Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" apritē atgriežas ar sauso uzvaru pār Makdeividu un Draizaitlu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Canadiens" apritē atgriežas ar sauso uzvaru pār Makdeividu un Draizaitlu
Brendans Galagers. Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Monreālas “Canadiens”, kas Covid-19 saslimšanu dēļ bija spiests apturēt savu sezonu, atgriezās pēc desmit dienu dīkstāves un savā laukumā ar 4:0 pieveica Edmontonas “Oilers”. Viesu kapteinis Konors Makdeivids neizdarīja nevienu metienu pa vārtiem.

Monreālas “Canadiens” durvis slēdza pēc tam, kad pozitīvas analīzes bija somu uzbrucējiem Jesperi Kotkaniemi un Joelam Armijam. Komandai nācās izlaist četras spēles. Atgriešanās izdevās ļoti veiksmīga, jo Kotkaniemi 1:0 panāca jau spēles 18. sekundē. Arī turpinājumā Edmontonas “Oilers” netika dotas cerības. Uzvaras kaldināšanā ar 1+1 piedalījās cits soms Arturi Lehkonens, bet Kerijs Praiss atvairīja 17 metienus un aizvadīja 49. sauso spēli karjerā. Pavisam klusi bija “Oilers” spīdekļi - Leons Draizaitls un Konors Makdeivids kopā izdarīja tikai divus metienus, katram bija -2 lietderības koeficients.

Ar vārtiem un divām piespēlēm izcēlies Ņujorkas “Rangers” līderis Artēmijs Panarins. Viņa pārstāvētā komanda noslēdzošajā periodā guva četrus vārtus, kas palīdzēja savā laukumā ar 5:2 pieveikt Vašingtonas “Capitals”. Kāpo Kako izlīdzinājumu panāca 45. minūtē, bet Adams Fokss uzvaras ripu iemeta divas ar pusi minūtes vēlāk. Jāpiezīmē, ka “Rangers” šī bija 11. reize sezonā, kad komanda trešo periodu sāka, atrodoties iedzinējos, un tikai pirmā reize, kad maču izdevās pabeigt uzvarētāju lomā.

Ēli Tolvanens guva uzvaras vārtus, Nešvilas “Predators” pagarinājumā ar 3:2 pieveicot Dalasas “Stars” un turpinot savu zaļo sēriju - seši panākumi pēc kārtas. “Predators” uzmanība jāpievērš, jo tā ir Elvja Merzļikina pārstāvētās Kolumbusas “Blue Jackets” tiešā konkurente cīņā par dalību play-off. Pašlaik latviešu vārtsarga pārstāvētā komanda iepaliek trīs punktus.

Regulārā sezona, 31. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Canadiens - Oilers4:0Panthers - Red Wings4:1
Bruins - Devils5:4 PMBlackhawks - Hurricanes2:1
Rangers - Capitals5:2Predators - Stars3:2 P
Lightning - Blue Jackets 1:3