Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2947, Did:0, useCase: 3

Merzļikins pret jaudīgo "Flames" uzbrukumu kapitulē sešas reizes

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Merzļikins pret jaudīgo "Flames" uzbrukumu kapitulē sešas reizes
Šons Monehens un Elvis Merzļikins. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudējumu piedzīvojusi Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets", kas ar 2:6 atzina Kalgari "Flames" pārākumu. Pa Merzļikina vārtiem tika izpildīts 41 metiens. "Flames" izcīnīja septīto panākumu pēc kārtas. Bez Zemgus Girgensona spēlējošā Bufalo "Sabres" ar 6:3 pārspēja Ņujorkas "Islanders".

Elvis Merzļikins atvairīja 35 metienus, bet pa viņa vārtiem kopumā tika izpildīts 41 metiens. Atvairīto metienu procents šajā spēlē latvietim 85,4%.

• "Flames" pēdējā laikā demonstrē fantastisku sniegumu. Pirms šī mača tās kontā bija septiņas uzvaras pēc kārtas, bet šī uzvara ļāvusi šo sēriju ievērojami palielināt.

• Kalgari rezultātu atklāja jau pirmā perioda trešajā minūtē, bet 17. minūtē rezultāts uz tablo bija jau 2:0. Adams Bokvists vienus vārtus ātri atspēlēja, bet "Flames" ofensīvs turpinājās otrajā periodā.

• Metjū Tkačaks guva savus 22. vārtus sezonā, panākot 3:1, bet otrā perioda izskaņā, gūstot vārtus mazākumā, Dilons Dube panāca 4:1.

• Adams Ružička noslēdzošā perioda septītajā minūtē panāca 5:1. Šajā situācijā labāk varēja nospēlēt Merzļikins, jo ripa paslīdēja zem viņa kājsarga un ieslīdēja vārtos.

• Spēles turpinājums bija vairs tikai formalitāšu nokārtošana. Mačs beigās ar "Flames" pārliecinošu panākumu (6:2). "Flames" vismaz piecus vārtus guvusi jau četrās spēlēs pēc kārtas – tā ir komandas garākā šāda veida sērija kopš 1993. gada.

• "Flames" uzvarēja septīto maču pēc kārtas, savukārt "Blue Jackets" pārtrūka trīs uzvaru sērija. Nākamo spēli Merzļikins un Kolumbusa, kas ieņem piekto vietu konferenē, aizvadīs 18. februārī, kad izbraukumā spēkosies ar Čikāgas "Blackhawks".

Bufalo "Sabres" bez Zemgus Girgensona ierindā ar 6:3 pārspēja Ņujorkas "Islanders". Par mača favorīti uzskatītā "Islanders" prata atspēlēties trīs reizes, tomēr spēles beigās "Sabres" guva trīs bezatbildes vārtus.

• Sākumā Viktors Olafsons 17. minūtē panāca 4:3 par labu "Sabres". Ņujorkas komandas treneris nolēma, ka vārtsargs jāmaina pret sesto laukuma spēlētāju, un šo situāciju lieliski izmantoja Bufalo, kas guva divus vārtus, raidot ripu tukšos pretinieku vārtos.

• Pirmo rezi kopš 2019. gada aprīļa Bufalo komandai izdevās gūt vismaz piecus vārtus divās spēlēs pēc kārtas.

• Šis bija "Sabres" otrais panākums pēc kārtas. Girgensona nākamā iespēja atgriezties laukumā būs 18. februārī, kad "Sabres" savā laukumā uzņems Otavas "Senators".

     [+] [-]

, 2022-02-16 14:41, pirms 2 gadiem
Sākumā Viktors Olafsons 17. minūtē panāca 4:3 par labu "Sabres". (C)
============================
Tas bija 1 periodā, spēles sākumā?!