Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

62 gadu vecumā pēc slimības miris Otavas "Senators" īpašnieks Melniks

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

62 gadu vecumā pēc slimības miris Otavas "Senators" īpašnieks Melniks
Jūdžins Melniks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Otavas "Senators" šodien paziņoja, ka pēc slimības 62 gadu vecumā aizsaulē devies Jūdžins Melniks, kurš bija kluba īpašnieks kopš 2003. gada.

Jūdžins Melniks bagātību ieguva, 1989. gadā izveidojot farmācijas uzņēmumu, kura apgrozījums laikā, kad viņš iegādājās Otavas "Senators", bija virs miljarda dolāru. 2010. gadā Melniks pārdeva gandrīz visas sava uzņēmuma daļas.

Miljardieris Kanādas galvaspilsētas hokeja komandu, kas bija nonākusi finansiālās grūtīnās un atradās uz bankrota sliekšņa, iegādājās 2003. gada vasarā. Par "Senators" un arēnu viņš samaksāja 92 miljonus dolāru. 2021. gada decembrī izdevums Forbes lēsa, ka Otavas kluba vērtība ir 525 miljoni. Starp 32 NHL komandām tas deva 28. vietu.

Melnika pirmajās sezonās "Senators" sasniedza labus rezultātus. 2007. gadā ar Dānielu Alfredsonu, Džeisonu Specu un Deniju Hītliju priekšgalā izdevās sasniegt Stenlija kausa finālu, kurā ar 1-4 tika zaudēts Anaheimas "Ducks". Taču pēdējos gados rezultāti kritušies, un arī Melnika īpašumā "Senators" sāka mākt finansiālās problēmas. Pirms brīvdabas spēles viņš pat piedraudēja ar "Senators" pārcelšanu uz citu pilsētu, kas izsauca asu pretreakciju, daļai fanu izvēloties boikotēt maču.

2015. gadā Melnikam tika pārstādīta akna. Donors tika sameklēts ar publiskas kampaņas palīdzību, piesakoties vienam no "Senators" līdzjutējiem.

Laikā, kad "Senators" piederēja Melnikam, komandā spēlējuši divi latviešu uzbrucēji – Rūdolfs Balcers un Kaspars Daugaviņš.

Melnika aizraušanās ārpus hokeja bija sacīkšu zirgu audzēšana – viņš divas reizes tika atzīts par Kanādas labāko audzētāju. 2017. gadā viņš tika uzņemts Kanādas zirgu sacensību Slavas zālē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...