Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikina ''Blue Jackets'' un citas NHL komandas paraksta jaunus līgumus

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Merzļikina ''Blue Jackets'' un citas NHL komandas paraksta jaunus līgumus
Elvis Merzļikins ar komandas biedru. Foto:USA Sports Today/Scanpix

Pēc pāris dienām apritēs divas nedēļas kopš oficiāli atvērās Nacionālās hokeja līgas (NHL) brīvo aģentu tirgus. Lai arī ik pa reizei uzpeld kāda ziņa par lielāku darījumu, komandas tagad, galvenokārt, steidz pagarināt līgumus un saglabāt esošos spēlētājus.

Jaunu līgumu ar 24 gadus veco uzbrucēju Treju Fiksu-Volanskiju noslēgusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas ''Blue Jackets''. Līgums paredzēts uz gadu, kas viņam garantēs 750 tūkstošus ASV dolāru.

Volanskijs aizvadītajā sezonu piedalījās vien sešās NHL spēlēs. Tajās viņš guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli. Jaunajā sezonā viņam varētu būt jau lielāka loma komandā.

Losandželosas ''Kings'' tikmēr pagarinājusi līgumu ar Gabrielu Vilardi un Džaretu Andersonu-Dolanu. Abi līgumi ir uz vienu sezonu. Vilardi par to nopelnīs 825 tūkstošus ASV dolāru, kamēr Dolans par 75 tūkstošiem mazāk.

Vilardi ''Kings'' ir pārstāvējusi visas trīs sezonas, kas NHL pavadītas. Tajās viņš devies laukumā 89 spēlēs, kurās izcēlies ar 18+19 (37 punkti). Dolanam tikmēr šī bija ceturtā sezona NHL un Losandželosā. Viņa kontā gan tikai 50 spēles un 7+5 (12 punkti).

Pēc Džonija Gudro un Metjū Tkačaka zaudēšanas, Kalgari ''Flames'' vēl cenšas glābt to, kas glābjams. Lai gan lielu iespaidu uz komandu un tās sastāvu neizdodas atstāt, vienība paraksta līgumus ar mazāk svarīgiem spēlētājiem. Uz sezonu par 750 tūkstošiem ASV dolāru rindās paliks Metjū Filips.

Viņa kontā gan tikai viena spēle NHL. Tā pati 2020./2021. gada sezonā ''Flames'' rindās, kad viņš laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtēs un statistikas ailītēs atstāja tukšumu.

Bostonas ''Bruins'' paturējusi Džeku Stadnicku, kurš aizvadītās trīs sezonas jau bija pavadījis klubā. Jaunais līgums paredz saistības uz divām sezonām, kas viņam garantēs kopējo atalgojumu 1.52 miljonu ASV dolāru apmērā.

Stadnicka kontā ir dalība 37 NHL spēlēs, kurās gūti vārti un atdotas sešas rezultatīvas piespēles (septiņi punkti). Lielu daļu karjeras viņš pavadījis tieši Amerikas hokeja līgā (AHL), taču nākotne NHL šķiet spoža, ņemot vērā, ka hokejistam vien 23 gadu.

Visu NHL spēļu un dažādu citu sporta veidu tiešraides pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/free-agency
https://www.tsn.ca/tradecentre/trad...

     [+] [-]

, 2022-07-24 05:57, pirms 2 gadiem
Vilardi statistika būtu pelnīnusi lielāku līguma summu.

     [+] [-]

, 2022-07-24 09:36, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Vilardi statistika būtu pelnīnusi lielāku līguma summu.
Nē. Ja mēs mēģinām sasaistīt statistiku un līguma ciparus, tad NHL brīvajā tirgū ir tāds stabils un pārliecinošs trends jau daudzus gadus, ka 10 punkti = 1 miljons, rupji rēķinot. Protams, pie kkādiem specifiskiem gadījumiem var būt nobīdes, taču tāpēc jau tie arī ir izņēmumi.

Vilardi, pirmkārt, ir RFA, kas nav gluži brīvais tirgus un komandas var cenu nospiest zemāk un, otrkārt, iepriekšējā sezonā viņš neko baigi spožu neparādīja, lai runātu, ka tie 825k ir par maz. Patiesībā no viņa "autputam" jau būtu nu jābūt lielākam, bet drafta 11. numurs 5 gadus pēc izvēles tā īsti nav pat nostabilizējies savā NHL komandā un, lai arī uzbrukumā šams zina ko dara, aizasrdzības caurumus tas nekompensē.

     [+] [-]

, 2022-07-24 09:50, pirms 2 gadiem
Logopēds te bezjēgā drafta numuru piemin. Šobrīd būtisks ir tikai sniegums. Sākumā bija ekspektācijas dēļ augstā numura. Šobrīd jau ir skaidrs, ko spēj un ko nespēj.