Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"The Hockey News" izceļ Irbes un Ozoliņa ieguldījumu NHL

Juris Miņins
Juris Miņins

"The Hockey News" izceļ Irbes un Ozoliņa ieguldījumu NHL
Artūrs Irbe
Foto: www.mercurynews.com

Vadošais Ziemeļamerikas hokeja žurnāls "The Hockey News" nesen iznākušajā speciālizlaidumā ir apkopojis visu laiku labākos katras NHL komandas hokejistus, izceļot arī Latvijas hokejistus – Artūru Irbi un Sandi Ozoliņu.

"The Hockey News", kuri ir arī pazīstami ar dažādu topu un reitingu veidošanu, ir izdevuši speciālu žurnāla papildizdevumu, kurā apskata "Visu labāko", t.i., izceļ labākos pašlaik aktīvos NHL hokejistus pēc dažādiem kritērijiem (sākot ar labāko vārtu guvēju līgā līdz vislabāk ģērbtajam hokejistam), kā arī labākās lietas "ap hokeju" (sākot no labākajām karsējmeitenēm beidzot ar labāko ēdienu arēnā). Kā arī atsevišķi tiek izcelti katras NHL komandas visu laiku labākie hokejisti.

Tā pie atzinības tika arī NHL laukumos spēlējušie Latvijas hokejisti – Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš. Irbe tika iekļauts pat divu komandu otrajās simboliskajās izlasēs – Sanhosē "Sharks" un Karolīnas "Hurricanes", bet Ozoliņš ir atzīmēts kā viens no četriem visu laiku labākajiem aizsargiem Kolorado "Avalanche" rindās. Jāpiebilst, ka Irbi "izkonkurēja" no labākā vārtsarga vietas, attiecīgi, Jevgeņijs Nabokovs un Kems Vords, bet Ozoliņam kompāniju sastādīja Kērtiss Lesčišins, Adams Fūts un Robs Bleiks.

Jāpiebilst, ka Irbe un Ozoliņš nebija vienīgie hokejisti ar Latvijas saknēm šajos sarakstos, jo Vankūveras "Canucks" rindās, arī otrajā simboliskajā pieciniekā, tika iekļauts Haralds Šnepsts.

Atgriežoties pie labākajiem pašlaik aktīvajiem hokejistiem, kā labāko uzbrucēju "THN" atzina Sidniju Krosbiju, labākā aizsarga gods tika Niklasam Lidstrēmam, labākais vārtsargs – Tims Tomass, bet kā labākais treneris tika atzīts Berijs Trotzs.

Izmantotie resursi:
The Hockey News
The Hockey News: Insight on the NHL and the...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-30 15:31, pirms 13 gadiem
Sen bij laiks.

 +14 [+] [-]

, 2011-10-30 15:35, pirms 13 gadiem
Pilnīgi pelnīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: HOSSA123
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-10-30 16:00, pirms 13 gadiem
phKRIII rakstīja: Berijs Trotzs ? nu nezinu gan...
Bebkoks man liekas labāks

 +13 [+] [-]

, 2011-10-30 16:14, pirms 13 gadiem
phKRIII rakstīja: Žēl, ka Sergejs Žoltoks netika minēts, kā nekā spēlēja NHL
Zel ka tu esi tik neaptests! Rakstu izlasiji,aktivie hokejisti.

Žoltoku un Skrastinu liec miera!! Lai vieglas smiltis !

     [+] [-]

, 2011-10-30 16:23, pirms 13 gadiem
phKRIII rakstīja: Berijs Trotzs ? nu nezinu gan...
Nu, Nešvilas Predators komandu jau vada kopš 1998.gada, lai tik ilgi amatā noturētos ir jābūt labam. Kaut gan Lindijs Rafs no Buffalo amatā ir ilgāk (kopš 1997. gada).
Slēpts komentārs: fire

 +16 [+] [-]

, 2011-10-30 16:26, pirms 13 gadiem
fire rakstīja: irbe jau caurums un nekas vairak
Spelejis stenlija kausa finala,Viens no pasaule labakajiem vartusargiem bijis! Nu ja ists caurums ne ?

  +9 [+] [-]

, 2011-10-30 16:34, pirms 13 gadiem
gggg rakstīja: Spelejis stenlija kausa finala,Viens no pasaule labakajiem vartusargiem bijis! Nu ja ists caurums ne ?
Nu, ja skatās pavisam piekasīgi un neitrāli, tad Irbem ir bijusi tikai viena ļoti laba sezona NHL karjeras laikā - 1998./1999. gadā. Pārējās - nu sliktas nebija, bet ne tuvu nekas spīdošs.

Irbes galvenā vērtība NHL bija tajā, ka viņš vilka vājas komandas. Bija līderis un ilgtermiņā spēja noturēt savu līmeni.

     [+] [-]

, 2011-10-30 17:05, pirms 13 gadiem
gggg rakstīja: Zel ka tu esi tik neaptests! Rakstu izlasiji,aktivie hokejisti.

Žoltoku un Skrastinu liec miera!! Lai vieglas smiltis !
žēl ka Tu nesaproti, ko nozīmē ironija. (paskaties, tā ir atbilde uz iepriekšējo komentāru)
Slēpts komentārs: fire
Slēpts komentārs: melnāpanteraņiživijs

  +9 [+] [-]

, 2011-10-30 17:31, pirms 13 gadiem
fire rakstīja: irbe jau caurums un nekas vairak
Puisīt cik Tev gadu un cik spēlēs esi redzējis ar Irbi?? 2006 gada Olimpiādi?

  +1 [+] [-]

, 2011-10-30 17:35, pirms 13 gadiem
Vai kāds varēja iedomāties, ka Sanhosē Sharks 2 leģendārie un nešķiramie NHL hokejisti Irbe un Ozoliņš šodien nonāks diametrāli pretējās pozīcijās attieksmes pret Rīgas Dinamo sakarā?

  +8 [+] [-]

, 2011-10-30 17:36, pirms 13 gadiem
melnāpanteraņiživijs rakstīja: kā man besī tas ozoliņš
Nevienu te neinteresē kas tev besī vai nebesī.

 +11 [+] [-]

, 2011-10-30 17:46, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Vai kāds varēja iedomāties, ka Sanhosē Sharks 2 leģendārie un nešķiramie NHL hokejisti Irbe un Ozoliņš šodien nonāks diametrāli pretējās pozīcijās attieksmes pret Rīgas Dinamo sakarā?
Tas, ka viņi spēlēja vienā komandā (pie tam, ne tikai Sanhosē, bet arī Karolīnā) nozīmē, ka tagad viņiem ir jābūt vienādiem uzskatiem par visu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-10-30 17:58, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Irbe un Ozoliņš šodien nonāks diametrāli pretējās pozīcijās attieksmes pret Rīgas Dinamo sakarā?
RD rindas Ozo lai cik banāli neizklausās nonāca alko atkarības deļ...citādi viņš varbūt finišētu spēlet NHL tagad un kas zin varbūt pat tiktu NHL slavas zalē...

  +1 [+] [-]

, 2011-10-30 18:02, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tas, ka viņi spēlēja vienā komandā (pie tam, ne tikai Sanhosē, bet arī Karolīnā) nozīmē, ka tagad viņiem ir jābūt vienādiem uzskatiem par visu?
Retoriskais jautājums bija, "vai kāds toreiz to varēja iedomāties?". Tajā laikā vienīgā atšķirība, ko par viņiem visi zināja- ka viens bija atturībnieks, otrs alkāns.
Interesanti būtu papētīt vai tieši šī atkarība ar gadiem radīja arī ideoloģisku uzskatu barjeru vai tam bija citi iemesli.

  +6 [+] [-]

, 2011-10-30 18:03, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Karolīnā) nozīmē, ka tagad viņiem ir jābūt vienādiem uzskatiem par visu?
Diez vai Ozo ir liels piem. Savicka vai Kalviša fans, ņemot vērā to ka viņam vienu laiku nācas reklamēt Labu Hokeju

  +6 [+] [-]

, 2011-10-30 18:08, pirms 13 gadiem
Vispār Irbe jau bija vienu laiku RD vārtsargu konsultants, tad RD sakarā viņš nebūt nav kristāltīrs...

  +3 [+] [-]

, 2011-10-30 18:32, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Retoriskais jautājums bija, "vai kāds toreiz to varēja iedomāties?". Tajā laikā vienīgā atšķirība, ko par viņiem visi zināja- ka viens bija atturībnieks, otrs alkāns.
Interesanti būtu papētīt vai tieši šī atkarība ar gadiem radīja arī ideoloģisku uzskatu barjeru vai tam bija citi iemesli.
Nu tie kam bija interese par hokeju vairāk nekā tikai dzelteno ziņu līmenī, zināja par abiem daudz vairāk.
Nevajag meklēt baigos storijus tur kur to nav (par kādu ideoloģisku BARJERU vispār te ir runa?).

Katram ir savs bekgraunds, tāpēc uzskati arī ir savi. Būtu jāuzdod līdzīgi jautājumi ja tā kā reiz nebūtu.

Bet nu tāpat ir jāsaprot, ka viens ir pašlaik aktīvs hokejists, kuram RD ir darba devēji. Tāpat RD bija vienīgā komanda, kas varēja Ozoliņam dod tādu atbalstu, spēles laiku un lomu komandā kāda viņam tagad. Irbem savukārt spēlēšana RD nedraud, Latvijas hokejā arī ir darboņi bez viņa, tāpēc ar katru savu repliku par RD viņš ceļ savas akcijas un popularitāti.

Ja beigu rezultāts ir pozitīvs, tad ne viena, ne otra darbībā neredzu neko nosodāmu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-10-30 20:47, pirms 13 gadiem
goga papukašvili rakstīja: Vai kāds varēja iedomāties, ka Sanhosē Sharks 2 leģendārie un nešķiramie NHL hokejisti Irbe un Ozoliņš šodien nonāks diametrāli pretējās pozīcijās attieksmes pret Rīgas Dinamo sakarā?
Vai tad Ozoliņa attieksme ir oficiāli zināma? Kur tur vispār diametrāli pretējas pozīcijas? Kur ir teikts, ka Ozoliņš atbalsta katru soli, kas veikts RD projekta ietvaros? Ieskaitot to priekšvēlēšanu kampaņas reklāmu, par ko, šķiet, viņš nebija "starā"...

     [+] [-]

, 2011-10-31 14:27, pirms 13 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: Lai vai kā, bet Irbe ar OZO ir mūsu hokeja neaizvietojami spīdekļi, kuru sasniegumus un prasmes bieži aizmirst un aizēno ar visādām muļķībām tepat pie mums mājās, nekā tur aiz okeāna, kur viņu vērtību atceras un atcerēsies.
Pilnībā piekrītu.