies. Uzreiz aizgājām pretuzbrukumā, iemetām un tas bija lūzuma punkts, psiholoģiski trieciens viņiem. Pēc tam trešās trešdaļas sākumā otrie vārti bija reāla pļauka, dodot pārliecību, ka uzvarēsim, ja vien paši neko nesadarīsim. Runājot F1 terminoloģijā, viņi mums varēja pietuvoties, bet ne apdzīt. Jā, Draizaitls tiktu arī Kanādas sastāvā, tomēr izskatās, ka viņu sastāvs ir par īsu. Vai nu vēl Phjončhanas olimpisko spēļu medusmēnesī, vai skatās nākotnē un ļauj spēlēt citiem. Man jau pirms turnīra likās - ja kaut kas notiks negaidīti, tā būs Vācijas lejupslīde."

Tāpat Lūsiņš neaizmirsa uzslavēt Merzļikinu, velkot salīdzinājumu ar Irbes un Masaļska laikiem. "Elvis kā parasti. Bija ēra, kad Masaļskis labi nospēlēja, kad vajadzēja, tagad tas pats ir ar Elvi, kurš jūtas ļoti pašpārliecināti. Viņš apliecina, ka ir elites klases vārtsargs, jo stabilitāte ir meistarības apliecinājums. Kaut stress ir pirms jebkuras spēles, viņš pret Dienvidkoreju nostāvēja sausā, pret Vāciju ielaida vienus, pret Norvēģiju divus un pēc tam bija lielisks. Tā nav sakritība vai laba fiziskā kondīcija, bet meistarība. Puiši to jūt, jo Elvis ir apliecinājis, ka uz viņu var paļauties. Irbes laikā puiši arī zināja, ka vārtsargs ķers un tad atliek vien pašiem iemest."

"Domāju, ka spēli pret Kanādu sāks Kristers, tāpat kādam laukuma spēlētājam iedos brīvdienu un ļaus neapģērbties. Būsim reāli, bet tieši Dānijas spēle būs par vietu astotniekā, kamēr Kanādas mačs būs kā gatavošanās. Šogad ir iespēja pamēģināt uzvarēt izšķirošo maču un uz to skatos ļoti pozitīvi," saka kādreizējais vārtsargs.

Spēle ar Kanādu pirmdien sāksies plkst. 21:15.

Slēpts komentārs: NHLv12GG

  +2 [+] [-]

, 2018-05-12 21:39, pirms 6 gadiem
Paldies ekspertiem!

  +4 [+] [-]

, 2018-05-12 21:40, pirms 6 gadiem
Kurs sitos rakstus druka, gruti parlasit vismaz virsrakstu ???

  -2 [+] [-]

, 2018-05-12 21:42, pirms 6 gadiem
šie ''eksperti'' (jā pēdiņās un ar mazo e) ir svētdienas analītiķi

  +6 [+] [-]

, 2018-05-12 21:44, pirms 6 gadiem
Eksperti visu pareizi pateica,bet šis komentu sadaļas ''ekspertiem''ieteiktu arhīvā izvilkt rakstus no pārbaudes spēlēm un katram palasīt savus skrebelējumu pēc 6-7-8-9 zaudētas pārbaudes spēles.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 21:46, pirms 6 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Eksperti visu pareizi pateica,bet šis komentu sadaļas ''ekspertiem''ieteiktu arhīvā izvilkt rakstus no pārbaudes spēlēm un katram palasīt savus skrebelējumu pēc 6-7-8-9 zaudētas pārbaudes spēles.
pameklē, pameklē. Paspried vēl pēc pārbaudes spēlēm kaut ko, kur mums puse no čaļiem spēlēja, kas ir tagad Dānijā.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-12 21:48, pirms 6 gadiem
elninjo2 rakstīja: Paldies ekspertiem!
nav par ko, vienmēr patīk dot savu analīzi sportacentrā, kad man ir nedaudz brīvāks laiks. Pārsvarā jāstrādā ar nopietnām analīzēm, šīs man ir bērnu spēles.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 21:49, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: pameklē, pameklē. Paspried vēl pēc pārbaudes spēlēm kaut ko, kur mums puse no čaļiem spēlēja, kas ir tagad Dānijā.
tur daudzi LV jau nosūtija uz 1A divīziju

  +2 [+] [-]

, 2018-05-12 21:50, pirms 6 gadiem
Ekspetus nelasīju, bet virsraksts liekas neadekvāts

  -1 [+] [-]

, 2018-05-12 22:11, pirms 6 gadiem
Un ja mes nebutu panemusi punktu no ASV ko tad te kladzinatu?

  +4 [+] [-]

, 2018-05-12 22:36, pirms 6 gadiem
NHLv12GG rakstīja: Lūsiņš un Bisenieks divi super eksperti Smiekls nāk. Bomāri ne eksperti.
Ne irs, Bisenieks noteikt ir Eksperts

  -2 [+] [-]

, 2018-05-12 22:49, pirms 6 gadiem
NU gan experti ņirga nāk.,pēc viena spēles jau domā ka par palikšanu nāksies cīnīties

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 23:02, pirms 6 gadiem
rakstu nelasīju, bet nosodu nopietni, vērtēt komandas varējumu pēc vienas spēles?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-12 23:27, pirms 6 gadiem
skatoties somu- kanādas spēli kļūst vēl smieklīgāk

  +1 [+] [-]

, 2018-05-12 23:51, pirms 6 gadiem
jA BŪTU TRENERS -IELIKTU Punenovu pret CAN.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-12 23:54, pirms 6 gadiem
bars161 rakstīja: jA BŪTU TRENERS -IELIKTU Punenovu pret CAN.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 06:07, pirms 6 gadiem
NHLv12GG, 2018-05-12 21:31, vakar, ignorēt, atbildēt
Lūsiņš un Bisenieks divi super eksperti Smiekls nāk. Bomāri ne eksperti.

Atvainojos,bet kas tu tāds esi? Tu pat līdz trollim neesi izaudzis.Vienkāršs mēsls.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-13 07:36, pirms 6 gadiem
...pēc Somijas,Kanādas spēles,domāju Kanādai būs jācīnās par neizkrišanu...

  +1 [+] [-]

, 2018-05-13 09:48, pirms 6 gadiem
Nu tad atlaižiet sevi un dodiet vietu svaigajiem ekspertiem tādiem kā piemēram es!!!Lašaras!!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-05-13 10:11, pirms 6 gadiem
Go0dFather rakstīja: Un ja mes nebutu panemusi punktu no ASV ko tad te kladzinatu?
Labi, ka tā nebija pirmā spēle, citādi bez medāļiem valstī neielaistu!...

     [+] [-]

, 2018-05-13 21:54, pirms 6 gadiem
Kad liekas, tad var sasisties.