Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kuldas iespēja palikt Atlantā - lielisks sniegums pārbaudes mačos

Andrejs Siliņš

Kuldas iespēja palikt Atlantā - lielisks sniegums pārbaudes mačos
Artūrs Kulda cīnās pirmajā pārbaudes mačā pret Kolumbusu
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas aizsargs Arturs Kulda turpina cīņu par vietu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vienības Atlantas "Thrashers" sastāvā, un tā nav viegla - uz pēdējo vietu pretendē seši aizsargi. Atlantas ģenerālmenedžeris atzīst - uz AHL nāksies doties arī tādiem, kam būtu vieta lielajā līgā.

Stabilās pozīcijās atrodas pieredzējušākie un iepriekš spēlējušie aizsargi - Zaks Bogosians, Tobiass Enstroms, Rons Heinsijs, Džonijs Oduja un Brents Sopels. Sesto vietu acīmredzot ieņems vasarā maiņas darījumā iegūtais Dastins Bafglins - 25 gadus vecais hokejists, kurš pavasarī ieguva Stenlija kausu kopā ar Čikāgas "Blackhawks", spēlējot uzbrukumā, Atlantas komandā atgriezies aizsarga ampluā, un, kā šobrīd secināts - veiksmīgi. Bafglina debija "Thrashers" sastāvā gaidāma šonakt, kad jāspēlē pret Karolīnas "Hurricanes".

Uz septīto pamatsastāva vietu kandidē vēl seši spēlētāji, starp tiem arī Kulda. Tikai viens no šiem sešiem nav vēl uzspēlējis NHL - Andrejs Zubarevs, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja "Atlant" Kontinentālajā Hokeja līgā (KHL). No sešiem tikai Kuldu un Zubarevu var nosūtīt uz fārmklubu AHL, izvairoties no iekļaušanas tā saucamajos veiveros - sarakstā, no kura hokejistu bez transfēra summas var izvēlēties jebkurš cits NHL klubs. "Thrashers" ģenerālmenedžeris Riks Dadlijs atzīst - viņš rēķinās, ka šādā ceļā šoruden nāksies šķirties vismaz no pāris labiem aizsargiem, jo visiem vietas lielajā komandā vienalga nebūs.

Komandas galvenais treneris Kreigs Remsijs pavēstījis, ka tieši pārbaudes spēles būs izšķirošais, kas noteiks, kuram vieta sastāvā atradīsies, kam - ne. Katrs kandidāts tiks rūpīgi vērtēts. Artūrs Kulda izteicies, ka nosūtīšana uz AHL filiāli Čikāgas "Wolves" būtu vilšanās, "taču, ja man būs jāiet, tā būs tikai un vienīgi mana vaina". Remsijs saprot, ka pieņemt lēmumu nebūs viegli: "Šeit nevienam nebūs viegli spēlēt. Ceru, ka puiši to treniņnometnes laikā ir sapratuši. No viņiem tiks gaidīts daudz." Dadlijs piekrīt: "Tie būs ļoti, ļoti smagi lēmumi. Visticamāk, pret kādu tie izvērtīsies netaisnīgi, taču - vienalga būs jāpieņem. Uz AHL būs jādodas kādam, kam patiesībā ir vieta līgā."

22 gadus vecais Artūrs Kulda pagājušajā sezonā sasniedza teicamu lietderības koeficienta (+47), šajā rādītājā esot pārliecinoši labākais visā AHL. Tāpat Artūra rēķinā seši vārti un 19 piespēles, kā arī 107 metieni pa vārtiem un 46 soda minūtes. Šī gada 13. februārī Kulda debitēja NHL, bet jau otrajā spēlē pasaules hokeja Mekā guva pirmo rezultativitātes punktu (piespēle). Kopumā četrās spēlēs "Thrashers" sastāvā Artūrs divas reizes rezultatīvi piespēlēja, saņēma divas soda minūtes un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+2).

Pirmajā "Thrashers" pārbaudes spēlē pret Kolumbusas "Blue Jackets" (2:5) Kulda laukumā pavadīja 20 minūtes un 13 sekundes (trešais lielākais spēles laiks komandā), rezultativitātes punktus neguva, reizi meta pa vārtiem, kā arī, neskatoties uz komandas pamatīgo zaudējumu, sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Atlantas "Thrashers" pārbaudes spēļu kalendārs 2010

DatumsSpēle
25.09.Thrashers - Hurricanes
27.09.Predators - Thrashers
29.09.Thrashers - Predators
1.10.Hurricanes - Thrashers
2.10.Blue Jackets - Thrashers

Izmantotie resursi:
Atlanta News, Sports, Atlanta Weather, Business...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: āris spāre

  +9 [+] [-]

, 2010-09-25 16:59, pirms 14 gadiem
āris spāre rakstīja: principā Bifulglīns ir uzbrucējs, kurš var spēlēt kā aizsargs. Gan jau liks šo uzbrukumā un spēlēs Arča
Jau iepriekš tika ziņots, ka viņš tikšot iespēlēts kā aizsargs !

     [+] [-]

, 2010-09-25 17:01, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Jau iepriekš tika ziņots, ka viņš tikšot iespēlēts kā aizsargs !
nu tas jau ir sudigak arcam, nezinaju

  +9 [+] [-]

, 2010-09-25 17:04, pirms 14 gadiem
Kāda iespēja, ka čalis, kurš nozvaigžņo NHL finālos un tiek pārkvalificēts par aizsargu, tagad spēlēs AHL? Manuprāt, Bifuglena vieta ir diezgan droša. Būtu vēlams, lai Kulda izcīna "pirmā rezervista" lomu, kas sezonas gaitā dotu iespējas un noteikti vairāk kā 4 spēles. Arī Bārtulis 2009-10 sezonu sāka kā 7./8. aizsargs, bet prata izkarot vietu sastāvā.

  +5 [+] [-]

, 2010-09-25 17:35, pirms 14 gadiem
āris spāre rakstīja: principā Bifulglīns ir uzbrucējs, kurš var spēlēt kā aizsargs. Gan jau liks šo uzbrukumā un spēlēs Arča
Vairāk tādus optimistus un dzīve būs krāsaināka!

  -2 [+] [-]

, 2010-09-25 17:47, pirms 14 gadiem
sporcmen rakstīja: Jau iepriekš tika ziņots, ka viņš tikšot iespēlēts kā aizsargs !
gan jau ka pāries atpakaļ uzbrukumā neiespēlēsies kā aizsargs

     [+] [-]

, 2010-09-25 19:34, pirms 14 gadiem
A kaut kur internetā nevar strīmu atrast uz šī vakara spēli?

     [+] [-]

, 2010-09-25 19:44, pirms 14 gadiem
Cikos spēle, un kur varēs viņu redzēt?

     [+] [-]

, 2010-09-27 10:48, pirms 14 gadiem
āris spāre rakstīja: nu tas jau ir sudigak arcam, nezinaju
izlasi rakstu.............nevis komente bez lasisanas