Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2542, Did:0, useCase: 3

Slovākija pēc devītās vietas Minskā paturēs amatā Vūjteku

Agris Suveizda

Slovākija pēc devītās vietas Minskā paturēs amatā Vūjteku
Vladimīrs Vūjteks
Foto: AP/Scanpix

Slovākijas Hokeja federācija savā mājaslapā paziņoja, ka ir apmierināta ar čehu speciālista Vladimīra Vūjteka darbu un ka federācijas prezidentam Igoram Nemečekam ir uzticēts veikt pārrunas par līguma pagarināšanu. Pašreizējais līgums iztecēs 31. maijā.

Vladimīrs Vūjteks par Slovākijas izlases galveno treneri kļuva pirms trim gadiem un 2012. gada pasaules čempionātā aizveda slovākus līdz sudraba medaļām. Finālā Slovākija ar rezultātu 2:6 atzina Krievijas pārākumu. Pirms gada Slovākija pasaules čempionātā apstājās ceturtdaļfinālā.

Šā gada sākumā Slovākija piedzīvoja fiasko Soču olimpiskajās spēlēs, zaudējot visos četros mačos. Olimpiskais turnīrs tika sākts ar sagrāvi pret ASV (1:7), pēc tam slovāki zaudēja arī slovēņiem (1:3), bet atlikušajās cīņās tika atzīts Krievijas (0:1, bullīšos) un Čehijas (3:5) pārākums. Nesenajā pasaules čempionātā Minskā slovāki ar desmit punktiem septiņās spēlēs par punktu atpalika no Francijas un ieņēma piekto vietu grupā, nespējot kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

67 gadus vecais Vūjteks trenera karjeras pirmos gandrīz 20 gadus vadīja dažādus Čehijas klubus, visbiežāk strādājot ar "Vitkovice". 2001. gadā Vūjteks pārņēma Jaroslavļas "Lokomotiv", 2002. un 2003. gadā kļūstot par Krievijas čempionu. Nākamajā sezonā Vūjteks bija pie Kazaņas "Ak Bars" stūres, bet pēc tam atgriezās Vītkovicē, kur nostrādāja līdz 2008. gadam. Pēc tam sekoja neilgi posmi Maskavas "Dynamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Izmantotie resursi:
Prezident SZĽH Igor Nemeček začne rokovania s...

  +1 [+] [-]

, 2014-05-28 18:19, pirms 10 gadiem
Vujteku vajadzēja padzīt uzreiz pēc OS, kurās bija pilnigs fiasko + viņa izteicieni ka pensionārs Šatans viņam nav vajadzīgs izlase!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-05-28 19:26, pirms 10 gadiem
Vladimīrs Vūjteks

  -1 [+] [-]

, 2014-05-28 20:38, pirms 10 gadiem
Nafigam, laikam SLo prezidents ir arī ebreju dzimtas pārstāvis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja