Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL čempione veic maiņas darījumu ar Sanhosē "Sharks", Njeto atgriežas "Avalanche"

Agris Suveizda

NHL čempione veic maiņas darījumu ar Sanhosē "Sharks", Njeto atgriežas "Avalanche"
Mets Njeto. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa īpašniece Kolorādo "Avalanche" pavēstījusi par maiņas darījumu ar Sanhosē "Sharks", apmainoties vairākiem nelielu algu saņemošiem spēlētājiem.

Kolorādo "Avalanche" tika pie 30 gadus vecā amerikāņu uzbrucēja Meta Njeto un 22 gadus vecā kanādiešu aizsarga Raiena Mērklija, bet Sanhosē "Sharks" pretī ieguva 29 gadus veco amerikāņu aizsargu Džeikobu Makdonaldu un 23 gadus veco čehu uzbrucēju Martinu Kautu. Njeto karjeru sāka Sanhosē, bet pirms sešiem gadiem no neaizsargāto spēlētāju saraksta nokļuva "Avalanche", kur trīsarpus sezonās aizvadīja 251 spēli un sakrāja 81 (34+47) punktu, bet pēc tam brīvo aģentu tirgū atgriezās Sanhosē.

Njeto šosezon 45 spēlēs ir ticis pie 15 (8+7) punktiem, astoņām soda minūtēm un negatīvas lietderības un -22, un viņam šī ir pēdējā sezona divu gadu līgumā par 1,7 miljoniem ASV dolāru. 2018. gada drafta 21. numurs Mērklijs šosezon ir spēlējis tikai fārmklubā, 30 spēlēs izdarot 14 rezultatīvas piespēles, bet pagājušajā sezonā NHL debitēja ar 39 spēlēm un sešiem (1+5) punktiem. Viņam beigsies trīs gadu līgums par 3,675 miljoniem.

Līgā joprojām kārtīgi nostabilizējies nav arī Kauts, kurš 2018. gadā tika izvēlēts piecus numurus virs Mērklija un šosezon NHL 27 spēlēs nopelnījis trīs (1+2) punktus. Viņam rit trešā sezona trīs gadu līgumā par 4,05 miljoniem. Gan viņš, gan Mērklijs vasarā kļūs par ierobežoti brīvajiem aģentiem. Savukārt Makdonaldam, kuram 33 spēlēs šosezon ir divas piespēles un negatīva lietderība -2, rit pirmā sezona divu gadu līgumā par 1,525 miljoniem.

Kolorādo "Avalanche" ar sešām uzvarām pēc kārtas un 55 punktiem 46 spēlēs ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā, bet Sanhosē "Sharks" ar 38 punktiem 49 spēlēs ir priekšpēdējā vietā Klusā okeāna divīzijā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/avalanche/news/...

     [+] [-]

, 2023-01-26 12:09, pirms gada
Kur ziņas par legendārā Jāņa Sprukta pievienošanos Mehelenas Sharks?