Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pārtrūkst Varlamova sausā sērija, "Kings" izcīna pirmo uzvaru

Jānis Vītols
Jānis Vītols

Pārtrūkst Varlamova sausā sērija, "Kings" izcīna pirmo uzvaru
Losandželosas "Kings" atzīmē vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) notika sešas spēles. Ņujorkas ''Islanders'' krievu vārtsargam Semjonam Varlamovam pārtrūka 142 minūšu ilgā sausā sērija, bet tas neliedza viņa Ņujorkas ''Islanders'' izcīnīt uzvaru pār Ņūdžersijas ''Devils'' ar 4:1. Pirmo uzvaru sezonā izcīnīja Losandželosas ''Kings'', kas pārspēja Kolorādo ''Avalanche'' 4:2. Uzvaras izcīnīja arī Bostonas ''Bruins'', Vinipegas ''Jets'' un Monreālas ''Canadiens''.

Divu neveiksmju sēriju pārtrauca Bostonas ''Bruins'', kas ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Filadelfijas ''Flyers''. Spēles rezultātu otrā perioda septītajā minūte atklāja Filadelfijas zvaigzne Klods Žirū, kad ar ļoti precīzu plaukstas metienu, spēlējot vairākumā, pārspēja Bostonas vārtsargu. 11 minūtes vēlāk ''Flyers'' dubultoja pārsvaru, ejot pārtraukumā ar 2:0 vadību.

Trešā perioda sākumā Bostona divu minūšu laikā atjaunoja līdzsvaru uz tablo - Džeks Studnika (pirmie vārti NHL karjerā) un Čārlijs Koils atzīmējās ar vārtu guvumiem. Piecas minūtes vēlāk Treviss Sanheims atjaunoja ''Flyers'' vadību, kad viņš pielaboja Jakuba Vorāčeka metienu pa vārtiem, panākot 3:2.

Spēles 54. minūtē skaitlisko vairākumu izmantoja ''Bruins'' - Niks Ričijs tika atstāts viens pats vārtu priekšā, kur saņēma piespēli un uzreiz raidīja ripu tukšos vārtos, panākot 3:3. Nepagāja ne vairāk par divām minūtēm, kad Bostona šonakt pirmo reizi izvirzījās vadībā - Brendons Karlo ar spēcīgu raidījumu pārspēja Kārteru Hārtu - 4:3.

''Bruins'' prieki nebija ilgi, jo sešas sekundes pēc gūtajiem vārtiem vienība nonāca skaitliskajā mazākumā, ko Filadelfija izmantoja, atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 4:4. Spēle tā arī noslēdzās pamatlaikā. Abas komandas uzvarētāju papildlaikā nespēja noskaidrot, pēcspēles metienu sērijā sekmīgāki bija ''Bruins'' hokejisti, izcīnot otro uzvaru sezonā.

Uzvarētāju rindās Davidam Krejčī divas rezultatīvas piespēles, Niks Ričijs pievienoja vienus vārtus un vienu rezultatīvu piespēli, bet Filadelfijai trīs rezultatīvas piespēles izpildīja Jakubs Vorāčeks, Džeimss Van Rīmsdaiks atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem.

Trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Otavas ''Senators'', kas ar 1:4 piekāpās Vinipegas ''Jets''. Spēles rezultātu 12. minūtē atklāja dānis Nikolajs Ēlerss, kurš ar plaukstas metienu cauri vārtsarga kājsargiem pārsteidza Metu Mareju - 1:0. Lielo pārsvaru Vinipegas komanda ieguva otrajā trešdaļā, kad deviņu minūšu laikā viņi trīs reizes raidīja ripu Meta Mareja sargātajos vārtos, panākot 4:0.

Sākoties pēdējai trešdaļai, Otavas vārtsargs Mets Marejs tika nomainīts pret Markusu Hogbergu, kurš atvairīja abus izdarītos pretinieku metienus periodā, kamēr Vinipegas vārtsargam Konoram Helebakam pietrūka tikai trīs minūtes, lai nospēlētu savu pirmo sauso spēli sezonā. Uzvarētājiem pa diviem punktiem nopelnīja Nikolajs Ēlerss (1+1), Marks Šaiflī (1+1) un Kails Konors (0+2), vārtos lieliska spēle Konoram Helebakam, kurš atvairīja 28 no 29 pretinieku metieniem.

Septiņus vārtus vienā mačā šonakt iemeta Monreālas ''Canadiens'', kas ar 7:3 pārspēja Vankūveras ''Canucks''. Ja pēc pirmā perioda rezultāts bija 2:2, tad otrajā periodā lielu izrāvienu veica Monreāla, kas mazāk nekā divu minūšu laikā iemeta trīs ripas, bet kopsummā otrajā periodā četras ripas pretinieku vārtos, panākot 6:2. Trešajā periodā abas komandas apmainījās ar vieniem vārtu guvumiem, spēlei noslēdzoties ar 7:3. Monreālai divi vārti un divas rezultatīvas piespēles Joelam Armijam, Tailers Tofoli pievienoja divus gūtus vārtus, kļūstot par līgas labāko vārtu guvēju ar pieciem precīziem metieniem sezonā. Zaudētājiem ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Bo Horvāts.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Ņujorkas ''Islanders'', kas ar 4:1 pārspēja Ņūdžersijas ''Devils''. Ņujorkas komandas zvaigzne Metjū Barzals izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, Džordans Eberlī pievienoja divus vārtu guvumus, tikmēr vārtsargs Semjons Varlamovs tika galā ar 30 no 31 izpildītajiem pretinieku metieniem, jāpiemin, ka ar ielaistajiem vārtiem otrajā periodā beidzās Varlamova 142 minūšu sausā sērija.

Šīs nakts pēdējā mačā uzvaru izcīnīja Losandželosas ''Kings'', kas pirmajā periodā nonāca iedzinējos ar 0:2, taču 56. minūtē pārņēma vadību un apspēlēja Kolorādo ''Avalanche'' ar 4:2. Divas rezultatīvas piespēles slovēņa Anžes Kopitara rēķinā, Džonatans Kviks vārtos atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem, bet zaudētājiem pa diviem punktiem nopelnīja Neitans Makinons (1+1) un Miko Rantanens (1+1).

Rezultāti

SpēleRez
Bruins - Flyers5:4 SO
Blue Jackets - Lightning2:3 OT
Senators - Jets1:4
Islanders - Devils4:1
Canucks - Canadiens3:7
Kings - Avalanche4:2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2021-01-22 08:17, pirms 3 gadiem
''Bruins'' prieki nebija ilgi, jo sešas sekundes pēc gūtajiem vārtiem vienība nonāca skaitliskajā vairākumā, ko Filadelfija izmantoja, atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 4:4.

AUTOR!
Kautkas nav pareizi