Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugera "Penguins" pievienojas šveiciešu aizsargs Vēbers

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Bļugera "Penguins" pievienojas šveiciešu aizsargs Vēbers
Janiks Vēbers. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Pitsburgas “Penguins”, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers, noslēgusi divvirziena līgumu ar pieredzējušu šveiciešu aizsargu Janiku Vēberu. Līgums ar Vēberu noslēgts uz vienu gadu, proti, uz 2020./21.g. sezonu par 700 000 ASV dolāru.

Kā zināms, traumu dēļ no “Penguins” sastāva izkrituši vairāki aizsargi- kanādietis Maiks Matesons, zviedrs Markus Petešons, kā arī soms Juko Risola.

32 gadus vecais aizsargs NHL pavadījis jau 12 sezonas, spēlējot tādās komandās kā Monreālas “Canadiens”, Vankūveras “Canucks”, kā arī Našvilas “Predators”, kurā pavadīja savas pēdējās četras sezonas. Viņš NHL karjeras laikā regulārās sezonas spēlēs spējis iekrāt 94 (28+66) rezultativitātes punktus, tajā skaitā 12 vairākuma un piecus uzvaras vārtus. Šveicieša rezultatīvākā ir 2014./15.g. sezona “Canucks” komandā, kad viņš tika pie 21 (11+10) punkta. Vēbers kopumā aizvadījis arī 42 izslēgšanas mačus, kuros ticis pie sešiem (4+2) punktiem.

Pagājušajā sezonā viņš “Predators” sastāvā 41 regulārās sezonas spēlē tika pie viena vārtu guvuma un divām rezultatīvām piespēlēm, bet četros izslēgšanas mačos ar punktiem neatzīmējās.

Janiks ir vairākkārtēji pārstāvējis Šveices izlasi. Viņš piedalījies trijos pasaules junioru čempionātos, kā arī divās Olimpiskajās spēlēs un četros pasaules čempionātos.

Pitsburgas komanda šobrīd septiņās spēlēs tikusi pie četrām uzvarām un savā divīzijā ieņem ceturto vietu. Nākamo spēli “Penguins” aizvadīs naktī uz piektdienu, kad tiksies ar Bostonas “Bruins”.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/penguins/news/p...

     [+] [-]

, 2021-01-28 12:43, pirms 4 gadiem
O, šosezon rezultatīvākais aizsargs uz Xbox manā farmklubā Be a GM modē

     [+] [-]

, 2021-01-28 13:26, pirms 4 gadiem
Kādreiz bija labs aizsargs, jautājums kādā sportiskajā formā viņš ir dotajā brīdī!

     [+] [-]

, 2021-01-28 13:35, pirms 4 gadiem
Pitsburga pārsaukta par Bļugeru? vakar vēl bija Pitsburgas "Penguins"