Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ņūdžersijas "Devils" leģenda Brodērs atgriežas klubā un kļūst par viceprezidentu

Agris Suveizda

Ņūdžersijas "Devils" leģenda Brodērs atgriežas klubā un kļūst par viceprezidentu
Martēns Brodērs
Foto: AFP/Scanpix

Vakar pametis Sentluisas "Blues", savulaik izcilais kanādiešu vārtsargs Martēns Brodērs ir atgriezies Ņūdžersijas "Devils", kur pavadīja gandrīz visu vārtsargu karjeru un kuras rindās izcīnīja trīs Stenlija kausus.

46 gadus vecais Martēns Brodērs ir kļuvis par Ņūdžersijas "Devils" biznesa attīstības nodaļas izpildviceprezidentu, un viņa tiešais priekšnieks būs organizācijas prezidents Hjū Vebers. "Atgriežoties mājās Ņūdžersijā, sajūta ir fantastiska," sacīja Brodērs. "Šī man ir unikāla iespēja, kas ļaus attīstīt jau esošos sakarus biznesa vidē un pieņemt jaunu izaicinājumu manā karjerā."

Kopš iepriekšējā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem Brodērs pārstāvēja Ņūdžersijas "Devils", taču pēdējo sezonu karjerā pavadīja Sentluisas "Blues". Teju uzreiz pēc sezonas beigām Brodērs 2015. gada maijā kļuva par "Blues" ģenerālmenedžera Daga Ārmstronga palīgu un parakstīja trīs gadu līgumu. Vakar Brodērs šo amatu pameta, to skaidrojot ar jaunām karjeras iespējām.

Tāpat Brodērs pēc spēlētāja karjeras beigām strādājis arī Kanādas izlases vadībā. Šā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Brodērs strādāja valstsvienības menedžmentā, bet pasaules čempionātā bija izlases ģenerālmenedžeris. 12. novembrī Brodērs oficiāli tiks uzņemts Nacionālās hokeja līgas slavas zālē.

Brodērs kopā ar Ņūdžersijas "Devils" izcīnīja trīs Stenlija kausus (1995., 2000. un 2003. gadā) un ir līgas vēsturē labākais vārtsargs izcīnītajās uzvarās (691) un aizvadītajos sausajos mačos (125). Brodēram pieder vēl virkne rekordu – visvairāk spēļu, visvairāk minūšu, visvairāk sezonu ar 30 uzvarām, visvairāk sezonu ar 30 uzvarām pēc kārtas, visvairāk sezonu ar 40 uzvarām. Karjeras laikā Brodērs četras reizes (2003., 2004., 2007. un 2008. gadā) tika atzīts par NHL labāko vārtsargu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/devils/news/dev...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-29 22:26, pirms 6 gadiem
Loģiski un tiešām iespaids, ka lietas sakārtojas savā vietā - bija ļoti dīvaini, ka Brodēram pēc tādas karjeras bija jāmeklē darbiņš svešā Sentluisā..