Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Praiss nevēlas noslēgt karjeru, bet nezina, kad varēs atgriezties "Canadiens" vārtos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Praiss nevēlas noslēgt karjeru, bet nezina, kad varēs atgriezties "Canadiens" vārtos
Kerijs Praiss. Foto:AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Monreālas "Canadiens" 35 gadus vecais vārtsargs Kerijs Praiss sacīja, ka neplāno beigt karjeru, taču nezina, kad varēs atgriezties laukumā. Viņš nav spēlējis kopš aprīļa un cīnās ar veselības likstām.

Kerijam Praisam pagājušā gada vasarā tika veikta ceļgala operācija. Pērnajā sezonā vārtsargs aizvadīja tikai piecas spēles, pēdējo no tām – 29. aprīlī. Augusta vidū Monreālas "Canadiens" paziņoja par Praisa ievietošanu savainoto spēlētāju sarakstā un norādīja, ka viņa atgriešanās uz ledus šajā sezonā neizskatās cerīga.

"Rehabilitācija nav bijusi pārāk veiksmīga. Esmu runājis ar citiem cilvēkiem, kuriem bijušas līdzīgas traumas. Viņiem vajadzēja vairāk nekā gadu, lai atkal justos normāli. Es joprojām saglabāju cerību. Pastāv iespēja, ka tiks veikta vēl viena injekcija. Vēl viena operācija mani satrauktu," stāstīja Praiss.

Pieredzējušais vārtsargs norādīja, ka par karjeras beigām nedomā, bet viņa mērķis no pirmās dienas esot bijis atkal dzīvot bez sāpēm. "Šobrīd ir mazliet problemātiski kāpt pa kāpnēm, uznest vai nonest bērnus lejā pa kāpnēm. Vispirms jātiek galā ar veselību, lai varu dzīvot bez sāpēm, un tad domāsim par nākamajiem soļiem."

Pēc tam, kad Praisam tika veikta operācija, prognozes liecināja, ka viņš ierindā varēs atgriezties pēc trim mēnešiem. Taču pandēmijas dēļ tika apturēta viņa rehabilitācija, ko janvārī nācās sākt no jauna. Cīnoties ar savainojuma radītajām sekām, pērnajā oktobrī Praiss brīvprātīgi pieteicās NHL un Spēlētāju asociācijas palīdzības programmā, kas palīdz cīnīties pret atkarībām.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/montreal-c...