Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Konferenču uzvarētājas "Capitals" un "Stars" sāk ar sausajām uzvarām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Konferenču uzvarētājas "Capitals" un "Stars" sāk ar sausajām uzvarām
Vašingtonas "Capitals" un Filadelfijas "Flyers" kopā nopelnīja 56 soda minūtes
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņu ar sausajām uzvarām sāka abas regulārā čempionāta labākās komandas - Vašingtonas "Capitals" ar 2:0 pārspēja Filadelfijas "Flyers", bet Dalasas "Stars" ar 4:0 izrēķinājās ar Minesotas "Wild". Tikmēr divām komandām izdevās tikt pie panākuma viesos.

Regulārā čempionāta uzvarētāja Vašingtonas "Capitals", kas tuvāko sekotāju apsteidza par vairāk nekā piecu uzvaru tiesu, uzvaru pret Filadelfijas "Flyers" nokārtoja, vārtus gūstot 37. un 57. minūtē. Rezultātu vairākumā atklāja laukuma saimnieku aizsargs Džons Karlsons, kurš meta no zilās līnijas, un ripa pēc rikošeta atrada ceļu starp sāncenšu vārtsarga kājsargiem.

2:0 panāca Džejs Bīgls, pretuzbrukumā saņemot ripu no Markusa Johansona un trāpot tālajā devītniekā. "Flyers" zaudēja ne tikai maču, bet arī svarīgo centra uzbrucēju Šonu Kuturjē, kurš pēc sadursmes ar sāncenšu kapteini Aleksandru Ovečkinu ietriecās apmalē, savainoja roku un trešajā trešdaļā laukumā neparādījās.

Vašingtonas "Capitals" tuvākā sekotāja regulārajā sezonā bija Rietumu konferences uzvarētāja Dalasas "Stars", kura arī izcīnīja sauso uzvaru - 4:0 pret Minesotas "Wild". Ja Breidenam Holtbijam bija jāatvaira 19 metieni, tad Kari Lehtonenam "Stars" vārtos sausā mača nodrošināšanai nācās tikt galā ar 22 raidījumiem.

Rezultātu atklāja Radeks Faksa, kurš izmantoja viesu kļūdu neitrālajā zonā un meta no vidējas distances. Pārsvaru dubultoja Džeisons Speca, pēc ātras pārejas no aizsardzības uzbrukumā parādot metienu, apmuļķojot vārtsargu un trāpot tuvajā stūrī. Noslēdzošajā trešdaļā izcēlās arī Patriks Īvss, kurš vairākumā bija pirmais pie atlēkušās ripas, un komandas kapteinis Džeimijs Bens, kurš raidīja ripu tukšajos sāncenšu vārtos.

Kopā ar Minesotas "Wild" izbraukumā nemaz nedevās komandas labākais vārtu guvējs un uzbrukuma līderis Zaks Parizē, kurš cīnās ar muguras savainojumu, kurā iedzīvojās janvārī un kuru atsvaidzināja pašā regulārās sezonas noslēgumā.

Izbraukumā pie panākuma tika Ņujorkas "Islanders", kas ar 5:4 pārspēja Floridas "Panthers", lai gan laukuma saimnieki vadībā tika jau otrajā minūtē, kad Tedijs Pursels realizēja izgājienu divatā pret vienu aizsargu. Līdz otrās trešdaļas noslēgumam "Panthers" vadībā izvirzījās vēl divas reizes, taču sāncenšiem allaž izdevās atspēlēties.

43. minūtē Ņujorkas "Islanders" kapteinis Džons Tavaress pacēla pretinieku aizsarga nūju, atņēma ripu un nokārtoja vārtu guvumu Kailam Oksposo, pirmo reizi karjerā izslēgšanas mačā izceļoties ar trim punktiem. Pēc trim ar pusi minūtēm Raiens Stroms izmantoja haosu vārtu priekšā, panākdams 5:3. 55 sekundes vēlāk mājinieki vienus vārtus atguva, tomēr izglābties nespēja.

Viesos uzvarēja arī Sanhosē "Sharks" - 4:3 pret Losandželosas "Kings", kurai pirms diviem gadiem zaudēja, lai gan sāka ar trim uzvarām pēc kārtas. Izšķirošos vārtus trešā nogriežņa 17. sekundē guva Džo Pavelskis, izceļoties otro reizi mačā. Viņš tika garām Anžem Kopitaram, izlauzās no aizvārtes un trāpīja tālajā stūrī.

Viņš izcēlās arī pašā ievadā, no kreisā iemetiena punkta realizējot vairākumu un panākot izlīdzinājumu. Otrajā trešdaļā Brents Bērnss pēc uzvarēta iemetiena no zilās līnijas izvirzīja Sanhosē "Sharks" vadībā, bet mājinieki pēc 40 sekundēm panāca izlīdzinājumu, vēlreiz talkā nākot rikošetam. Pirmajā reizē veiksme palīdzēja Džeikam Mazinam, bet 2:2 panāca Džefs Kārters.

38. minūtē Trevors Lūiss mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā, pavilka ripu zem sevis un panāca 3:2 Losandželosas "Kings" labā, taču sāncenšiem bija nepieciešamas tikai 30 sekundes - Tomāšs Hertls izmantoja burzmu vārtu priekšā un trāpīja starp Džonatana Kvika kājsargiem.

Pēc Pavelska uzvaras vārtiem laukuma saimnieku uzbrucējs Tailers Tofoli pēc metiena no labā iemetiena apļa trāpīja pa vārtu stabu, bet Logans Kutūrs no pretinieku nometnes neizmantoja izgājienu vienatnē. Tāpat Sanhosē "Sharks" pēdējā minūtē izturēja pamatīgu spiedienu, metienus no dažādām distancēm, rikošetus un piespēles gar vārtiem.

Stenlija kausa izcīņa, 15. aprīlis

SpēleRezZvaigznes
Vašingtonas Capitals - Filadelfijas Flyers2:0Holtbijs 19/19; Karlsons 1+0; Johansons 0+2
Floridas Panthers - Ņujorkas Islanders4:5Tavaress 1+2; Smits 2+1; Okposo 1+1
Dalasas Stars - Minesotas Wild4:0Speca 1+1; Faksa 1+0; Lehtonens 22/22
Losandželosas Kings - Sanhosē Sharks3:4Pavelskis 2+0; Lučičs 0+2; Vords 0+2

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 08:32, pirms 8 gadiem
Kings - Sharks mačs ir pagaidām visaizraujošākais šajos pleiofos.
Nevienu brīdi kāda no komandām nebija vadībā ar divu vārtu pārsvaru, tā bija īsta pleiofu cīņa līdz beigām, un vēl pēdējā pusotrā minūtē Karaļiem, noņemot kīperu, bija vairāki labi vārtu momenti.

Prieks par Haizivīm, bet viss vēl priekšā, jo SJS uzvara Losandželosā ir pielējusi krietnu eļļas devu ugunī.

  +3 [+] [-]

, 2016-04-15 08:44, pirms 8 gadiem
NHL playoffs ir riktīga bauda , ko skatīties .

     [+] [-]

, 2016-04-15 09:03, pirms 8 gadiem
Žēl par Floridu.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-15 10:30, pirms 8 gadiem
Floridai varbūt pārbrauks, bet Filadelfijai diezvai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-04-15 15:02, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Tikai 4 komentāri.

Laikam tas NHL projekts Latvijā negūst tik lielu atsaucību!
Pateicoties tādam sūda viašrotam, iespējas vērot NHL Latvijā ir stipri ierobežotas. Kam interesē, tas atrod veidu. Bet viņi jau visi tāpēc neskries atzīmēties SC, kur 3/4 komentāru ir no troļļiem, ne pa tēmu vai vienkārši stulbi.

     [+] [-]

, 2016-04-15 15:40, pirms 8 gadiem
hypocrisy rakstīja: Pateicoties tādam sūda viašrotam, iespējas vērot NHL Latvijā ir stipri ierobežotas. Kam interesē, tas atrod veidu. Bet viņi jau visi tāpēc neskries atzīmēties SC, kur 3/4 komentāru ir no troļļiem, ne pa tēmu vai vienkārši stulbi.
man ir Sentana un es vēroju spēles bez problēmām

  +1 [+] [-]

, 2016-04-15 15:41, pirms 8 gadiem
RobisK rakstīja: Tikai 4 komentāri.

Laikam tas NHL projekts Latvijā negūst tik lielu atsaucību!
Tad nu gan - vērtēt auditorijas daudzumu pēc kaut kādiem portāla komentāriem.

     [+] [-]

, 2016-04-15 15:41, pirms 8 gadiem
Cerams, ka Sharks beidzot spees maajaas uzvareet... Par speeli viesos satraukuma nav!

     [+] [-]

, 2016-04-15 16:38, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: man ir Sentana un es vēroju spēles bez problēmām
Paldies, vecīt! Tā kā es tv praktiski neskatos (pāris reizes gadā (uz pč un ziemassvētkiem) nopērku to atjaunošanu), nesekoju arī reklāmām, tad nezināju par šo kanālu. Nopirku. Skatos.

     [+] [-]

, 2016-04-15 16:51, pirms 8 gadiem
Emka953 rakstīja: man ir Sentana un es vēroju spēles bez problēmām
Sentana vai Setanta?