Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers turpina krāt punktus, Merzļikinam pirmā NHL uzvara bullīšos

Rolands Eliņš

Bļugers turpina krāt punktus, Merzļikinam pirmā NHL uzvara bullīšos
Elvis Merzļikins spēlē pret Floridu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā savu sezonas piekto rezultativitātes punktu nopelnīja Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 1:4 piekāpās Bostonas "Bruins''. Savukārt Elvis Merzļikins aizveda Kolumbusas "Blue Jackets" līdz uzvarai pār Floridas "Panthers" (3:2 pēcspēles metienos). Merzļikins atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem.

Teodors Bļugers savu rezultatīvo sezonas sākumu turpināja ar punktu šodienas mača 16. minūtē. Bļugers pacīnījās pretinieku zonā, palīdzot savai komandai tikt pie ripas, un situāciju ar ašu metienu vārtos izmantoja aizsargs Koudijs Sisi, gūstot savus pirmos vārtus Pitsburgas komandas sastāvā. Bļugers tika pie rezultatīvas piespēles, kas viņam bija trešā šosezon. Kopumā latviešu uzbrucējs astoņās spēlēs ticis pie pieciem punktiem (2+3).

Bļugers nospēlēja 14:17 minūtes, starp tām 1:38 minūtes skaitliskajā mazākumā. Viņš palika ar neitrālu lietderības koeficientu, pielietoja trīs spēka paņēmienus un divreiz bloķēja pretinieku metienu. Bļugeram šoreiz izdevās uzvarēt tikai divos no septiņiem iemetieniem.

Pitsburgas komanda izbraukuma mačā atradās iedzinējos gandrīz visu spēli. Komandas zvaigznei Sidnijam Krosbijam šī bija otrā spēle pēc kārtas bez punktiem, turklāt šajos divos mačos pret Bostonu Krosbijam lietderības koeficients -4. Savukārt Jevgeņijs Malkins sezonas pirmajos astoņos mačos joprojām guvis tikai vienus vārtus.

Bostonas sastāvā šodien ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Patrīss Beržersons, kamēr slovāks Jaroslavs Halāks "Bruins" vārtos atvairīja 16 no 17 pretinieku metieniem. Pitsburgai šis bija sezonas ceturtais zaudējums, kamēr Bostona uzvarēja piekto reizi septiņos mačos.

Elvis Merzļikins savā ceturtajā NHL spēlē šosezon atvairīja 33 no 35 "Panthers" metieniem, pie reizes kļūstot par pirmo vārtsargu, kurš šosezon pret "Panthers" ielaidis mazāk nekā trīs ripas. Merzļikins tika galā ar visiem četriem pretinieku pēcspēles bullīšiem un ierakstīja savā rēķinā otro uzvaru pēc kārtas, kā arī savas NHL karjeras pirmo uzvaru pēcspēles metienos – "Blue Jackets" bullīšos nebija uzvarējusi kopš 2019. gada aprīļa.

Merzļikins pirmoreiz tika pārspēts otrā perioda izskaņā, kad Kolumbusa kļūdījās savā zonā un zaudēja ripu, kas noveda pie labas iespējas Floridai. Antonī Duklēra metienu Merzļikins atvairīja, taču atsisto ripu savāca Kārters Verhīgi un varēja mest tukšajā vārtu pusē. Tobrīd rezultāts kļuva 1:1, Floridai atbildot uz Miko Koivu pirmajā periodā iemesto ripu. Savukārt trešā perioda sākumā ar saviem sezonas pirmajiem vārtiem "Blue Jackets" rindās atzīmējās Makss Domi, realizējot vairākumu, bet arī šoreiz Kolumbusa pārsvaru nenoturēja – 53. minūtē Merzļikins atvairīja metienu, taču ripa kaut kā aizkrita viņam aizmugurē, Elvis to uzreiz nepamanīja, un somu debitants Ētu Lustarinens pie ripas tika pirmais, panākot 2:2.

Sekoja papildlaiks, kura sākumā "Blue Jackets" trāpīja pa vārtu stabiņu, bet nedaudz vēlāk Merzļikins atvairīja izgājienu viens pret vienu. Tas noveda pie pēcspēles metienu sērijas, kas abu komandu starpā bija otrā pēc kārtas. Vienīgais precīzais metiens izdevās Aleksandram Teksjēram ceturtajā kārtā, atnesot Kolumbusai uzvaru ar 3:2.

Floridai šis bija sezonas pirmais zaudējums, kamēr Kolumbusa guvusi trešo uzvaru un kopā savākusi deviņus punktus astoņās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

1 2 52 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2021-01-29 05:05, pirms 3 gadiem
Laba un skatāma spēle. Pie pirmajiem zaudētajiem vārtiem nu spēlētāji nolaida konkrētu....mēģinot izvadīt ripu ārā no zonas. Otrie vārti tomēr būtu jānoraksta uz Elvi, jo ripa izslīdēja ārā no paduses.
Vēl jau bija kuriozs moments otrajā periodā, kad Elvis piespieda ripu, bet tiesneša svilpe klusēja. Mēģinot atdot ripu aizsargam, iedeva pretiniekam, un sanāca karuselis pie vārtiem. Bet nu viss ir labs, kas labi beidzas! Apsveicu ar uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2021-01-29 05:23, pirms 3 gadiem
Texier SO vārti... filthy

     [+] [-]

, 2021-01-29 05:33, pirms 3 gadiem
Lai arī otrie vārti, ko Elvis ielaida, protams, bija pēc viņa nenofiksētās ripas (un tur bija vairāki momenti pēc kārtas, kad viņš nospēlē neveiksmīgi, pazaudē ripu vai vārtus), taču primāri tas bija FLA forčekinga gols - atņemta ripa uzbrukuma zonā un iebakstīta ripa.

Spēles beigās vispār izskatījās, ka CBJ ļoti grib otro S/O maču pēc kārtas.

Savukārt Domi-jaunākais, pēc tā arī gana skaistā gola, ieslēdza tādu "Aiversonu" (jaunākajai paaudzei - "Vestbruku"), ka pāris reizes viņam bija iespēja izšķirt mača likteni vienatnē, tikai ne par labu savai komandai.

 +15 [+] [-]

, 2021-01-29 06:10, pirms 3 gadiem
Bļugeram vairāk punktu kā Malkinam

  +8 [+] [-]

, 2021-01-29 06:15, pirms 3 gadiem
Jurim šoreiz sanāca tāds pašķidrs palags un ar NBA smaķeli! bet nu paldies par to pašu!
Slēpts komentārs: hokejists77

  +8 [+] [-]

, 2021-01-29 08:20, pirms 3 gadiem
Un tikai piebilde - Elvis macha pirmaa zvaigzne.
Slēpts komentārs: xoweag

  +1 [+] [-]

, 2021-01-29 08:40, pirms 3 gadiem
Elvis spēlēja izaicinoši - uz laukuma šad tad bija īsts rokenrols, bet tas ir viņa spēles stils. Daudzas reizes arī glāba un "buļļos" spēja savākties un izdarīt visu, kas nepieciešams, lai uzvarētu.

  -3 [+] [-]

, 2021-01-29 08:46, pirms 3 gadiem
Vai kāds var pateikt, kā tur īsti ir ar to Bļugera rezultatīvo piespēli, vai tik tiešām tur ir jāpieskaita punkts Tedim? Paskatījos atkārtojumā, tur ir tā, Tedis ripai pieskārās, tad ripa nonāca pie 4. numura, tad pie 17. numura, tad atkal pie 4. tā, kurš arī ripu iemeta vārtos KHL un citos IIHF turnīros šādā situācijā piespēle tiktu ieskaitīta tikai 17. numuram, bet kā ir NHL?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-29 08:51, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Aspirant, vai tiešām nevarēji to pēdējo rindkopu uzrakstīt normālā mēlē?
Viņš uzrakstīja pat ļoti normālā mēlē Tieši gaidīju, ka Tu piesiesies

  +5 [+] [-]

, 2021-01-29 08:53, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: bet kā ir NHL?
NHL ir tāpat kā NHL.
ja nebūtu tups čurbans, tad zinātu, ka statiskā ir nevis "pass", bet "assist"!
mācies!

  -4 [+] [-]

, 2021-01-29 08:54, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Viņš uzrakstīja pat ļoti normālā mēlē Tieši gaidīju, ka Tu piesiesies
Normāla mēle būtu tad, ja to varētu saprast visi, arī tie, kuri neko nezina ne par kaut kādiem tur aiversoniem, vestbrukiem un domi-jaunākajiem

  -2 [+] [-]

, 2021-01-29 08:59, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: NHL ir tāpat kā NHL.
ja nebūtu tups čurbans, tad zinātu, ka statiskā ir nevis "pass", bet "assist"!
mācies!
Ko nozīmē NHL ir tāpat kā NHL? Tu jau sāc kā Brežņevs, ekonomikai ir jābūt ekonomiskai
Takš vienalga, vai tas ir PASS vai ASSIST, es jautāju konkrēti, vai šādos gadījumos punkts Tedim ir jāskaita vai nav? Pēc IIHF noteikumiem šādā situācijā Tedim punktu neieskaitītu, jo sanāk tā, ka 4. numurs ar 17. numuru savā starpā saspēlējās divatā

  +2 [+] [-]

, 2021-01-29 09:02, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Normāla mēle būtu tad, ja to varētu saprast visi, arī tie, kuri neko nezina ne par kaut kādiem tur aiversoniem, vestbrukiem un domi-jaunākajiem
Tad vispār nedrīkst paplašinātus teikumus rakstīt, jo vienmēr būs kāds, kas kaut ko nesapratīs. Lab, tu nesaprati NBA atsauces, bet kas nav skaidrs ar domi jaunāko, redzams tekstā, ka ir tāds Domi, kas iemeta golu. Ja jaunākais, tātad tēvs arī spēlējis.
Iespēja izšķirt mača likteni vienatnē ne par labu savai komandai - tātad, spēlēja ļoti individuāli, riskējot pazaudēt to šaibiņu, vot.

  +2 [+] [-]

, 2021-01-29 09:03, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ko nozīmē NHL ir tāpat kā NHL? Tu jau sāc kā Brežņevs, ekonomikai ir jābūt ekonomiskai
Takš vienalga, vai tas ir PASS vai ASSIST, es jautāju konkrēti, vai šādos gadījumos punkts Tedim ir jāskaita vai nav? Pēc IIHF noteikumiem šādā situācijā Tedim punktu neieskaitītu, jo sanāk tā, ka 4. numurs ar 17. numuru savā starpā saspēlējās divatā
tupais čurbans.
aizej uz NHL lapu un apskaties ir vai nav!

     [+] [-]

, 2021-01-29 09:07, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ko nozīmē NHL ir tāpat kā NHL? Tu jau sāc kā Brežņevs, ekonomikai ir jābūt ekonomiskai
Takš vienalga, vai tas ir PASS vai ASSIST, es jautāju konkrēti, vai šādos gadījumos punkts Tedim ir jāskaita vai nav? Pēc IIHF noteikumiem šādā situācijā Tedim punktu neieskaitītu, jo sanāk tā, ka 4. numurs ar 17. numuru savā starpā saspēlējās divatā
Par šito gan saprotu, man arī ne vienreiz vien radušies jautājumi par NHL, par ko vispār tur otro pasiņu iedeva (ne par šito golu konkrēti, neesmu redzējis).

  -3 [+] [-]

, 2021-01-29 09:12, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Tad vispār nedrīkst paplašinātus teikumus rakstīt, jo vienmēr būs kāds, kas kaut ko nesapratīs. Lab, tu nesaprati NBA atsauces, bet kas nav skaidrs ar domi jaunāko, redzams tekstā, ka ir tāds Domi, kas iemeta golu. Ja jaunākais, tātad tēvs arī spēlējis.
Iespēja izšķirt mača likteni vienatnē ne par labu savai komandai - tātad, spēlēja ļoti individuāli, riskējot pazaudēt to šaibiņu, vot.
Par to Domi es labi sapratu, ka ja reiz ir jaunākais, značit ir arī vecākais, tikai es īsti nezinu kas tie tādi abi ir? Vārds Domi man visvairāk asociājes ar Dominuku Hašeku, citus es vienkāŗši nezinu
Starp spēlēt individuāli un izšķirt maču par labu pretiniekam (ar uzsvaru tieši uz IZŠĶIRT), nu nezinu, Hokejā tur ir jānotiek veselai virknei nosacījumu lai tā arī varētu notikt, ka tieši dēļ viena spēlmaņa pārlieku individuālās darbības, cik sapratu, doma bija par darbību uzbrukumā, varētu sānākt šāds bēdīgs rasklads Labi tas tā, bet nu pīt iekšā NBA pērtiķbolu nugan te nevajadzētu! Tagad arī sapratu, par ko Zaipis izteica komplimentu Aspirantam

  -1 [+] [-]

, 2021-01-29 09:15, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Par šito gan saprotu, man arī ne vienreiz vien radušies jautājumi par NHL, par ko vispār tur otro pasiņu iedeva (ne par šito golu konkrēti, neesmu redzējis).
Ko tik agri no rīta tev neguļas?
Parasti tu kā Pūce uzvedies, pa naktīm esi megaaktīvs, bet no rītiem krāc

     [+] [-]

, 2021-01-29 09:18, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ko tik agri no rīta tev neguļas?
Parasti tu kā Pūce uzvedies, pa naktīm esi megaaktīvs, bet no rītiem krāc
Laiku pa laikam režīms tak jāpamaina atpakaļ uz normālo. Un kad tā izdara, pirmās dienas miegs ir spēcīgs, bet īss.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-29 09:32, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: Laiku pa laikam režīms tak jāpamaina atpakaļ uz normālo. Un kad tā izdara, pirmās dienas miegs ir spēcīgs, bet īss.
Man atkal savādāk, no rītiem un pa dienu esmu aktīvs, naktīs velk uz miegu, pat jaunībā ļoti reti kad apmeklēju naktsklubus un diskotēkas, jo vienkārši gulēt gribējās, tāpēc vienmēr priekšroku devu mājas tusiņiem ar nelielām kompānijām, kur uz vietas var izrubīties un palikt līdz rītam Armijā ar traki ar to gāja, es varēju neēst, bet naktīs negulēt bija ārprāc Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc nolēmu neveidot militāro karjeru, ne Latvijā, ne arī Francijā, kaut gan iespējas bija gan tur, gan tur
Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc tik fanātiski nesekoju līdzi NHL

  +7 [+] [-]

, 2021-01-29 09:43, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Tas arī ir galvenais iemesls, kāpēc tik fanātiski nesekoju līdzi NHL
Bet īstenībā tu tak elementāri nevelc NHL līmeni. katru rītu tupi jautājumi kāpēc tā un nevis kā kolhozā

  +1 [+] [-]

, 2021-01-29 09:46, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Aspirant, vai tiešām nevarēji to pēdējo rindkopu uzrakstīt normālā mēlē?
vo, man tagad jāmeklē kas tas par sūda vestbruku

tas aiversons laikam bija kaut kāds nēģeris ar bizēm

  -2 [+] [-]

, 2021-01-29 09:49, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: vo, man tagad jāmeklē kas tas par sūda vestbruku

tas aiversons laikam bija kaut kāds nēģeris ar bizēm
Redzi, tu zini vairāk nekā es

  -2 [+] [-]

, 2021-01-29 09:51, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Bet īstenībā tu tak elementāri nevelc NHL līmeni. katru rītu tupi jautājumi kāpēc tā un nevis kā kolhozā
Izņemot šorītu, kad man pēdējā laikā bija jautājumi sakarā ar līdzību KHL?

  +3 [+] [-]

, 2021-01-29 09:54, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Redzi, tu zini vairāk nekā es
tu tik tēlo ka nezini, gan jau lūri visus pindosu kanālus. tagd ar bāzesklubam uzlicis mīksto un no kolhoza uz fermu pārvācies.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-29 09:55, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Izņemot šōrītu, kad man pēdējā laikā bija jautājumi sakarā ar līdzību KHL?
vienmēr ja neatceries kādu huiņu raksti no rītiem te, tad tavas problēmas!
varbūt kādu rītu sāc ar kafiju, nevis eksporta bundžu!

     [+] [-]

, 2021-01-29 09:55, pirms 3 gadiem
Ķoma man ieplēsis plusu. laikam pirmais piecos gados

  -1 [+] [-]

, 2021-01-29 09:59, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: tu tik tēlo ka nezini, gan jau lūri visus pindosu kanālus. tagd ar bāzesklubam uzlicis mīksto un no kolhoza uz fermu pārvācies.
Tas, ka neraksti komentārus Dinamo tēmā, nenozīmē ka esmu uz bāzes klubu mīksto uzlicis Vienkārši komentāru sadaļa ir palikusi vēl trulāka, nekā bija iprieķš pēdējos gados Agrāk vismaz kaut kāda jautrība bija, Koivas brīvais mikrofons, Fuņa analīze, tagad no tā visa ņi hrena nav palicis pāri, tikai Sera F tupā papagaiļošana par čekistu varzu Tad es labāk palasu Aspirantu un ar viņu padiskutēju, nekā ar to tupeni Seru

  -4 [+] [-]

, 2021-01-29 10:02, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Ķoma man ieplēsis plusu. laikam pirmais piecos gados
Pluss jau bija, tagad ieliku savu, tikai kāds jau ir paspējis nomīnusot, kāds pērtiķbolists, droši vien Labi, nav laika, jāiet kādu mašīnu saskrāpēt lai būtu par ko uzlapīt poķeli

  -1 [+] [-]

, 2021-01-29 10:04, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: vienmēr ja neatceries kādu huiņu raksti no rītiem te, tad tavas problēmas!
varbūt kādu rītu sāc ar kafiju, nevis eksporta bundžu!
Kapif nekad mūžā, tad jau labāk čaju ar ikru maizīti Bundžas ar nekad nedzeru, tikai vai nu buteļukus vai arī izlejamo

     [+] [-]

, 2021-01-29 10:08, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Labi, nav laika, jāiet kādu mašīnu saskrāpēt lai būtu par ko uzlapīt poķeli
čurbans!

     [+] [-]

, 2021-01-29 10:08, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Ko nozīmē NHL ir tāpat kā NHL? Tu jau sāc kā Brežņevs, ekonomikai ir jābūt ekonomiskai
Takš vienalga, vai tas ir PASS vai ASSIST, es jautāju konkrēti, vai šādos gadījumos punkts Tedim ir jāskaita vai nav? Pēc IIHF noteikumiem šādā situācijā Tedim punktu neieskaitītu, jo sanāk tā, ka 4. numurs ar 17. numuru savā starpā saspēlējās divatā
Pirmkārt, ja ir ieskaitīts, tā tad viņš bija jāskaita, ne jau gluži mēs te iekš SC esam tie, kas pieņem lēmumus, kuri assisti būtu jāskaita un kuri nē.
Otrkārt, tas, ko tev vajadzētu saprast ir, ka NHL zem "assist" slēpjas nevis tikai tie divi (vai viens), kas viens pēc otra pirms vārtu guvums pieskārās ripai, bet gan tie divi (vai viens), kas ar savu darbību laukumā ir tieši palīdzējuši vārtu guvējam to ripiņu vārtos dabūt, tur tie pieskārieni ripai pēc kārtas nav tik svarīgi, kas, manuprāt, arī ir daudz korektāks veids.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-29 10:12, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Pirmkārt, ja ir ieskaitīts, tā tad viņš bija jāskaita, ne jau gluži mēs te iekš SC esam tie, kas pieņem lēmumus, kuri assisti būtu jāskaita un kuri nē.
Otrkārt, tas, ko tev vajadzētu saprast ir, ka NHL zem "assist" slēpjas nevis tikai tie divi (vai viens), kas viens pēc otra pirms vārtu guvums pieskārās ripai, bet gan tie divi (vai viens), kas ar savu darbību laukumā ir tieši palīdzējuši vārtu guvējam to ripiņu vārtos dabūt, tur tie pieskārieni ripai pēc kārtas nav tik svarīgi, kas, manuprāt, arī ir daudz korektāks veids.
Pēc tādas loģikas ASSIST vajadzētu dot arī tam, kurš metiena brīdī stāvot vārtu priekšā traucē redzamību vārtsargam, taču ripai nemaz nepieskaras

  +4 [+] [-]

, 2021-01-29 10:27, pirms 3 gadiem
xoweag rakstīja: Pēc tādas loģikas ASSIST vajadzētu dot arī tam, kurš metiena brīdī stāvot vārtu priekšā traucē redzamību vārtsargam, taču ripai nemaz nepieskaras
un vēl čurbanam tribīnēs, kurš apmāvies bļauj ģīnāmōōō, tādēji motivējot špīlerus iemest golu
1 2 52 komentāri