Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Dubuā pēc pirmās dienas Vinipegā: "Jau jūtos kā mājās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dubuā pēc pirmās dienas Vinipegā: "Jau jūtos kā mājās"
Pjērs Luks Dubuā. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Pagājušajā sezonā par Nacionālās hokeja līgas kluba Kolumbusas “Blue Jackets” rezultatīvāko spēlētāju kļuvušais Pjērs Luks Dubuā, kurš pagājušajā nedēļā tika aizmainīts uz Vinipegas “Jets”, jau pēc pirmās dienas jaunajā organizācijā teica, ka jūtas kā mājās.

“Jau jūtos kā mājās. Ierados tikai 22:30, bet jau šorīt esmu apradis ar domu, ka esmu atpakaļ Kanādā, ka esmu šeit. Sajūtas ir labas. Spēlētāji sūta īsziņas, vakar pa telefonu runāju ar organizāciju. Ir laba priekšnojauta,” teica Pjērs Luks Dubuā. Pirms Vinipegas “Jets” pārstāvēšanas viņam nepieciešams ievērot 14 dienu pašizolāciju.

31. decembrī Dubuā parakstīja divu gadu un desmit miljonu līgumu ar Kolumbusas “Blue Jackets”, taču reizē pauda vēlmi pamest komandu. Iemesls šādam lēmumam nav zināms. Jau iepriekš Dubuā noliedza, ka tam būtu sakars ar galveno treneri Džonu Tortorelu, taču iegrimt sīkākās detaļās centra uzbrucējs nevēlējās.

“Tas ir kas tāds, ko vēlos atstāt aiz muguras. Iepriekšējo divu trīs gadu laikā daudz kas ir noticis. Esmu ļoti pateicīgs Kolumbusai par visu, ko tā man devusi. Esmu priecīgs, ka dzīvē pienākusi jauna nodaļa, jauna iespēja ar citu komandu, citu treneru štābu, citu organizāciju un citiem faniem,” norādīja 22 gadus vecais hokejists.

Dubuā tēvs Ēriks ir “Jets” fārmkluba Manitobas “Moose” galvenā trenera asistents. Hokejists atzina, ka pēc 2019./20. gada sezonas apturēšanas devies dzīvot pie ģimenes, tāpēc labi pārzina Vinipegu un tās apkārtni.

“Blue Jackets” darījumā pretī saņēma Patriku Laini un Džeku Rosloviku.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/pierre-luc...