Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Stars" turpina divīzijas spēles

Juris Miņins
Juris Miņins

"Stars" turpina divīzijas spēles
Kārlis Skrastiņš
Foto: Getty Images

Latviešu hokejista Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Dalasas "Stars" turpina spēles ar savas, Klusā okeāna, divīzijas komandām un šonakt viņiem pretī stāsies Anaheimas "Ducks".

Anaheimas "Ducks" – Dalasas "Stars"

Anaheimas "Ducks"
Iepriekšējā spēlē "pīles" piedzīvoja vienu no smagākajiem zaudējumiem pēdējo gadu laikā, ar 0:5 atzīstot Sentluisas "Blues" pārākumu (zīmīgi, ka iepriekš šāds zaudējums ir piedzīvots 2007. gadā pret... Dalasas "Stars"), anaheimieši ir gatavi pierādīt, ka šis zaudējums ir bijis tikai vājuma mirklis, nevis likumsakarība.
Galvenie iemesli kāpēc "Ducks" neveicās iepriekšējā cīņā (un arī sezonā kopumā) ir visai "klasiski" tādos gadījumos – vājā vairākuma izspēle. Palikuši tukšā pret "Blues", sezonas kopējais šī spēles komponenta rādītājs kļuva visai nepieklājīgs priekš iepriekšējās sezonas līgas ceturtās labākās vienības vairākuma izspēlē – četri vārti no 28 iespējām spēlēt ar skaitlisku pārsvaru. "Mums visai bieži ir iespēja spēlēt vairākumā", situāciju skaidroja komandas veterāns Skots Nīdermaijers, "taču mēs nevaram šīs iespējas pārvērst vārtu guvumos. Es pat nezinu kas tam ir par iemeslu, acīmredzot jāsaka, ka "viss sākas galvās" un mēs tieši šajā komponentā zaudējam pretiniekiem."
Runājot par individuālo spēlētāju statistiku, tad Anaheimā šogad izteiktu "spīdekļu" sastāvā nav, jo tikai vienam Korijam Perijam ir vidēji punkts spēlē (septiņas spēles). Somu veterāns Tēmu Selannē ir guvis četrus vārtus, kas ir komandas labākais rādītājs, bet aizsargs Džeimss Višņevskis, kurš gan pašlaik ir savainots, ir atdevis tikpat rezultatīvu piespēļu (arī komandas labākais rezultāts). Nevar nepieminēt potenciālā komandas līdera, Raiena Getzlafa nepārliecinošo spēli, jo līdz šim Kanādas Olimpiskās izlases kandidātam ir vien trīs rezultativitātes punkti (visi par piespēlēm). Toties vārtsargu līnija Anaheimai gan ir pārliecinoša, tiesa, galvenais varonis šeit nav vis Žans Sebastjans Žigērs, kā iepriekš, bet gan šveicietis Jonass Hillers, ar kuru vārtos "Ducks" izcīnīja visas trīs savas uzvaras, bet individuāli viņš vidēji spēlē ielaiž 2.67 vārtus un atvaira 92.1% no visiem pretinieku metieniem.

Dalasas "Stars"
Dalasas "Stars" uz šo spēli ieradīsies arī pēc visai nepatīkama, taču ne tik smaga, iepriekšējā spēlē piedzīvota zaudējuma. 1:4 pret Losandželosas "Kings" un zaudēti divi punkti, kas sezonas beigās var maksāt visai dārgi.
Arī teksasiešu viena no galvenajām problēmām aizvadītajā spēlē (un pēdējā laikā kopumā) bija vairākuma realizācija, jo netika realizēts neviens no četriem vairākumiem, bet pēdējās trijās spēlēs šī statistika ir vēl sliktāka, jo no 12 reizēm, kad pretinieks bija spiests slidot uz sodīto soliņu, ne reizi viņam nav nācies pamest to pirms soda laika beigām. Komandas kapteinis Brendans Morovs dalījās iespaidos par šīm neveiksmēm: "Jā, pēdējās spēles mums nebija visai veiksmīgas. Pēc divām mājās zaudētām spēlēm, iespējams, izbraukuma tūre ir tieši tas, kas mums vajadzīgs. " Tāpat nevar nepieminēt, ka pašlaik komandai nevar palīdzēt četri hokejisti, no kuriem trīs veido, nomināli, trešo maiņu – Maiks Modano, Jere Lehtinens un Stīvs Ots. Protams, ka, ja no sastāva "iziet" vesela maiņa, tad cerēt uz komandas veiksmīgu spēli ir visai nepamatoti.
Komandas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā nekādu būtisku izmaiņu, pēc iepriekšējās spēles, nav, vien Brendans Morovs ir "panācis" Bredu Ričardsu un nu abiem ir pa deviņiem punktiem, tiesa Ričardss ir aizvadījis par vienu spēli mazāk. Tāpat abiem līderiem labi piebalso Maiks Ribero, Luī Eriksons Džeimss Nīls un Džeimijs Bens, bet no aizsargiem der izcelt Niklasu Grosmanu un Stefanu Robidā, kuriem ir labākie lietderības koeficienti komandā, attiecīgi +10 un +6. Un noslēgumā skarot vārtsargu tēmu, tad jāsaka, ka abu vārtu vīru, Mārtija Turko un Aleksa Olda, individuālā statistika ir visai līdzīga, vienīgā atšķirība ir uzvarēto spēļu ziņā, jo ja Oldam ir divas uzvaras divās spēlēs, tad Turko kontā ir vien viens panākums sešos mēģinājumos.

Kārlis Skrastiņš
Uz ledus pavadot aptuveni 18 ar pusi minūtes ik spēli, Kārlis, kā izskatās no malas, ir lieliski iejuties Dalasas komandā, jo pārliecinoši spēlē ne tikai aizsardzībā, bet ik pa laikam arī gūst kādu rezultativitātes punktu arī uzbrukumā.
Šīsnakts spēlē Skrastiņam, iespējams, būs savādāka nekā iepriekšējās, jo Anaheimas "Ducks" pa vārtiem met salīdzinoši maz (26.6 metieni vidēji spēlē, 25. vieta līgā), bet uzsvaru spēles taktikā liek uz spēka spēli. Līdz ar to daudz kas būs atkarīgs no pozicionālās spēles savā zonā.

Savainotie spēlētāji

Dalasas "Stars": Stīvs Ots (trapecveida muskulis), Maiks Modano (ribas), Jere Lehtinens (cirksnis), Luks Gazdičs (nav informācijas).
Anaheimas "Ducks": Džeimss Višņevskis (plecs).

Pārējās cīņas

No pārējām šīsnakts cīņām, un tādas būs kopsummā sešas, der atzīmēt pagājušas sezonas izslēgšanas spēļu Rietumu konferences pusfināla atkārtojums Čikāgas "Blackhawks" un Vankūveras "Canucks" izpildījumā, tāpat interesanta solās būt Kolorado "Avalanche" un Minesotas "Wild" spēle, kurā galvenais jautājums būs – vai Kolorado spēs noturēt sevis pašas uzstādīto spēles kvalitātes (punktu gūšanas) "latiņu". Un arī Karolīnas "Hurricanes" spēle pret Ņujorkas "Islanders" varētu būt "atzīmējama", jo šī ir tā iespēja, kad "salinieki" var tikt pie pirmās uzvaras šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
nhl.com

  -2 [+] [-]

, 2009-10-21 16:53, pirms 14 gadiem
nezinu tadu tautibu sumu

  -1 [+] [-]

, 2009-10-21 17:03, pirms 14 gadiem
Megjinaashu piecelties un noskatiities speeli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-10-21 18:01, pirms 14 gadiem
ooo pter Ducks būs spēle nu šeit gan ceru ka Ducks uzvarēs, bet Kažam vismaz ar punktu jāizceļas

     [+] [-]

, 2009-10-21 18:30, pirms 14 gadiem
A cikos saakums??

     [+] [-]

, 2009-10-21 18:31, pirms 14 gadiem
A sory mana kluuda ieraudziiju

     [+] [-]

, 2009-10-21 19:56, pirms 14 gadiem
Jā, Ducks pēdējie 17 vairākumi bez rezultātiem, taču pa brīvajām dienām viņi iespēlēja vairākumus, piemēram Getzlafu atlika atpakaļ C pozīcijā, jo līdz šim viņš vairākumos biežāk bija pat AIZ Nīdermaijera. Un Višņevskis ir uz jautājuma zīmes, varbūt pat spēlēs.

Nu es par Ducks, bet lai Kažam arī labi izdodas.

     [+] [-]

, 2009-10-21 20:09, pirms 14 gadiem
Šodien laikam vārtos stāvēs Hillers, jo Žigijam kkāda neliela trauma trenniņā.

     [+] [-]

, 2009-10-21 22:07, pirms 14 gadiem
Go AVS!Un lai veicas Kārlim!