Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Lightning" pārtrauc Čikāgas sēriju un turpina savu, D.Sedīnam "Canucks" vārtu rekords

Rolands Eliņš

"Lightning" pārtrauc Čikāgas sēriju un turpina savu, D.Sedīnam "Canucks" vārtu rekords
Raiens Kelehens uzbrukumā Čikāgas vārtiem
Foto: AP/Scanpix

Septīto uzvaru pēc kārtas Nacionālajā hokeja līgā izcīnījusi Tampabejas „Lightning”, kura otrajā savstarpējā spēlē kopš pagājušās sezonas fināla ar 2:1 pieveica Čikāgas „Blackhawks”.

2015. gada finālistu pirmais duelis šosezon bija īpašs ne tikai veco attiecību kārtošanas un revanša dēļ, bet arī tādēļ, ka satikās līgas divas karstākās komandas. „Blackhawks” lepojās ar 12 uzvarām pēc kārtas (kluba rekords), kamēr „Lightning” bija seši panākumi pēdējās sešās spēlēs.

„Lightning” vārtos šonakt stājās Bens Bišops, kurš atvairīja 17 metienus no 18. Viņš tika pārspēts jau 43. sekundē, kad pēc Patrika Keina piespēles vārtus guva Artjoms Aņisimovs, taču turpinājumā Bišops nostāvēja sausā, kamēr „Lightning” jau līdz periodam vidum ar Antonam Strālmana vārtu palīdzību bija panākusi neizšķirtu, bet vēlāk Ņikita Kučerovs iemeta vairākumā, nokārtojot 2:1, kas arī izrādījās spēles gala rezultāts. Abos „Lightning” vārtos ar rezultatīvām piespēlēm izcēlās Viktors Hedmans.

Šī uzvara „Lightning” ļauj pakāpties uz otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā ar 56 punktiem 47 spēlēs, kamēr Čikāgai 68 punkti 50 mačos un pirmā vieta Centrālajā divīzijā. „Lightning” nokļuvusi ASV mediju uzmanības centrā ne tikai savu panākumu dēļ – skandāls izvērties ap jauno talantu Džonatanu Druānu, kurš nesen nosūtīts uz AHL un atbildējis ar publisku pieprasījumu tikt aizmainītam. Kamēr ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans meklējis iespējas to izdarīt (vai vismaz sacījis, ka tas tiek darīts), 20 gadus vecais Druāns, sava aģenta mudināts, nobastojis AHL spēli, par ko saņēmis diskvalifikāciju uz pagaidām nenoteiktu laiku, turklāt zaudējis ne tikai algu par šo periodu, bet arī apgrūtinājis iespējamo darījumu ar citu NHL klubu.

Vankūveras „Canucks” savukārt ar 4:2 viesos pārspēja Bostonas „Bruins”, un divus vārtus guva pieredzējušais zviedru uzbrucējs Daniels Sedīns. Viņš nu sasniedzis 374 vārtu robežu, kas ir jauns „Canucks” rekords, pārspējot sava tautieša Markusa Neslunda veikumu.

Ar četriem punktiem „Devils” uzvarā atzīmējās Treviss Zajaks (1+3), palīdzot ar 6:3 pieveikt „Senators”, kamēr divus vārtus guva Kails Palmjēri. Divi vārti arī Filam Keselam „Penguins” panākumā, ar 4:3 apspēlējot „Flyers”. Šajā spēlē ar 1+1 izcēlās Sidnijs Krosbijs un Klods Žirū. Savukārt „Blue Jackets” ne tikai zaudēja „Flames” (2:4), bet zaudēja arī savu pamatvārtsargu Sergeju Bobrovski, kuram trauma. Bobrovskis aizvadīja savu tikai otro spēli kopš atgriešanās pēc 17 maču izlaišanas. Pagaidām nav skaidrības par viņa jaunās traumas nopietnību.

NHL spēļu rezultāti, 22. janvāris

KomandasRez.KomandasRez.
Bruins-Canucks2:4Devils-Senators6:3
Penguins-Flyers4:3Blue Jackets-Flames2:4
Maple Leafs-Hurricanes0:1 PLightning-Blackhawks2:1
Jets-Predators1:4Stars-Oilers3:2
Coyotes-Sharks1:3Kings-Wild0:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League