Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL uzvarām bagātākais amerikāņu vārtsargs Millers pēc sezonas beigs karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL uzvarām bagātākais amerikāņu vārtsargs Millers pēc sezonas beigs karjeru
Raiens Millers. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Anaheimas “Ducks” vārtsargs Raiens Millers paziņojis, ka pēc sezonas noslēgs karjeru. Viņš izcīnījis 390 uzvaras, kas ir visvairāk starp amerikāņu vārtsargiem.

Anaheimas “Ducks” ieņem pēdējo vietu Rietumu divīzijā un nepiedalīsies izslēgšanas mačos. 40 gadus vecais Raiens Millers laukumā devies 12 spēlēs, atvairot 88,2% metienu un vidēji ielaižot 3,22 ripas. Karjeras griezumā vārtsargs piedalījies 794 spēlēs un izcīnījis 390 uzvaras, kas ir visvairāk starp amerikāņiem un kopumā dod 14. vietu. Martā Millers uz zemāku pozīciju atbīdīja Dominiku Hašeku.

18 sezonu laikā Millers pārstāvējis četras komandas – Bufalo “Sabres”, Sentluisas “Blues”, Vankūveras “Canucks” un Anaheimas “Ducks”. Viņa karjeras labākais gads bija 2010., jo Millers saņēma Vezinas trofeju kā NHL labākais vārtsargs, kā arī tika atzīts par Vankūveras olimpisko spēļu MVP, amerikāņiem izcīnot sudraba medaļas.

Millers ir vienīgais vārtsargs, kurš atzīts par labāko NHL, olimpiskajās spēlēs, Amerikas Hokeja līgā un arī NCAA.

“Kad aizvadīju pirmo spēli – tas bija sapņa piepildījums. Aizvadīt tik ilgu karjeru – tā ir privilēģija. Esmu izlēmis, ka pēc sezonas beigšu karjeru. Paldies maniem komandas biedriem un personālam – gan šā brīža, gan bijušajiem. Esmu pateicīgs tik daudziem cilvēkiem. Paldies manai ģimenei, kas mani atbalstīja ar mīlestību un entuziamsu,” pauda Millers.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/anaheim-ducks-g-...

     [+] [-]

, 2021-04-29 21:15, pirms 3 gadiem
Salīdzinoši maz migrējis tik ilgā karjerā. Atmiņā paliks par laiku Bufalo un MVP olimpiskajās spēlēs.

     [+] [-]

, 2021-04-29 21:22, pirms 3 gadiem
Diemžēl, bet ārpus BUF viņš tā arī nespēja parādīt savu labāko hokeju, lai gan arī BUF laika pietiek, lai viņu sauktu par sava laika TOPu.