Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2542, Did:0, useCase: 3

Gotovecs: "Baidījos, ka Jēkabs Rēdlihs neiedzen mani ledū"

Agris Suveizda

Gotovecs: "Baidījos, ka Jēkabs Rēdlihs neiedzen mani ledū"
Jēkabs Rēdlihs, Kirils Gotovecs un Edgars Masaļskis
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Baltkrievijas hokejisti pēc dramatiskās uzvaras pār Latviju (3:1) un iekļūšanas izslēgšanas spēlē bija gandarīti par sasniegto un uzsvēra fantastisko publikas atbalstu. Savukārt Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs nevēlējās komentēt Kaspara Daugaviņa neieskaitīto vārtu guvumu.

"Neteiktu, ka par atslēgas," Latvijas izlases uzbrucējam Aleksandram Ņiživijam tika vaicāts, vai spēcīgais baltkrievu pirmais periods kļuva par atslēgas brīdi spēlē. "Bet, kad divreiz ielaid pusminūtes laikā, turklāt vēl tik atbildīgā spēlē…Protams, tad atspēlēties ir divkārt, trīskārt grūtāk. Puiši centās, cīnījās līdz beigām. Bet galotnē pietrūka spēka."

"Mazāks laiks atpūtai nekā Šveicei? Ko darīt, tāds ir kalendārs, un pēc tāda arī dzīvojam. Mums ir laiks paēst, pagulēt un izdarīt secinājumus no spēles pret baltkrieviem. Uzskatu, ka rīt vajadzēs aktīvāk sākt spēli. Vai var nepietikt spēka? Rīt, iespējams, mums būs pēdējā spēle, tā ka spēku taupīt nav jēgas," sacīja Ņiživijs. "Kā vērtēju tiesnešu darbu? Nekad nevērtēju tiesnešu darbu. Ir tiesneši, ir spēlētāji. Mums bija iespējas, mēs tās neizmantojām, neguvām vārtus. No šīs spēles ir jāgūst mācība rītdienai."

"Kas bija grūtākais? Tikt galā ar mūsu emocijām. Visi ievēroja, ka spēle bija netīra. Un tas bija vienīgais aspekts, kas traucēja," uzskata baltkrievu aizsargs Kirils Gotovecs. "Tas ir, latvieši darbojās netīri? Droši vien nevar teikt, ka tikai latvieši. Vienkārši visi saprata, cik ļoti spēle ir svarīga. Cīnījās līdz beigām, dažreiz sanāca ne gluži tīri. Bet arī mēs neizskatījāmies pēc paipuisīšiem."

"Man arī šķita, ka tajā epizodē tiku uzgrūsts vārtsargam, bet pretiniekam bija savs viedoklis," Gotovecs komentēja epizodi, kurā pēc sadursmes ar Masaļski viņu devās pārmācīt Jēkabs Rēdlihs. "Baidījos, ka mani neidzen ledū. Uzreiz metās virsū, pat neļāva piecelties. Pēc tam, kad tiku ārā, jau nedaudz pabakstījos. Īpaši necentos atdarīt, vienkārši centos nogāzt pretinieku. Zināju, ka par ko tādu nedos vairāk par divām minūtēm. Atmosfēra arēnā? Vienkārši nereāla. Man tas ir pirmais šāds turnīrs Minskas arēnā. Līdzjutēji ir vienkārši super. Mūsu septītais spēlētājs, viena no veiksmes sastāvdaļām."

"Izgājām labā noskaņojumā. Kā pirms sākuma teica Glens Henlons, izbaudiet mirkli – tāds gadās tikai reizi dzīvē. Viss ir jūsu rokās, un jūs visu protat. Bijām morāli noskaņojušies, plus tā veiksmīgi sanāca, ka atklājām rezultātu. No tā sportā daudz kas ir atkarīgs," veiksmīgās pirmās trešdaļas recepti izklāstīja baltkrievu uzbrucējs Andrejs Stepanovs.

"Kāda jēga tagad kaut ko svinēt? Kad kāpsim uz pjedestāla, tad arī atzīmēsim. Pagaidām vienkārši esam izdarījuši to, ko mums arī vajadzēja izdarīt. Tas pat nav kaut kāds minimālais uzdevums – sapratām, ka pie saviem līdzjutējiem mums bija jātiek tālāk. Kāda jēga tad vispār spēlēt? Šeit tiek organizēts viens no labākajiem pasaules čempionātiem, kādu esmu redzējis. Viss patiesi ir lieliski. Komandai nebija tiesību pievilt radus, skatītājus, žurnālistus, pašiem sevi…," Stepanovs turpināja. "Ko vēlamies pretī 1/4 finālā? Jebko, visus apspēlēsim. Tikai ar tādu noskaņojumu dosimies laukumā."

"Tās ir neticamas emocijas gan mūsu komandai, gan visai valstij! Vienkārši fantastika!" sajūsmā pēc uzvaras bija pirmo vārtu autors Džefs Plets. "Īpaši lieliski izcīnīt tādu uzvaru 15 tūkstošu skatītāju klātbūtnē! Kaut tā būtu katrā spēlē. Iekļuvām pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēs – tas baltkrievu hokejam ir milzīgs solis uz priekšu. Tagad skatīsimies tālāk un gatavosimies nākamajām spēlēm."

Izmantotie resursi:
Хоккей. Андрей Степанов: Хэнлон сказал: вы все...
Хоккей. Джефф Платт: невероятные эмоции и для...
Хоккей. Кирилл Готовец: очень эмоциональный и...
Хоккей. Александр Ниживий: судейство? Не даю...