Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arbitrāžas tiesa "Jets" aizsargam Trubam piešķir 5,5 miljonus par sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arbitrāžas tiesa "Jets" aizsargam Trubam piešķir 5,5 miljonus par sezonu
Džeikobs Truba
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas arbitrāžas tiesa lēmusi, ka Vinipegas "Jets" aizsargam Džeikobam Trubam pienākas viena gada līgums par 5,5 miljoniem dolāru. Ja klubs nepiekritīs šādam verdiktam, hokejists kļūs par brīvo aģentu.

Arbitrāžas tiesa ir process, lai palīdzētu ierobežoti brīvajiem aģentiem jeb hokejistiem, kuri vēl nav sasnieguši 27 gadu vecumu, tikt pie izdevīgāka līguma strīdā ar hokejista pārstāvēto komandu. Gan spēlētājs, gan klubs pavēsta, kādam vajadzētu būt nākamajam līgumam, un neatkarīgs cilvēks pieņem lēmumu. Tomēr Nacionālajā hokeja līgā notiekošais arvien biežāk izsauc nesaprašanu un pat sašutumu, jo nenotiek nostāšanās vienā vai otrā pusē, bet gan vidējās summas aprēķināšana.

Tā tas noticis arī Džeikoba Trubas gadījumā. Aizsargs paziņoja, ka vēlas parakstīt līgumu uz vienu sezonu par septiņiem miljoniem, kamēr Vinipegas "Jets" vēlējās maksāt trīs miljonus. Arbitrāžas tiesa lēmusi, ka Trubam pienākas viena gada līgums par 5,5 miljoniem. Komandai ir 48 stundas, lai lēmumu pieņemtu vai noraidītu. Otrajā gadījumā tiks zaudētas tiesības uz Trubu un aizsargs kļūs par neierobežotu brīvo aģentu, tādējādi drīkstot pāriet uz jebkuru citu komandu. Tikmēr Trubam tiesību atteikties no šāda līguma nav jeb viss ir kluba rokās.

Aizvadītajā sezonā Truba daudz cīnījās ar savainojumiem un sakrāja 24 punktus, bet 2017. gada sezona viņam bija rezultatīvākā karjerā – 33 punkti 60 spēlēs. Toreiz viņš izlaida treniņnometni un sezonas sākumu, jo nespēja vienoties par jaunu līgumu. Beigās puses parakstīja vienošanos uz divām sezonām par sešiem miljoniem dolāru, un līgums beidzās 1. jūlijā.

Truba 2012. gadā tika draftēts ar devīto numuru un ir Vinipegas "Jets" viens no aizsardzības līderiem, tomēr viņa un kluba attiecības bijušas saspīlētas arī iepriekš. Piemēram, Truba reiz pieprasīja maiņu prom no Vinipegas, tomēr nostiprinājās sastāvā un domas mainīja.

24 gadus vecais aizsargs bija viens no pieciem Vinipegas "Jets" spēlētājiem, kuri vērsās arbitrāžas tiesā. Vēl to darīja vārtsargs Konors Helebaks, kā arī Adams Laurijs, Drendons Tanevs un Marko Daņo. Tomēr puses drīkst turpināt sarunas līdz lēmuma paziņošanai, un vairākos gadījumos sarunas bijušas auglīgas. Ar Tanevu parakstīts līgums uz sezonu par 1,15 miljoniem, ar Lauriju – trīs sezonas un 8,75 miljoni, bet ar Helebaku – seši gadi un 37 miljoni. Savukārt Daņo sēdei jānotiek 30. jūlijā, un lēmums tiks paziņots īsi pēc tam.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/trouba-awarded-1...

     [+] [-]

, 2018-07-23 10:50, pirms 6 gadiem
Kur bija problēma pieprasīt 10 ļamus?