Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aizsargiem Pionkam un Folkam izšķiroši dubļi, Rantanena 2+1 neglābj čempioni

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aizsargiem Pionkam un Folkam izšķiroši dubļi, Rantanena 2+1 neglābj čempioni
No kreisās: Vinipegas "Jets" aizsargi Džošs Morisejs un Nīls Pionks svin vārtu guvumu. Foto: Isaiah Downing/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Vinipegas "Jets" un Sentluisas "Blues" šonakt izcīnītajos panākumos galveno varoņu lomas uzņēmās aizsargi Nīls Pionks un Džastins Folks, abiem gūstot pa diviem vārtiem.

• "Jets" un "Blues" vienības izbraukumos ar rezultātu 4:3 pagarinājumā pieveica attiecīgi Stenlija kausa pašreizējo īpašnieci Kolorādo "Avalanche" un Sietlas "Kraken". Savstarpēji līdzīgs bija ne tikai rezultāts, bet arī spēļu scenāriji, abās cīņās kādai no komandām otrajā periodā likvidējot divu vārtu deficītu (1:3). Tāpat visi seši vārti pamatlaikā tika iemesti pirmo 40 minūšu laikā.

• Sentluisieši Sietlā pazaudēja divu vārtu pārsvaru, pagarinājuma otrajā minūtē Folkam nokārtojot "Blues" otro panākumu aizvadītajās divās spēlēs.

Īpaši produktīvs bija "Blues" pirmais uzbrucēju virknējums, trim hokejistiem - Vladimiram Tarasenko (0+3), Breidenam Šennam (1+1) un Robertam Tomasam (0+2) - kopumā sakrājot septiņus rezultativitātes punktus.

• "Kraken" komandu no ceturtās neveiksmes aizvadītajās piecās cīņās neglāba aizsargu Vila Borgena un Ādama Larsona, kā arī uzbrucēja Raiena Donato vārtu guvumi. Pa divām rezultatīvām piespēlēm veica Sietlas pirmā virknējuma uzbrucēji dānis Olivers Bjorkstrands un Aleksandrs Venbergs.

Otro uzvaru šosezon aizvadītajās trijās spēlēs nopelnīja "Jets", otrās trešdaļas izskaņā pazaudējot divu vārtu pārsvaru, bet pēc tam pagarinājuma 31. sekundē "Jets" aizsargam Pionkam nokārtojot sev dubli.

• Kolorādo vienību no otrās neveiksmes četrās spēlēs neglāba sezonu spilgti iesākušā soma Miko Rantanena divi vārtu guvumi un rezultatīva piespēle. 25 gadus vecais hokejists šosezon sakrājis jau deviņus (3+6) rezultativitātes punktus, individuālās statistikas kopvērtējumā atpaliekot vien no Ņujorkas "Rangers" uzbrucēja Artēmija Panarina, kuram tikpat cīņās izdevies nopelnīt 2+8.

• Pa vārtu guvumam un rezultatīvai piespēlei "Avalanche" un "Jets" kaujā nopelnīja 20 gadus vecais Vinipegas uzbrucējs Kouls Perfeti un lavīnu snaiperis Valērijs Ņičuškins, kura kontā šosezon ir 5+3.

NHL spēles 20. oktobrī

SpēleRezultātsTrīs zvaigznes
Panthers – Flyers4:3 (2:1; 0:1; 2:1)Vernegī (2+0); Balcers (1+0); Tkačuks (0+2)
Avalanche – Jets3:4 P (0:2; 3:1; 0:0; 0:1)Pionks (2+0); Rantanens (2+1); Perfeti (1+1)
Kraken – Blues3:4 P (1:3; 2:0; 0:0; 0:1)Folks (2+0); Borgens (1+0); Tarasenko (0+3)

Izmantotie avoti:
https://www.nhl.com/